Συμμετοχή Νίκου Ταγαρά σε τηλεδιάσκεψη για την Κορινθιακή Σταφίδα

0Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για την κορινθιακή σταφίδα πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, του υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστου Δήμα, τη βουλευτή Μαριλένας Σούκουλη - Βιλιάλη, του δημάρχου Νεμέας, Κων/νου Φρούσιου και του δημάρχου, Σπύρου Σταματόπουλου. 

Το θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν η προσπάθεια να βρεθεί το νομικό πλαίσιο και οι πόροι για να πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση της Κορινθιακής σταφίδας. 
Σημειώνεται ότι ο κύριος Ταγαράς κατά τη θητεία του, ως νομάρχης, είχε αναδείξει το θέμα αυτό, ετοιμάζοντας φάκελο ΠΟΠ Κορινθιακής Σταφίδας. 

Σήμερα, κατά την τηλεδιάσκεψη ο κ. Ταγαράς επανήλθε στο θέμα αυτό και ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία του φακέλου, αφού πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα που παράγει η Κορινθία και καλύπτει μεγαλύτερη έκταση των 42.000 στρεμμάτων. 

Ειδικότερα, ο κ. Ταγαράς ανέφερε ότι στην περίπτωση που προχωρήσει το μέτρο -προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το εισόδημα του παραγωγού- θα πρέπει να δοθεί έμφαση στα υποκείμενα και στις ποικιλίες της περιοχής που είναι η Βοστίτσα και η Ζακυνθινή (πρώιμη ποικιλία) καθώς και να κατανεμηθούν με τέτοιον τρόπο ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος διάχυσης στην αγορά. 

Κατά την τηλεδιάσκεψη αναλύθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες τα δεδομένα αλλά και οι πιθανές πηγές χρηματοδότησης για την αναδιάρθρωση της Κορινθιακής Σταφίδας. Από τη σύσκεψη προέκυψε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε νεότερα επί του θέματος.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 10, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συμμετοχή Νίκου Ταγαρά σε τηλεδιάσκεψη για την Κορινθιακή Σταφίδα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator