ΣΑΤΕ (Σύνδεσμος Ανάπτυξης Τοπικών Επιχειρήσεων): Ενώνουμε δυνάμεις για να αναπτυχθούμε!

0
Μια νέα πρόταση προς την επιχειρηματική κοινότητα του νομού μας ξεκινάει από τον δήμο Σικυωνίων.

Το όνομά της είναι Σύνδεσμος Ανάπτυξης Τοπικής Επιχειρηματικότητας (ΣΑΤΕ ) και έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία μιας ομάδας γνωστών και καταξιωμένων επιχειρηματιών.

Πρόκειται για ένα νέο, συλλογικό φορέα, που ξεπέρνα τα συνηθισμένα πρότυπα των κλαδικών επαγγελματικών συλλόγων, αφού μέλη του μπορούν να γίνουν το 80% των επιχειρηματιών και επαγγελματιών της περιοχής. Αυτό του εξασφαλίζει ότι θα μπορεί να αντιλαμβάνεται αλλά και να αντιμετωπίζει συνολικά τα ζητήματα που απασχολούν όλο τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, χωρίς ωστόσο τις κλαδικές αγκυλώσεις, που πολλές φορές οδηγούν σε λαθεμένες κατευθύνσεις τους αυστηρά κλαδικούς επαγγελματικούς συλλόγους. Επίσης διαθέτει εν τη γενέση του περισσότερη δύναμη εκπροσώπησης μιας και αντλεί - συνθέτει δυνάμεις από το σύνολο των επαγγελμάτων - επιχειρήσεων.

Πρόθεση του ΣΑΤΕ είναι να ενώσει τις δυνάμεις που σήμερα είναι κατακερματισμένες και εγκλωβισμένες σε διάφορους επαγγελματικούς συλλόγους και μαζί με αυτούς του συλλόγους να αναπτύξει μια συντεταγμένη διαχείριση και κοινή συνισταμένη, με σκοπό τη συνολική και ορθόδοξη ανάπτυξη ΟΛΩΝ των ΤΟΠΙΚΩΝ επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Η προσπάθεια ξεκίνησε από τον Δήμο Σικυωνίων εξαιτίας των χαρακτηριστικών, των δυνατοτήτων αλλά και των περιθωρίων ανάπτυξης που διαθέτει, κυρίως λόγω της πολυμορφίας του (αγροτικός, εμπορικός, τουριστικός δήμος με μεγάλη έκταση και διαφορετικότητα στις περιοχές του) αλλά και της προνομιούχας θέσης στην οποία βρίσκεται.

Ο ΣΑΤΕ δεν ήρθε να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», όπως χαρακτηριστικά λένε τα ιδρυτικά του στελέχη, ούτε να παίξει τον ρόλο των κλαδικών συλλόγων αντικαθιστώντας τους, αλλά να ενώσει και να συσπειρώσει τις δυνάμεις τους, να αξιοποιήσει το ανθρωπινό δυναμικό από κάθε κλάδο, και με σύγχρονες, ευέλικτες και δυναμικές μεθόδους και δικτύωση να συντονίσει καλύτερα και βοηθήσει περισσότερο τις τοπικές επιχειρήσεις και την ανάπτυξη τους.

Από τις πρώτες κινήσεις του διαμορφώνει μια διαφορετική στρατηγική, ώστε να αποδείξει πως οι τοπικές επιχειρήσεις όχι μόνον μπορούν να συνεργαστούν και να αντέξουν, αλλά είναι αυτές που θα οδηγήσουν την ανάπτυξη της περιοχής τους.

Ενέργειες όπως πχ. οι ηλεκτρονικός τρόπος δημοσκοπήσεων, διαβουλεύσεων αλλά και ερευνών αγοράς, ένας μεγάλος και συνεχόμενος κύκλος ημερίδων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων από ειδικούς και με πολλές θεματικές, ένα πρωτότυπο μηχανισμό που επιταχύνει την σύνδεση του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού με τις τοπικές επιχειρήσεις είναι κάποιες από αυτές που στο άμεσο μέλλον θα δούμε.

Ο ΣΑΤΕ καλεί όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής να συνδεθούν μαζί του ώστε να παίξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει στον τόπο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.sindesmos.gr

Παναγιώτης Ντόμαλης 
Πρόεδρος διοικούσας επιτροπής ΣΑΤΕ

 
Domalis Panagiotis
Founder & Managing Director
p.domalis@pro-othisi.gr
 +306944243370
 +302742021188
www.pro-othisi.gr
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 25, 2020
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΑΤΕ (Σύνδεσμος Ανάπτυξης Τοπικών Επιχειρήσεων): Ενώνουμε δυνάμεις για να αναπτυχθούμε!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator