Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

0Με αφορμή τον πρόσφατο καταστρεπτικό σεισμό της Σάμου και τον αδόκητο θάνατο δύο νέων παιδιών , πλακωμένων από μαντρότοιχο, είμαι υποχρεωμένος να επαναφέρω παλιά μου πρόταση προς το Δήμο.

Η Κόρινθος και η Κορινθία είναι ευάλωτη από το τελευταίο μεγάλο σεισμό των Αλκυονίδων του Κορινθιακού κόλπου τις 24/2/1981. Αυτό είναι σε όλους γνωστό.

Υπάρχουν αρκετά κτίσματα, οικίες, καταστήματα, αποθήκες κλπ είτε ολόκληρα είτε μέρος τους (τοίχος, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) τόσο στην πόλη, όσο και στα χωριά μας τα οποία πράγματι είναι ετοιμόρροπα, εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα. Επιπλέον είναι εστία μόλυνσης.

Η νομοθεσία υπάρχει.

► Συγκρότηση επιτροπής μηχανικών της Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για άμεση καταγραφή όλων των ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτιρίων.

► Σύνταξη των αναγκαίων πρακτικών.

► Επίδοση στους ιδιοκτήτες ή θυροκόλληση όταν είναι άγνωστοι και εύλογη προθεσμία για κατεδάφιση από τους ιδιοκτήτες.

Στις επιτροπές μπορούν να συμμετέχουν και ιδιώτες μηχανικοί από το ΤΕΕ, έναντι αμοιβής από το Δήμο ή εθελοντικά.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, είναι επιβεβλημένη ανάγκη η κατεδάφιση από τον Δήμο μας είτε με ίδια μέσα είτε με μισθωμένα για το σκοπό αυτό μηχανήματα και βεβαίωση των αναγκαίων ποσών στους ιδιοκτήτες.

Πολύ περισσότερο που η Κυβέρνηση σχεδιάζει ήδη και έχει εισάγει σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος στη Βουλή για χρηματοδότηση των δήμων από το Δημόσιο για την κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτιρίων.

Οι καιροί ου μενετοί.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 10/11/2020
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 10, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator