ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ: ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΑ ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

0Υπάρχει η πραγματική πολιτική βούληση από την πλευρά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης να κατασκευάσει το νέο Διοικητήριο στη Κόρινθο που θα στεγάσει όλες τις Υπηρεσίες της σε ενιαίο κτίριο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη σημαντική μείωση του κόστους από τα σημερινά καταβαλλόμενα ενοίκια;

Αν πραγματικά υπάρχει ενδιαφέρον, ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας είναι ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός, οφείλει να γνωρίζει από διαδικασίες και να λάβει αποφάσεις με συναίνεση και διάλογο για το καλό της Κορίνθου.

Μία συνάντηση, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, με το Δήμαρχο, αλλά και με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σήμερα, καθώς και τους τότε επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και άξιους συμπολίτες μας κ.κ. Κώστα Γιώτη, Χαράλαμπο Κασίμη και Παναγιώτη Λούμπα οι οποίοι πρωτοστάτησαν με την τότε Δημοτική Αρχή στη λήψη της ομόφωνης απόφασης 161/25-4-2007 για χωροθέτηση του νέου Διοικητηρίου στο χώρο του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού αρνούμενοι το χώρο της Ποσειδωνία, σίγουρα θα ήταν σε θετική κατεύθυνση.

Εμείς ως παράταξη εμμένουμε στις απόψεις μας ότι η μόνη λύση είναι το στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος. Είμαστε αντίθετοι στο πρώην στρατόπεδο της Ποσειδωνίας.

Είναι δεδομένο ότι ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Τζαναβάρα Ποσειδωνίας που πρόσφατα καθαρίστηκε και απομακρύνθηκαν όλα τα μπάζα με ενέργειες της Περιφέρειας και μπράβο τους, είναι χωροθοτημένος από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΦΕΚ 255/ΑΑΠ/5-7-2013) ως ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΝΑΨΥΧΗΣ. Δεν προβλέπεται ως ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Αντίθετα ο χώρος του 6ου Συντάγματος Πεζικού προβλέπεται ως ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Άρα είναι ο μόνος χώρος που μπορεί να γίνει το Διοικητήριο.

Σήμερα ήδη εκπονείται η πολεοδομική μελέτη εκ μέρους του Δήμου μας, με την πράξη εφαρμογής της οποίας θα περιέλθει στο Δήμο η μισή έκταση 50% (150 στρέμματα) σύμφωνα με το νόμο 1337/83, όπως έχει τροποποιηθεί.

Από την έκταση αυτή ο Δήμος Κορινθίων μπορεί και πρέπει να παραχωρήσει με χρησιδάνειο έκταση 10 στρεμμάτων για την κατασκευή του κτιρίου του Διοικητηρίου.

Και όχι μόνο του Διοικητηρίου, αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

► Αυτή είναι η σωστή απόφαση για το Διοικητήριο για το καλό όλων (Περιφέρειας, Δήμου, δημοτών, κυκλοφοριακού, εξυπηρέτησης όλων των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας).

► Δε γίνεται ο χώρος του στρατοπέδου να χρησιμοποιείται για άλλες δράσεις (μετανάστες) και να μη δίνεται η χρήση για ανάγκες των Κορινθίων, εκτός και αν υπάρχουν άλλες σκέψεις των Κυβερνητικών παραγόντων που δεν τις γνωρίζουμε εμείς οι Κορίνθιοι.

► Όσο συζητάμε άλλες λύσεις χάνουμε χρόνο με αποτέλεσμα να μη γίνεται τίποτα.
► Ο χώρος της Ποσειδωνίας μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για πολιτιστικές δράσεις και για αναψυχή, όπως ακριβώς προβλέπει το ΓΠΣ.
Πεδίον δόξης λαμπρόν για τον κ. Νίκα να κινηθεί για το συμφέρον ΟΛΩΝ.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 19/08/2020
Δημοσίευση: Αυγούστου 19, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ: ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΑ ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator