Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών: Δύο απίστευτα περιστατικά κακοποίησης αλόγων - ΒΙΝΤΕΟ

0


ΙΟΛΗ









Η Ιόλη είναι το αλογάκι που βρέθηκε στη Θουρία Καλαμάτας τον Ιούλιο μετά από σχετική ειδοποίηση φιλόζωου. Ένα κακότυχο ζώο που χρειάστηκε να ταλαιπωρηθεί χωρίς λόγο για ένα μεγάλο διάστημα λόγω της αδιαφορίας του ιδιοκτήτη αλλά και των υπεύθυνων φορέων. Μια φοραδίτσα που λόγω ανυπαρξίας οποιασδήποτε μέριμνας, βρέθηκε τόσο αδύνατη ώστε τα κόκκαλα της να προεξέχουν παντού, ήταν σαφώς αφυδατωμένη και ανήμπορη να σηκωθεί, το σώμα της γεμάτο πληγές από το σχοίνιασμα και τη κατάκλιση. Με μεγάλη μας ανακούφιση μπορέσαμε και φέραμε την Ιόλη, όπως την ονομάσαμε, επιτέλους στον ΕΣΠΙ στις 23 Οκτωβρίου.
Έχουν γίνει οι αναγκαίες εξετάσεις από τον γιατρό μας και για αρχή κάναμε την αρμόζουσα φαρμακευτική αγωγή, της έγινε ο οδοντιατρικός έλεγχος και η σχετική παρέμβαση καθώς και ο εξονυχισμός στις οπλές της. Είναι περίπου 20 χρονών και πάσχει από χρόνια ενδονυχίτιδα στο δεξί πίσω πόδι της που δυστυχώς θα πάρει πολύ χρόνο να επανέλθει αν όλα πάνε κατ' ευχή. Έχει αρχίσει και παίρνει τα πρώτα της κιλά και οι περισσότερες πληγές έχουν επουλωθεί, έτσι η γενική της εικόνα έχει βελτιωθεί αισθητά. Είναι ένα σίγουρα πιο ανακουφισμένο ζωάκι και πάνω από όλα ασφαλής στα χέρια μας με ένα πιο βέβαιο μέλλον μπροστά της.

Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε αναδοχή στην Ιόλη συμπληρώστε την Φόρμα Αναδοχής στην ιστοσελίδα μας:
http://greekhorseprotection.org/sponsorship-form/

Για να μάθετε περισσότερα για τη δράση του ΕΣΠΙ και για το πως μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας:
www.greekhorseprotection.org

Help us Help horses

Γιατί όλα τα πλάσματα αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία

Βοηθήστε με τη δωρεά σας:
paypal.me:
http://bit.do/greekhorseprotection-paypal-me

Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό:
EUROBANK IBAN GR6902603540000200200580741
ALPHABANK IBAN GR3401403410341002002000058


ΚΑΛΙΣΣΗ





Στις 9 Οκτωβρίου ύστερα από καταγγελία στον Ασπρόπυργο ήρθε τελικά στον ΕΣΠΙ η Καλίσση μετά από την αυτεπάγγελτη μήνυση που έγινε στον ιδιοκτήτη της λόγω παθητικής κακοποίησης. Μία φοραδίτσα 11 μόλις χρονών, πρώην ιπποδρομιακό άλογο με τα κόκαλα του να προεξέχουν σε όλο το σώμα, με πληγές από την κατάκλιση και λεμφαγγειίτιδα στο πίσω της πόδι, όπως διέγνωσε ο γιατρός μας Παύλος Αντωνίου. Ευτυχώς μερικές μέρες αφότου έφτασε στον ΕΣΠΙ είχε την ευκαιρία να κάνει το θαύμα του ο οδοντίατρος ιπποειδών Γιάννης Τουλουπάκης και έτσι την ανακούφισε από τις ακίδες των δοντιών της για να μπορεί να τρέφεται πιο εύκολα και η αλλαγή στη θρεπτική της κατάσταση ήταν σχεδόν άμεση.
Πριν από λίγες μέρες καταφέραμε να της φτιάξουμε και τις οπλές της και συνεχίζουμε να φροντίζουμε τις πληγές της, ελπίζουμε ότι σε λίγο καιρό θα μπορέσει να μένει έξω με τα υπόλοιπα ζώα και να έχει μία πολλή πιο άνετη και ασφαλή ζωή.
Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε αναδοχή στην Καλίσση συμπληρώστε την Φόρμα Αναδοχής στην ιστοσελίδα μας: http://greekhorseprotection.org/sponsorship-form/
Για να μάθετε περισσότερα για τη δράση του ΕΣΠΙ και για το πως μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας:
www.greekhorseprotection.org
Help us Help horses
Γιατί όλα τα πλάσματα αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία
Κάντε τη διαφορά με τη δωρεά σας:
paypal.me:
http://bit.do/greekhorseprotection-paypal-me
Μέ κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό:
EUROBANK IBAN
GR6902603540000200200580741
ALPHABANK IBAN
GR3401403410341002002000058


Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.) ανήκει στους Μη Κυβερνητικούς Συλλόγους και δημιουργήθηκε το 2006 από μια ομάδα φίλων του αλόγου και της ιππασίας. Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες για ζώα (άλογα, πόνυ, γαϊδουράκια, μουλάρια) που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες και τα οποία παράνομα προορίζονταν για τα σφαγεία του εξωτερικού. Αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών τον Απρίλιο του 2007(απόφαση 2627/01.04.2007).

Η λειτουργία του ΕΣΠΙ αφορά ενέργειες όπως:
• Περισυλλογή και μεταφορά των ιπποειδών που έχουν εγκαταλειφθεί, τραυματιστεί ή έχουν υποστεί κακοποίηση κατόπιν καταγγελιών πολιτών
• Διάγνωση, θεραπεία και περιποίηση τραυματισμένων/ κακοποιημένων/άρρωστων ζώων μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους
• Εύρεση των κατάλληλων οικογενειών που θα υιοθετήσουν εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα ζώα και θα τους προσφέρουν την φροντίδα και την αγάπη που τους χρειάζονται
• Συντήρηση των ιπποειδών που δεν μπορούν να δοθούν για υιοθεσία λόγω μόνιμων προβλημάτων υγείας, αποτέλεσμα χρόνιας κακοποίησης ή εγκατάλειψης.
• Ενημέρωση των πολιτών για την σωστή συμπεριφορά και τρόπους βοήθειας σε περίπτωση που αντιληφθούν κάποιο περιστατικό κακοποίησης/εγκατάλειψης.
• Προσπάθεια κατάρτισης και ενημέρωσης για την ευζωία των ιπποειδών που θα στοχεύει πρωτίστως στους ιδιοκτήτες σε όλη τη χώρα και κατόπιν στο ευρύ κοινό

Ο ΕΣΠΙ εξαρτάται μονάχα από τις εγγραφές, συνδρομές, ετήσιες αναδοχές και τις δωρεές. Δεν έχει λάβει ποτέ οικονομική υποστήριξη από το Κράτος (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης), από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή από ανάλογες Οργανώσεις του εξωτερικού. Η λειτουργία του, οι διασώσεις και η περιποίηση των ζωντανών βασίζεται αποκλειστικά στους ελάχιστους εθελοντές και την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Καθώς ο Σύλλογος δεν διαθέτει δικό του ιδιόκτητο χώρο, τα προστατευόμενα ζώα φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις που έχουμε νοικιάσει στο Μαρκόπουλο με μηνιαία πάγια έξοδα .
Τα μέσα που χρειάζεται ο ΕΣΠΙ είναι οι οικονομικοί πόροι που θα του διασφαλίσουν:

• Τροφή για τα ζώα
• Ενοικίαση και συντήρηση των εγκαταστάσεων
• Φάρμακα για τα ζώα και γενικότερα την κτηνιατρική περίθαλψη τους
• Ροκανίδι
• Απρόοπτα όπως η μεταφορά ζώου μετά από καταγγελία, η ταφή ζώου που δεν επιβιώνει τη κακοποίηση, κτλ.

http://greekhorseprotection.org/donate/

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΕΣΠΙ



Γίνε Εθελοντής στον ΕΣΠΙ

Η εθελοντική ομαδική εργασία είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός που βοηθάει το έργο του Συλλόγου και συσφίγγει τις σχέσεις μεταξύ των μελών. Κάθε ενδιαφερόμενος/η που θέλει να προσφέρει εθελοντική βοήθεια στον ΕΣΠΙ έρχεται σε επικοινωνία με την βασική ομάδα εθελοντών ώστε να ενημερωθεί για τους διαφορετικούς τομείς και λειτουργίες που χρειάζονται ενίσχυση. Ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε ενδιαφερόμενου/ης αλλά και τον τομέα στον οποίο επιθυμεί περισσότερο να μας βοηθήσει οργανώνεται μια μικρή εκπαίδευση από τους υπεύθυνους του συλλόγου.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν όλοι όσοι θέλουν να μας βοηθήσουν πως τα ιπποειδή που φιλοξενούμε παρουσιάζουν κάποιες ιδιαιτερότητες και χρειάζονται ειδική μεταχείριση. Δεν είναι μόνο οι πληγές στο σώμα που αφήνουν σημάδια αλλά και οι πληγές στην ψυχή και τον χαρακτήρα τους. Εκτός από τις καθημερινές ανάγκες για βοήθεια και φροντίδα είναι εξαιρετικά σημαντικό και ζωτικής σημασίας να διευρυνθεί η ομάδα που θα μπορεί να αναλαμβάνει την διεκπεραίωση του τμήματος των καταγγελιών.

Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στο παρακάτω Link
http://greekhorseprotection.org/volunteering/



Πρόγραμμα Αναδοχής

Όταν τα έξοδα για την συντήρηση των εγκαταστάσεων, την καθημερινή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που χρειάζονται τα περισσότερα ιπποειδή που αναλαμβάνουμε, φαγητό, ροκανίδι κ.λ.π για το κάθε ζώο μας στοιχίζουν τριακόσια ευρώ (350) τον μήνα ανά άλογο, εμείς ζητούμε το συμβολικό ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ τον χρόνο!

Πώς γίνεται:

Με 70 ευρώ τον χρόνο (μόνο με 6 ευρώ τον μήνα) μπορείς να γίνεις ανάδοχος του ζώου που θέλεις να βοηθήσεις.

Απλά, διάλεξε από την λίστα το ζώο που προτιμάς, συμπλήρωσε την φόρμα εγγραφής και στείλε την σε μας.

Με την εγγραφή σου θα λάβεις:

Πιστοποιητικό αναδοχής Α4
Φωτογραφία του αλόγου
Η αναδοχή ισχύει για 12 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής.
Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στο παρακάτω Link
http://greekhorseprotection.org/sponsoring/

 

Η Πανελλαδική Τηλεοπτική και Ραδιοφωνική μας καμπάνια για την κακοποίηση των Ιπποειδών στην χώρα μας. Το σποτ δημιουργήθηκε από εθελοντές, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον ΕΣΠΙ και η προβολή του από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας είναι δωρεάν!

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΠΠΟΕΙΔΩΝ
3ο χλμ οδός Μυρρινούντος [κοντά στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο]
TK. 190 03
Tηλ/Fax.: +30 22990 49227, Κιν.:+30 6979 090 513
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 09, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών: Δύο απίστευτα περιστατικά κακοποίησης αλόγων - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator