ΚΙΑΤΟ: Καταυλισμοί ρομά σχολικές μονάδες του Δήμου - Απορρίμματα και ακαθαρσίες παντού

0








Το ζήτημα της ασφάλειας και περιποίηση ων σχολικών μονάδων είναι πολύ σοβαρό για όλους μας, γιατί αφορά την υγεία και προστασία των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της περιοχής μας.

-Βρισκόμαστε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020/2021 και η κατάσταση στους εξωτερικούς και τους προαύλιους χώρους, δεν γνωρίζουμε ακόμα εσωτερικά, είναι σε πολύ κακή κατάσταση, από κάθε πλευρά και κυρίως από καθαριότητα και περιποίηση.

-Την κατάσταση των σχολικών μονάδων περιγράφουν με λίγα λόγια, σε πρόσφατο δημοσίευμά τους, εκπαιδευτικοί του μεγαλύτερου σχολικού συγκροτήματος της περιοχής. Μεταξύ των άλλων αναφέρουν:

«Συγκρότημα 1ου ΕΠΑΛ και 2ου ΓΕ.Λ στο Κιάτο. Στον υπαίθριο χώρο του συγκροτήματος καταυλισμός ρομά, διάχυτος. Απορρίμματα, ακαθαρσίες παντού, σε μεγάλη έκταση. Το ίδιο συμβαίνει κάθε χρόνο, φέτος όμως παράγινε. Ο Δήμος Σικυωνίων, ως συνήθως αδιαφορεί για το θέμα. Και που να πας και ποιόν να βρεις. Φέρνουμε στο μυαλό μας την εικόνα από την αναμενόμενη αφασιακή αντίδραση του δημάρχου και εξοργιζόμαστε. Κινούμενη ψήφοι οι ρομά. Κινούμενες υγειονομικές βόμβες οι μικροκαταυλισμοί τους. Και λένε κάποιοι να περάσουν τα Σχολεία στους Δήμους. Ας τα κλείσουμε μια ώρα αρχύτερα, λέμε, να ξεμπερδεύουμε, αν είναι να πάνε στους Δήμους και δημάρχους».

-Τα λόγια είναι περιττά, η περιγραφή τους ταυτίζεται με την πραγματικότητα που δείχνει την αγανάκτηση και αγωνίας τους, για όλα αυτά που συμβαίνουν με τα Σχολεία.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 06, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: Καταυλισμοί ρομά σχολικές μονάδες του Δήμου - Απορρίμματα και ακαθαρσίες παντού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator