Α. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Να μην αλλάξει το φυσικό αντικείμενο του Αστρονομικού Πάρκου Κρυονερίου"

0

Το αστρονομικό πάρκο που έχει μελετηθεί έχει ωριμάσει και έχει αποφασισθεί από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς να υλοποιηθεί.

Να μην υποβαθμιστεί το έργο που αποτέλεσε όραμα της Περιφερειακής αρχής του Π. Τατούλη, διαχρονική συνέργεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Αστεροσκοπείου Αθηνών, και που η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει, έχει στηρίξει και αναμένει εναγωνίως την υλοποίησή του.

Να μην υποβαθμιστεί το έργο που μπορεί να γίνει σηματωρός στην έρευνα και την τεχνολογία, να διαμορφώσει ικανές συνθήκες για συνδυασμό της έρευνας και της καινοτομίας με τον επιστημονικό και μαθητικό τουρισμό και μαζί με τα κοντινά σημεία φυσικού κάλους και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Λίμνη και Μουσείο Στυμφαλίας, Λίμνη Δόξα, Φράγμα Ασωπού, Αρχαιολογικοί Χώροι Κορίνθου, Σικυώνος κ.α.) να αποτελέσει έναν ακόμα μοχλό ανάπτυξης για την Σικυωνία και την Κορινθία.

Παρά τις παράτες, τις συνεντεύξεις, τις επισκέψεις και συναθροίσεις ακόμα και ανθρώπων που ουδεμία συμμετοχή είχαν στην σύλληψη και την μελέτη του έργου, με ανοιγμένα μπροστά τους τα προ πολλού και από άλλους έτοιμα σχέδια και μελέτες. Η περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα ανακοίνωσε την άμεση υλοποίηση του έργου πού παρέλαβε, έστω και αν ατυχώς αποπειρώνται να το περάσουν ως δική τους πρωτοβουλία.

Σε αντίθεση με τα πιο πάνω, στην ημερήσια διάταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 7/9/20 στο 16ο θέμα προτείνεται προς ένταξη νέο έργο με τίτλο «Μελέτη ωρίμανσης και τεύχη δημοπράτησης του έργου ανέγερσης κτηρίου ανέγερσης πολλαπλών χρήσεων στον χώρο του αστεροσκοπείου Κρυονερίου». (Όσον αφορά στην υπάρχουσα μελέτη θα σταθούν ασυνεπείς στις προ ολίγων μηνών ανακοινώσεις τους και θα την καταργήσουν ή θα την παραπέμψουν στις καλένδες). Ελπίζω και εύχομαι όλες οι παρατάξεις και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, (πόσο μάλλον οι παλιότεροι) που γνωρίζουν εκ των έσω την προσπάθεια που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια για την προώθηση και υλοποίηση αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού και συμβολικού έργου να το προστατέψουν, να το υπερασπιστούν και να μην δεχτούν την ελάχιστη έκπτωση επί του φυσικού αντικειμένου με προτεραιότητα την κατασκευή του πλανηταρίου. Να μην αποδεχθούν, η ένταξη του νέου τίτλου να αποτελέσει τον δούρειο ίππο για την μη υλοποίηση του υπάρχοντος ώριμου έργου. Ελπίζω και εύχομαι και η διαδυκτιακή συνεδρίαση να μην αποτελέσει προσωπείο για τεχνητές πλειοψηφίες.

Αυτό είναι το αστρονομικό πάρκο και πρέπει να υλοποιηθεί ως έχει μελετηθεί, τεκμηριωθεί, αδειοδοτηθεί και νομιμοποιηθεί στην συνείδηση της κοινωνίας χωρίς εκπτώσεις και γκρίζες ζώνες. Η οικοδομική άδεια του έχει εκδοθεί από το 2018.

Ενδιαφέρον θα έχει και η θέση όσων παρευρέθηκαν στην προ μηνών εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Κρυονερίου.

Αγγελος Κ. Παπαγγελόπουλος
Αρχιτέκτων ε.μ.π.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 07, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Α. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Να μην αλλάξει το φυσικό αντικείμενο του Αστρονομικού Πάρκου Κρυονερίου""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator