Με ένα ευχαριστώ από το Δήμαρχο Σικυωνίων έκλεισε η χρονιά για το κοινωνικό φροντιστήριο

0



Με μια όμορφη συνεστίαση έκλεισε η φετινή σχολική χρονιά για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Σικυωνίων. Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος υποδέχτηκε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς σε κατάστημα της παραλιακής Κιάτου όπου σε φιλικό κλίμα με κέφι και καλή διάθεση εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους αυτούς που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Σικυωνίων έχει ξεκινήσει από το 2013 και από τις τάξεις του έχουν περάσει πολλοί μαθητές, οι οποίοι χωρίς την ύπαρξή του δεν θα είχαν τη δυνατότητα να υποστηριχθούν στην πορεία τους στην εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο κάθε χρονιά ανήκουν στο Σώμα Εθελοντών του δήμου Σικυωνίων, ενώ η δομή στεγάζεται στο 1ο Γυμνάσιο Κιάτου. Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές Λυκειακών Τάξεων ή μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τα εφτά χρόνια της λειτουργίας του έχει καταγράψει πολλές και μεγάλες επιτυχίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με ποσοστά που ξεπερνούν το 75%.

Η μεγαλύτερη επιτυχία όμως του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι η υποστήριξη και εμφύτευση του αισθήματος της κοινωνικής αλληλεγγύης και του εθελοντισμού στους δημότες, πόσω μάλλον δε, στους μαθητές που περνούν από τις τάξεις του. Είναι μεγάλη η συγκίνηση για όσους συμμετέχουν, εργαζόμενοι εθελοντικά τόσα χρόνια, σ' αυτό το έργο, όταν παιδιά που φοίτησαν ως μαθητές στις τάξεις του Κοινωνικού Φροντιστηρίου επιστρέφουν ως εκπαιδευτές, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η εθελοντική προσφορά δεν πάει ποτέ χαμένη αλλά επιστρέφεται πολλαπλάσια!

Πολλές ευχαριστίες οφείλονται στην κ. Ζέτα Μπιτσάκου-Λεβιδιώτη, ψυχή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που όλα τα χρόνια λειτουργίας του, αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για όλους, παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες της τοπικής κοινωνίας προς όλους τους Εθελοντές που με το έργο τους στηρίζουν και προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά του δήμου!
Δημοσίευση: Ιουλίου 08, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Με ένα ευχαριστώ από το Δήμαρχο Σικυωνίων έκλεισε η χρονιά για το κοινωνικό φροντιστήριο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator