ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ

0




«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε η Κορινθία τις τελευταίες μέρες βιώνει μια τεράστια καταστροφή, τόσο του φυσικού πλούτου της, όσο και των περιουσιών των συμπολιτών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και τους εθελοντές μας, οι οποίοι έδωσαν μια τιτάνια μάχη κόντρα στις φλόγες της πύρινης λαίλαπας, ώστε να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Τώρα είναι η Ώρα της Πολιτείας, η οποία θα πρέπει να προστρέξει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να βοηθήσουμε τους πολίτες που έχασαν το βιός τους να ξανασταθούν στα πόδια τους αλλά και να αποκαταστήσουμε την φυσική καταστροφή.» 

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι καλούμαστε να τοποθετηθούμε επί ενός νομοσχεδίου που απαντάει αποτελεσματικά σε μια χρόνια μάστιγα της ελληνικής οικονομίας. Ερχόμαστε σήμερα να δώσουμε ακόμα μια απάντηση στο φαινόμενο της εμπορευματοποιημένης παραοικονομίας, που αφαιρεί εισοδήματα από το ελληνικό κράτος, αφαιρεί θέσεις εργασίας από τους πολίτες και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό για τις μικρομεσαίες και όχι μόνο επιχειρήσεις μας.» 

«..Παράλληλα όμως ερχόμαστε σήμερα να νομοθετήσουμε διατάξεις ιδιαίτερα σημαντικές για την αναμόρφωση του παραγωγικού μας μοντέλου. Να δημιουργήσουμε δηλαδή ένα καινοτόμο και ιδιαίτερα φιλικό νομοθετικό πλαίσιο για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας,ώστε να αντιμετωπίσουμε την χρόνια υστέρηση της χώρας μας στον τομέα αυτό. Διότι, η οικονομική και κοινωνική υπεραξία που παράγεται από τον συγκεκριμένο τομέα δράσης είναι αντιστρόφως ανάλογη με τις παραγωγικές δεξιότητες που έχει το εξαιρετικό εγχώριο επιστημονικό μας προσωπικό και που δυστυχώς αρκετές φορές βλέπουμε να χρησιμοποιούνται και να αναγνωρίζονται εκτός των συνόρων μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει και αλλάζει.» 

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι η δημιουργία της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς κινείται στην κατεύθυνση της ενοποίησης των ελεγκτικών υπηρεσιακών μονάδων για την μεγαλύτερη επιχειρησιακή ευελιξία, για την καταπολέμηση των αγκυλώσεων της γραφειοκρατικής διαδικασίας καθώς και για την αποφυγή επικαλύψεων των διαφόρων αρμοδιοτήτων. Δίνουμε στην συγκεκριμένη υπηρεσιακή μονάδα καθαρό στρατηγικό στόχο, που είναι η προστασία της υγιούς και νόμιμης επιχειρηματικότητας, τα εφόδια για την επιτυχία των επιχειρησιακών τους δράσεων με πρώτο εχέγγυο την δημιουργία στελεχών άρτια εκπαιδευμένων για το έργο που πρέπει να επιτελέσουν, αλλά και προχωρούμε σε σοβαρή καταγραφή και ανάλυση των ελεγκτικών δεδομένων, ώστε η πραγματική απεικόνιση του προβλήματος να μας υποβοηθά στην διαδικασία λήψης ακόμα αποτελεσματικότερων μελλοντικών μέτρων για την πάταξη του συγκεκριμένου παραβατικού φαινομένου.» 

«….Η μετάβαση από μια οικονομία έντασης εργασίας σε μια οικονομία έντασης γνώσης είναι μια μεταστροφή που επιθυμεί το ελληνικό κράτος και έχει επενδύσει η ελληνική οικογένεια.» 

«…..Το επιστημονικό προσωπικό μας ως κύριος φορέας της συγκεκριμένης μεταστροφής έχει την επάρκεια να υλοποιήσει τον στρατηγικό μας στόχο για την δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτόμων ιδεών, προϊόντων, υπηρεσιών που θα διαχυθούν στην ελληνική οικονομία και θα προσθέσουν σημαντική υπεραξία, τόσο με όρους αύξησης της συμμετοχής του στο ΑΕΠ της χώρας, όσο φυσικά και όρους αύξησης των καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.» 

« ….Αυτό που πραγματικά δείχνει την πραγματική βούληση της Κυβέρνησης μας και του Υπουργείου για την ανάδειξη ολόκληρης της χώρας ως περιφερειακού κέντρου έρευνας και καινοτομίας είναι η δημιουργία του μητρώου νεοφυών επιχειρήσεων, διότι πώς να υιοθετήσεις αποτελεσματικές πολιτικές για ένα τομέα δράσης όταν δεν γνωρίζεις καν ποιοι είναι οι συμμετέχοντες. Διότι δεν είναι δυνατόν να επενδύσει κάποιος χωρίς να έχει εικόνα των χαρακτηριστικών του οικοσυστήματος που θέλει να επενδύσει. Το Elevate Greece θα μετεξελιχθεί σε πύλη εισόδου και μετάβασης στην νέα εποχή στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, αλλά και πηγή δημιουργίας ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για ολόκληρη την ελληνική οικονομία σε ένα τομέα που τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μείνει πίσω.» 

«……Εμείς στην Κορινθία είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι αυτό το στρατηγικό άλμα προς τα εμπρός στον τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας έχει την σφραγίδα ενός Κορίνθιου πολιτικού κα συγκεκριμένα του Χρίστου του Δήμα με τον οποίο μας συνδέει η κοινή μας προσπάθεια και αγωνία για την ανόρθωση της Χώρας και φυσικά της Κορινθίας μας. Είμαι σίγουρη ότι μαζί θα τα καταφέρουμε» 

«..Το σημερινό νομοσχέδιο ανοίγει καινούριους ορίζοντες ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που οραματίζονται να ζήσουν και να δημιουργήσουν εδώ Στο Σπίτι μας, στην Κορινθία, στην Ελλάδα μας.» 

Πυλαρινού 45, 201 00 Κόρινθος – τηλ.: 2741181032 
Βουλής 4, 105 62 Αθήνα – τηλ.: 2111822050 
Δημοσίευση: Ιουλίου 28, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator