ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΕΝΕΑΣ

0Πεδίο δόξης λαμπρόν για το Νίκο Ταγαρά να αποδείξει ως αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος για δεύτερη φορά την αγάπη του για το Δήμο Κορινθίων.

Την πρώτη τις 22/12/2014, ως αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να εντάξει τρία έργα περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων συνολικού ποσού 88 εκατομ. στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με έγκριση άμεσης δημοπράτησης και στη συνέχεια ένταξής τους ως γέφυρα στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-20.

Δυστυχώς ο Δήμος μας δεν κατάφερε να αποδείξει ότι μπορεί να δημοπρατήσει και να εκτελέσει τα τρία αυτά σημαντικά έργα. Μείναμε στα χαρτιά.

Πρόκειται για τρία πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά έργα αποχέτευσης λυμάτων στο Κορινθιακό και το Σαρωνικό κόλπο, αλλά και την Μεσόγεια περιοχή Αθικίων και Τενέας.

1. Αποχέτευση λυμάτων Βόρειου παραλιακού μετώπου Δήμου Κορινθίων – Προϋπολογισμός: 49.250.000,00 ευρώ. Αφορά τις Περιοχές : Άσσος – Κάτω Άσσος – Περιγιάλι – Λέχαιο – Βραχάτι – Ζευγολατιό συνολικού μήκους 86 χλμ. και Έργα επέκτασης της υφιστάμενης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου.

2. Αποχέτευση λυμάτων Ανατολικού παραλιακού μετώπου – Προϋπολογισμός: 20.564.960,00 ευρώ. Αφορά τις Περιοχές : Άγιοι Θεόδωροι – Λουτρά Ωραίας Ελένης – Κάτω Αλμυρή – Ίσθμια – Κυρά Βρύση – Καλαμάκι συνολικού μήκους 33,25 χλμ.

3. Αποχέτευση λυμάτων Μεσόγειας περιοχής Δήμου Κορινθίων – Προϋπολογισμός: 18.384.000,00 ευρώ. Αφορά τις Περιοχές : Αθίκια, Χιλιομόδι, Κλένια, Άγιος Βασίλειος συνολικού μήκους 45 χλμ. και εγκατάσταση Βιολογικού καθαρισμού.

Πιστεύουμε αυτή τη φορά ο Δήμος και η ΔΕΥΑ να είναι έτοιμοι με ώριμες μελέτες για άμεση δημοπράτηση και εκτέλεση των έργων, εφόσον φυσικά ενταχθούμε σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Πέραν αυτών άμεση είναι η ανάγκη αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από τη Στυμφαλία, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έχει κατασκευαστεί επί δημαρχίας Παναγιώτη Δαλακλείδη από χαλυβδοσωλήνες , με συνεχή προβλήματα σπασίματος του αγωγού. Ήδη η ΔΕΥΑΚ εκπονεί την αναγκαία τεχνική μελέτη.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 08/09/2020
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 08, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΕΝΕΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator