ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: "Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ"

0Στο Δήμο Κορινθίων είναι πολύ υψηλός ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων, κυρίως στο τεχνικό τομέα της οικοδομής (μπετατζήδες, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, σιδεράδες, ξυλουργοί κ.ά) και μάλιστα στη κρίσιμη ηλικία κοντά στη συνταξιοδότηση (άνω των 55 ετών).

Η κρίση των μνημονίων και κατά συνέπεια η ανεργία επηρέασε τα μέγιστα στην αύξηση του αριθμού.

Ο Δήμος Κορινθίων, ως κατ’ εξοχήν κοινωνικός φορέας, και πρέπει και μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση μέρους των προβλημάτων.

► Επιβάλλεται να συμμετάσχει στο ισχύον πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση μακροχρόνια άνεργων ηλικίας 55-67 ετών, μέσω της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Κορινθίων (ΔΑΕΚ).

Τουλάχιστον 20 άτομα μπορούν να απασχοληθούν με διπλό όφελος.

Αφενός την βοήθεια στους άνεργους συμπολίτες μας για 2 χρόνια (σημαντικά για τη συνταξιοδοτική τους κατάσταση) και αφετέρου την παραγωγή τεχνικού έργου σε συντηρήσεις, επισκευές σχολείων, κτιρίων, κοινόχρηστων χώρων κλπ.

Το πρόγραμμα είναι ελκυστικό αφού επιχορηγούνται από τον ΟΑΕΔ οι δημοτικές επιχειρήσεις με το 75% του συνολικού μισθολογικού και μη κόστους (αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επίδομα αδείας) με αποδοχές μέχρι 750 €.

► Ένα άλλο παράλληλο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Δήμος μπορεί να ωφεληθεί για την απασχόληση για 24 μήνες με επιδότηση 90% του μισθολογικού κόστους και 800 € ανώτατες αποδοχές για την απασχόληση ΑμεΑ, απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένους κλπ

Άλλωστε και στο παρελθόν ο Δήμος έχει δείξει το κοινωνικό προφίλ την περίοδο 2012-2014 με την απασχόληση 13 μακροχρόνια άνεργων με επιτυχία μάλιστα και σημαντικό έργο μέσω της τότε Δημοτικής Επιχείρησης ΔΗΚΕΚ επί προεδρίας Φώτη Φόρτη.

Ας τρέξει λοιπόν ο Δήμος και να ωφεληθεί και να ωφελήσει.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 28/07/2020
Δημοσίευση: Ιουλίου 28, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: "Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator