Ν. ΤΑΓΑΡΑΣ: «Δίχτυ προστασίας» στα προστατευόμενα είδη και τους τύπους οικοτόπων της χώρας

0



Ενιαίες προδιαγραφές για τα σχέδια δράσης

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με Απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, καθορίζονται ενιαίες προδιαγραφές για τα σχέδια δράσης ειδών και τύπων οικοτόπων σε όλη την Επικράτεια.

Για την αποτελεσματική προστασία ειδών πανίδας και χλωρίδας που φιλοξενούν κυρίως οι Natura σε όλη τη χώρα, θεσπίζεται ουσιαστικά ενιαίος «οδικός χάρτης» κατάρτισης των σχεδίων δράσης ανά προστατευόμενο είδος.

Με στόχο τη μείωση των κινδύνων και των απειλών που δέχονται οι οικότοποι και τα προστατευόμενα είδη, έχουν ληφθεί υπόψιν τα δεδομένα καθώς και τα προτεινόμενα μέτρα του έργου LIFE-IP 4 NATURA, που συντονίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπογραμμίζεται δε, ότι για την τελική κατάρτιση των σχεδίων δράσης, η Υπουργική Απόφαση προβλέπει τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, των παραγωγικών ομάδων και όλων των ενδιαφερόμενων μερών με την υποχρεωτική διενέργεια τοπικών διαβουλεύσεων, έτσι ώστε το «δίχτυ προστασίας» να είναι ισχυροποιημένο με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και διαφάνεια.

Ο κ. Ταγαράς δήλωσε σχετικά:

Με αυτή την Απόφαση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προβαίνει -μετά από πολλά χρόνια- στη θέσπιση ενιαίων κανόνων στα υπό κατάρτιση σχέδια δράσης ώστε να βελτιώσουμε σημαντικά την κατάσταση των σπάνιων τύπων οικοτόπων και ειδών της χώρας.

Ακολουθούμε τις αρχές και τους κανόνες της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, της νέας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Βιοποικιλότητα καθώς και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Απλώνουμε ουσιαστικά ένα δίχτυ προστασίας. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για να προστατεύσουμε τις πιο ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές της χώρας μας, καθώς και τα είδη που φιλοξενούν».
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 02, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΤΑΓΑΡΑΣ: «Δίχτυ προστασίας» στα προστατευόμενα είδη και τους τύπους οικοτόπων της χώρας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator