Συντήρηση του οδικού άξονα Μεσσινό – Αρχ. Φενεός – Λίμνη Δόξα

0Του Άγγελου Παπαγγελόπουλου*

Σταθερή στην πάγια τακτική της η νέα περιφερειακή αρχή να «θάβει» ή να απεντάσσει έργα μελετημένα και ώριμα από την περιφερειακή αρχή του Π. Τατούλη και να τα επανεμφανίζει μετά από αρκετό χρόνο ως δικά της «κατορθώματα». Και επιδεικνύοντας την ένδεια οράματος, σχεδιασμού και παραγωγής έργου, να πανηγυρίζει για την υπογραφή μιας τροποποιημένης προγραμματικής σύμβασης της προηγούμενης αρχής με τον ωφελούμενο δήμο. Μιας σύμβασης που διατηρεί τον τίτλο της, το φυσικό αντικείμενο του έργου, τον προϋπολογισμό, την πηγή χρηματοδότησης και με μόνη τροποποίηση τα ονόματα των μελών της επιτροπής παρακολούθησης.

Τρανό παράδειγμα το έργο συντήρησης του οδικού άξονα Μεσσινό – Αρχ. Φενεός – Λίμνη Δόξα στον δήμο Σικυωνίων.

Ένα έργο το οποίο μελετήθηκε και προωθήθηκε προς υλοποίηση από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, ακόμα και καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών όταν οι έχοντες την ευθύνη απουσίαζαν. Η νέα περιφερειακή αρχή αφού απέτυχε την απένταξή του (όπως έκανε με πλήθος άλλων έργων)καλείται να δικαιολογήσει την καθυστέρηση των δύο ετών στην προώθηση αυτού του σημαντικού έργου και να απαντήσει για την διατήρηση της απαράδεκτης κατάστασης της κύριας οδού που οδηγεί σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Λίμνη Δόξα και ενώνει τον νομό μας με την Αχαΐα και την Αρκαδία.

Πλησιάζουμε ήδη στο ήμισυ της θητείας της νέας περιφερειακής αρχής του Παναγιώτη Νίκα και πέρα από τις κενές μεγαλοστομίες, ακόμα ψάχνουμε την πρώτη δική τους ολοκληρωμένη πρόταση. Για έργο ούτε λόγος.

*Ο Άγγελος Παπαγγελόπουλος είναι Αρχιτέκτων ε.μ.π., πρώην Δήμαρχος Σικυωνίων πρώην αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 11, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συντήρηση του οδικού άξονα Μεσσινό – Αρχ. Φενεός – Λίμνη Δόξα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator