ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΝΤΑΡΕ

0Επιβεβλημένη είναι η ανάπλαση της παραλίας Κανταρέ ή Κοράκου, όπως ονομαζόταν παλιά.

Όπως είναι σήμερα, όσα μέτρα καθαριότητας και να λάβει η Δημοτική Αρχή, δεν προσδίδει την πραγματική της τουριστική, αισθητική και περιβαλλοντική αξία.

Μιλάμε για όλο το παραλιακό μέτωπο από του Κανταρέ μέχρι το Αρχαίο Λιμάνι, όπου και τα παλιά δημοτικά σφαγεία, με πρώτη προτεραιότητα του Κανταρέ.

Ο Δήμος δε μπορεί να αυτοσχεδιάζει.

Μόνη λύση είναι ο πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με παράδοση μελετών έτοιμων προς δημοπράτηση και υλοποίηση των έργων.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Δήμος θέλει την τουριστική αξιοποίηση.

Επιβεβλημένη βέβαια κρίνεται η συνεργασία με την Αρχαιολογία και τη Κτηματική Υπηρεσία λόγω συντρεχουσών αρμοδιοτήτων στην περιοχή.

Πέραν αυτών όμως άμεση και επιβεβλημένη ανάγκη είναι η λήψη μέτρων προστασίας κατοίκων, παραθεριστών και λουομένων στην διασχίζουσα την περιοχή Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, όπως:

► Τοποθέτηση των ορθών και επιβεβλημένων πινακίδων του ΚΟΚ.

► Διαγραμμίσεις πεζών σε τρία σημεία της περιοχής.

► Τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στην αρχή και το τέλος του οικισμού.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 15/07/2020
Δημοσίευση: Ιουλίου 16, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΝΤΑΡΕ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator