Β.Νανόπουλος: «Θεραπεύουμε» με άμεσες & αποτελεσματικές ενέργειες το ΓΠΣ Κορίνθου – Σε διαβούλευση η ΣΜΠΕ

0



Άμεσα και αποτελεσματικά λειτούργησε ο Δήμος Κορινθίων στο νευραλγικό ζήτημα της θεραπείας του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δημοτικής Ενότητας Κορίνθου το οποίο εξέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του προχώρησαν το μήνα Σεπτέμβριο στην υποβολή της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την εκτίμηση και αξιολόγηση πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την εφαρμογή του ΓΠΣ της Δημοτικής Ενότητας Κορίνθου, ενέργεια η οποία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στην αρχική έγκριση του Γ.Π.Σ στο παρελθόν από την προηγούμενη δημοτική αρχή ώστε ο δήμος να μην μπει στην «περιπέτεια» της έκπτωσης του ΓΠΣ της εν λόγω περιοχής.

Κύριος σκοπός της ΣΜΠΕ είναι η διερεύνηση, ο εντοπισμός, η περιγραφή και η κατάλληλη αξιολόγηση των επιπτώσεων τις οποίες ενδέχεται να επιφέρει ο προτεινόμενος χωροταξικός σχεδιασμός στο περιβάλλον, και ο προσδιορισμός των μέτρων εκείνων που θα μετριάσουν ή θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις αυτές σε επίπεδο χωρικό και χρονικό.

Η Μελέτη ολοκληρώθηκε, θεωρήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2020 και βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης. Τις απόψεις του μπορεί να διατυπώσει κάθε ενδιαφερόμενος εγγράφως ή/και ηλεκτρονικά προς την Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υ.Π.ΕΝ. (Λ. Αλεξάνδρας 11, Τ.Κ. 114 73 Αθήνα, Email: sec .dipa@prv. ypeka.gr).

Η «θεραπεία» του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Κορίνθου θα επιτρέψει στο δήμο Κορινθίων

· Να εξειδικεύσει τις κατευθύνσεις του χωροταξικού περιφερειακού σχεδιασμού στο επίπεδο της χωρικής οργάνωσης της Δ.Ε. στα πλαίσια της Χωρικής – Πολεοδομικής νομοθεσίας και της Αειφόρου Ανάπτυξης με σωστή χρήση των προσφερόμενων μηχανισμών και κινήτρων.

· Να καθορίσει τα μεγέθη της οικιστικής ανάπτυξης σε όλη την έκταση της Δ.Ε.

· Να προσδιορίσει τις περιοχές Ειδικής Προστασίας (ΠΕΠ) που δεν πρέπει να πολεοδομηθούν.

· Να υποδείξει ζώνες παραγωγικών δραστηριοτήτων με βάση τις ανάγκες και τις κατευθύνσεις.

· Να δώσει τις αναγκαίες κατευθύνσεις της πολεοδομικής οργάνωσης των θεσμοθετημένων και προτεινόμενων οικιστικών υποδοχέων.

«Θεραπεύουμε» με άμεσες & αποτελεσματικές ενέργειες το ΓΠΣ Κορίνθου. Το εγκεκριμένο Γ.Π.Σ θα μας δώσει την δυνατότητα να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό της ανάπτυξης των επόμενων χρόνων» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση και δημοσιοποίηση της Σ.Μ.Π.Ε

Το κείμενο της ΣΜΠΕ βρίσκεται αναρτημένο στο site του δήμου Κορινθίων https://www.korinthos.gr/.../%CE%A3%CE%9C%CE%A0%CE%95...
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 30, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Β.Νανόπουλος: «Θεραπεύουμε» με άμεσες & αποτελεσματικές ενέργειες το ΓΠΣ Κορίνθου – Σε διαβούλευση η ΣΜΠΕ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator