ΚΙΑΤΟ: Απίστευτος εξευτελισμός της δημοτικής αρχής Σταματόπουλου

0



Τα εν οίκω μη εν δήμω;

Λυπάμαι, κ. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας, αλλά όλους τους Σικυώνιους δημότες. Αυτό δεν είναι θέμα αντίληψης αλλά και παιδείας.

Ο Δήμος Σικυωνίων χρειάζεται την Αλλαγή - να επαναπροσδιορίσουμε τις Αρχές και τις Αξίες μιας σύγχρονης δημοτικής διακυβέρνησης.

Υποχρέωσή μας είναι να ενώσουμε δυνάμεις, για να αποκαταστήσουμε τους θεσμούς και να προχωρήσουμε στην ουσιαστική επανένωση του Δήμου, με μοναδικό στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων μας, ως τοπικής κοινωνίας.

Η επιστολή του αξιότιμου καθηγητή κ. Παπανικολάου που λάβαμε ας μας αφυπνίσει όλους!

Γιατί κ. Δήμαρχε, "όποιος είναι αξιόπιστος στα λίγα, είναι αξιόπιστος και στα πολλά· κι όποιος είναι άδικος στα λίγα, είναι άδικος και στα πολλά".

Σας παραθέτω φίλοι μου την επιστολή, αξίζει να την διαβάσετε! (ειδικά τις τελευταίες παραγράφους).

Μάρκος Λέγγας

Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Δήμου Σικυωνίων

Αγαπητοί συμπολίτες.

Πριν κάποιους μήνες και μετά από σχετική εισήγηση και ομόφωνη απόφαση του τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας Μουλκίου, όπου γεννήθηκα, ψηφίσατε ομόφωνα να μου απονεμηθεί το «μετάλλιο τιμής του Δήμου» για την επιστημονική μου σταδιοδρομία στις νευροεπιστήμες σε πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία του εξωτερικού όπου ζω και δραστηριοποιούμαι από το 1970 ως αναγνώριση της προσφοράς μου στην επιστήμη, τα γράμματα καθώς και για την συνεισφορά του έργου μου στην Ελληνική και Σικυώνια κοινωνία.

Λόγω, όμως, της πανδημίας η απονομή αναβλήθηκε για την εικοστή ογδόη του περασμένου Σεπτεμβρίου στα πλαίσια προγραμματισμένης εκδήλωσης η οποία και πραγματοποιήθηκε επιτυχώς.

Σας απευθύνω λοιπόν τώρα αυτό το μήνυμα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για δύο λόγους: Πρώτον για να σας ευχαριστήσω για την ομόφωνη απόφασή σας να με τιμήσετε και, δεύτερον, να σας εξηγήσω γιατί δεν πέρασα από το Δημαρχείο για να το συλλέξω την επομένη της προγραμματισμένης απονομής όπως μου σύστησε ο πρόεδρός σας, ο κ. Σκαρμούτσος. Επιθυμώ δε να σας ενημερώσω διότι η παράλειψή μου αυτή ίσως θεωρηθεί ως πράξη απαξίωσης, εκ μέρους μου, του θεσμού της εν λόγω επιβραβεύσεως ενώ το ακριβώς αντίθετο ισχύει: Η πράξη μου, δηλαδή, είχε σκοπό να προφυλάξει τον θεσμό από την απαξίωση που συνεπάγεται η συμπεριφορά των επιφορτισμένων με την εκτέλεση των αποφάσεών σας.

Εξηγούμαι:

Σύμφωνα με το άρθρο 4 της υπ’ αριθμ. 29/2019 αποφάσεως του ΔΣ Σικυωνίων (Κανονισμός Σήματος, Μεταλλίων και Απονομή τιμητικών Διακρίσεων)

1ον, ο Δήμαρχος οφείλει να απονείμει το μετάλλιο,

2ον, μάλιστα, να το απονείμει στο πλαίσιο δημόσιας τελετής και όχι παρεμπιπτόντως, κεκλεισμένων των θυρών, κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως του ΔΣ για άλλα θέματα, όπου ο τιμώμενος θα πρέπει να παρουσιαστεί να το συλλέξει.

3ον Το μετάλλιο δεν προβλέπεται να είναι ένα κομμάτι κόντρα πλακέ κολλημένο σε ένα χάρτινο κουτί (το οποίο και σας επιστρέφω μέσω του κ. Λάμπρου) αλλά κάτι λιγότερο πρόχειρο και ευτελές που περιγράφεται λεπτομερώς στο προαναφερθέν άρθρο 4 του κανονισμού.

Εάν λοιπόν επέλεγα να "πεταχτώ στις οκτώ παρά τέταρτο να το πάρω" κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ στου οποίου το πρόγραμμα η απονομή δεν συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ των 16 θεμάτων, η πράξη μου θα εξέφραζε την ίδια απαξίωση του θεσμού την οποία, κατά την γνώμη μου, εκφράζει ο τρόπος με τον οποίο ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΔΣ χειρίστηκαν αυτό το θέμα.

Επομένως, το γεγονός ότι δεν σας ενόχλησα κατά την συνεδρίαση σας και ότι σας επιστρέφω το χάρτινο κουτί δεν σημαίνει ότι περιφρονώ την καλή σας προαίρεση να με τιμήσετε. Σημαίνει απλώς ότι οι εντολοδόχοι σας δεν υλοποίησαν σωστά την απόφασή σας με αποτέλεσμα να την ευτελίσουν. Και αυτό είναι ένα πρακτικό ζήτημα που έγκειται στον καθένα από σας να διορθώσει, εάν βέβαια το κρίνει σκόπιμο.

Σας ευχαριστώ

Ανδρέας Κ. Παπανικολάου
Ομότιμος Καθηγητής Νευροεπιστημών
Πανεπιστήμιο του Τεννεσί
Κέντρο Επιστημών Υγείας
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 17, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: Απίστευτος εξευτελισμός της δημοτικής αρχής Σταματόπουλου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator