ΚΙΑΤΟ: 2000 € για τον καθαρισμό της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., 500 € για τη σχολική καθαρίστρια !!!

0



«Η κατανάλωση του νερού, απαιτεί δικαιοσύνη...», διαβάζουμε σε πρόσφατη ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!» έλεγε κάποτε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Σωκράτης πριν χιλιάδες χρόνια ρωτούσε τον Θρασύμαχο: "Θα δεχόσουν ως δεδομένο ότι μια πολιτεία μπορεί να είναι άδικη και να επιχειρεί, παραβαίνοντας το δίκαιο...".

Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία;

Η Δ.Ε.Υ.Α.Σ να βρίσκεται στο χείλος της χρεωκοπίας, να χρωστάει 800.000 ευρώ μόνο στην ΔΕΗ, να ζητάει να εγγυηθεί ο Δήμος τα χρέη της, δηλαδή εμείς πάλι, οι δημότες, να πληρώνουμε και να ξαναπληρώνουμε διπλά και τριπλά.

Με την επίκληση του κορονοϊού να ανατίθεται η καθαριότητα των σχολείων μας, σε καθαρίστριες μίσθωσης έργου, χωρίς όμως εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με αμοιβές από 100 έως 500 ευρώ! Ο ορισμός της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Ουσιαστικά οι Δήμοι καταδικάζουν τις σχολικές καθαρίστριες με μίσθωση έργου στο να μη μπορέσουν να βιοποριστούν.

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση (Λέγγας - Παπαγεωργίου - Χουσελάς - Νανόπουλος) προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την διόρθωση αυτής της στρεβλής καταστάσεως, αλλά η Πλειοψηφία (Σταματόπουλος - Σαρχάνης) την απορρίπτει! Ο Δήμος με τα πλεονάσματα εκατομμυρίων δεν μπορεί να πληρώσει ΔΙΚΑΙΑ τις καθαρίστριες των παιδιών μας!

Η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. όμως μπορεί;

Στις 20.10.2020 στην Δ.Ε.Υ.Α.Σ. ανακαλύπτουν ότι κάποιος πρέπει να καθαρίσει τους χώρους της, αλλά δεν ζητούν την συνδρομή του Δήμου που πλέον έχει πληθώρα εποχικού προσωπικού καθαριότητας. Την ίδια ακριβώς ημέρα εντελώς τυχαία περνάει απέξω μια καθαρίστρια, δίνει προσφορά και αμέσως υπογράφουν την ανάθεση γιατί υποθέτω ότι η κατάσταση της «βρώμας» μέσα στους χώρους της Δ.Ε.Υ.Α.Σ είναι ανυπόφορη και επικίνδυνη.

Η ανάθεση του έργου καθαριότητας έχει διάρκεια από 20.10 έως 20.12 για δύο (2) μήνες . Μάλλον θα είναι κλειστοί τα Χριστούγεννα όπως και τα σχολεία για διακοπές. Τόση βιασύνη στην σύνταξη της Απόφασης που στην Διαύγεια το κείμενο είναι λανθασμένο και αναγράφει τρεις (3) μήνες!

Η αμοιβή δίκαιη, 2.000 ευρώ + ΦΠΑ, τρεις (3) φορές την εβδομάδα και ελεύθερο ωράριο, ενώ για τις καθαρίστριες των σχολείων μας, κάθε μέρα , όλη μέρα , 8 ώρες, όλες τις αίθουσες, όλες τις τουαλέτες και τον προαύλιο χώρο με μόνο 500 ευρώ!

Γιατί στην Δ.Ε.Υ.Α.Σ «η κατανάλωση του χρήματος, απαιτεί δικαιοσύνη...».


Δημοσίευση: Οκτωβρίου 24, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: 2000 € για τον καθαρισμό της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., 500 € για τη σχολική καθαρίστρια !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator