Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΟΥ - ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΛΜΥΡΗ

0Επίσκεψη στο έργο Ανάπλασης και Κατασκευής κόμβου στην Αλμυρή.

Το έργο προϋπολογισμού 670.000€ δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή το 2019.

Συμβασιοποιήθηκε 18/12/2019.

► Άρχισε με μεγάλη καθυστέρηση το Σεπτέμβριο 2020.

Το έργο υλοποιείται σύμφωνα με τη τεχνική μελέτη όσον αφορά τη διάνοιξη, τα πεζοδρόμια, τα φωτιστικά και τους φωτεινούς σηματοδότες.

► Σοβαρά ερωτηματικά γεννούνται όμως με τα Αποχετευτικά δίκτυα των όμβριων υδάτων στο συγκεκριμένο κόμβο.

Αρκετές οι καταγγελίες κατοίκων, επιχειρηματιών, αλλά και προσωπική μας άποψη (τους ειδικούς δεν κάνουμε) είναι ότι απαιτείται ριζική παρέμβαση για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στο συλλεκτήριο αυτό κόμβο.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αναγνώρισε το πρόβλημα και υποσχέθηκε βραχυπρόθεσμη λύση σε συνεργασία με τον εργολάβο, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

► Η μεσοπρόθεσμη λύση κατά την άποψη μας είναι το έργο "Αντιπλημμυρικά στην Ε.Ο. Ισθμού-Επιδαύρου" 890.000€ που εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση με Προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

► Η μακροπρόθεσμη λύση είναι η εκπόνηση μελέτης αντιπλημμυρικής θωράκισης της παραλιακής ζώνης Λουτρών-Αλμυρής, με υψομετρικά, αγωγούς και φρεάτια, κατά τα πρότυπα της πόλης της Κορίνθου.

Έργο μακροπρόθεσμο και κοστοβόρο για την οριστική λύση του προβλήματος και όχι με τη μετάθεση του από την πάνω πλευρά της Εθνικής οδού στην κάτω προς τη θάλασσα.

Όμως ας αρχίσουμε επιτέλους. Ας μην μεταθέτουμε το πρόβλημα στο μέλλον. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλέον είναι συχνά.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 13/02/2021
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 13, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΟΥ - ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΛΜΥΡΗ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator