Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

0
Πρόσφατα ακούσαμε το Δήμαρχο να κάνει τον απολογισμό για το Δήμο. Φυσικά για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν ακούσαμε απολύτως τίποτα. Και τι να ειπωθεί βέβαια αφού δεν έχει γίνει κάτι σημαντικό.

- Καμία πρόταση δεν υποβλήθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για έργα και μελέτες. Το πρόγραμμα είναι ακόμα ανοικτό. Υπάρχουν μελέτες έτοιμες.

1. Μελέτη που έχει εκπονηθεί επί προεδρίας Αντώνη Παππά για την έδραση των κρηπιδωμάτων με προϋπολογισμό 400.000 €. Το λιμάνι κινδυνεύει. Είναι κούφιο.

2. Μελέτη Κακάβα για τοποθέτηση εξωτερικής λιθορριπής για την προστασία του λιμενοβραχίονα

3. Μελέτη Καραϊσκου ανάπλασης της χερσαίας ζώνης και πεζοδρόμησης της οδού Κροκιδά και της Αγίου Νικολάου προϋπολογισμού 800.000 €. Ήδη έχει εγκριθεί και η κυκλοφοριακή μελέτη.

4. Έχει ολοκληρωθεί και η κυκλοφοριακή μελέτη του χώρου στάθμευσης χερσαίας ζώνης λιμένος (parking Φλοίσβου) και εκκρεμεί η έκδοση άδειας νομίμου λειτουργίας

5. Έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη Γιαμίν (δαπάνη 400.000 €) για τη διαπλάτυνση των κρηπιδωμάτων και την επέκταση του λιμενοβραχίονα και δεν έχει ξεκινήσει η εκπόνηση της οριστικής μελέτης για να ενταχθεί το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, Φιλόδημου ή Περιφερειακό πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο MASTER PLAN.

-Πού είναι η επέκταση της πλωτής εξέδρας στο Κόρφο; Καμία ενέργεια.

-Δεν μιλάμε βέβαια για Μαρίνα τουριστικών σκαφών στην Κόρινθο. Μηδέν.

-Παράλληλα δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με εταιρεία για τη καθαριότητα και τη συντήρηση του πρασίνου της χερσαίας ζώνης

-Οι τουαλέτες του λιμανιού δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και θέλουμε τουρισμό και κρουαζιερόπλοια.

-Υπάρχει αδυναμία και έλλειψη προσωπικού για τα συνηθισμένα , όπως την είσπραξη των ανάλογων τελών στα πλείστα σκάφη στο λιμάνι του Κόρφου, αλλά και στα σκάφη αναψυχής που ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Κορίνθου , με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων.

-Σημειώνουμε ότι στο αλιευτικό καταφύγιο Κορίνθου ελλιμενίζονται 102 σκάφη και 14 αλιευτικά επαγγελματικά

Στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Άσσου ελλιμενίζονται 85 σκάφη και 4 επαγγελματικά αλιευτικά

Στο αλιευτικό καταφύγιο Κόρφου ο αριθμός των σκαφών είναι άγνωστος.

► Κύριε Δήμαρχε αποκεντρώστε αρμοδιότητες και δραστηριοποιηθείτε για την ανάπτυξη του λιμανιού και των αλιευτικών καταφυγίων.

► Με την απραξία θα μας πάρει η Κυβέρνηση τις αρμοδιότητες των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και μετά θα μας φταίνε οι άλλοι.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 02/10/2020
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 02, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator