"Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε" η απάντηση Νίκα στην ερώτηση για τη Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων - Νέα ερώτηση Παπαγεωργίου για διευκρινίσεις επί του θέματος

0



"Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε" η απάντηση του διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων Παναγιώτη Νίκα στην επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Παπαγεωργίου για τα οικονομικά της επιχείρησης.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Σικυωνίων Δημήτρης Παπαγεωργίου επανέρχεται ΑΜΕΣΑ με νέα ερώτηση ζητώντας διευκρινήσεις εγγράφως για τα αναπάντητα ερωτήματα ανεβάζοντας τον πήχη της αντιπολίτευσης στα όρια που επιβάλλεται πλέον.

Η απάντηση Νίκα είναι λογικό να είναι άστοχη, ανακριβής και ελλιπής, δεν είχαν κανέναν απέναντι να τους κάνει αντιπολίτευση 10 χρόνια τώρα !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ:







ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ
Προς τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ
  
            Η από 02 Ιουνίου 2020 απάντηση της Υπηρεσίας σας υπήρξε πράγματι κατατοπιστική, ως ο ίδιος διατυπώνετε στο τέλος αυτής. Κατατοπιστική στο ότι επιβεβαίωσε τις φήμες και τις υποψίες, ότι λανθασμένα πίστευα ότι απευθυνόμουν στον ανώτατο διοικητικά υπάλληλο της Δημοτικής Επιχειρήσεως, ενώ στην πραγματικότητα απευθυνόμουν και  μετ’ ολίγον μου απαντούσε το πολιτικό γραφείο του Δημάρχου και Προέδρου της Επιχειρήσεως επί όλη την τρέχουσα δεκαετία.
            Επειδή ωστόσο δεν είναι επαρκής στα «δικηγορικά καθήκοντα» ο υποβολέας ή ο συντάκτης αυτού του κειμένου-θλιβερής αοριστολογίας και υπεκφυγών σπεύδω να σας αναφέρω σε τι δεν μου απαντήσατε και τα οποία ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ γραπτώς και όχι προφορικώς, όπως με ενημερώνετε ότι βρίσκεστε στη διάθεσή μου. Το ερώτημα του πως, που και πότε θα απαντήσετε είναι καθαρά δικό σας θέμα και επιλογή σας. Σημειώνω όμως ότι μετά την απάντησή σας προκύπτει μία ακατανόητη απόπειρα σας να «ξεπλύνετε τις αμαρτίες» της διοικήσεως μιας επιχειρήσεως, που την μετέτρεψε σε εκλογικό εργαλείο κατ’ επανάληψη, και της οποίας εσείς προσωπικά ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΣ το συμφέρον έχετε νόμιμη υποχρέωση να διαφυλλάττετε ακόμα και ενάντια σε πολιτικές ζημιογόνες προς την επιχείρηση από τους πολιτικούς σας προϊστάμενους.

Ερωτώ εκ νέου τα κάτωθι που επ’ ουδενί δεν απαντήθηκαν:

Α)   Δεν σας ρώτησα τι ανείσπρακτα έχει η επιχείρηση από το 1997 που μου απαντήσατε ούτε σας ζήτησα να σταματήσετε στο τέλος του 2018. Σας ρώτησα πόσα ήταν την 31η-12-2010 που τελείωσε η θητεία της προηγούμενης δημοτικής Αρχής και πόσα είναι από 01-01-2011 έως και σήμερα που διοικεί η συγκεκριμένη δημοτική Αρχή. Το ξαναρωτώ και περιμένω απάντηση, την οποία δικαιούμαι να λάβω και υποχρεούστε να μου δώσετε με αριθμούς και μόνο.
Επίσης, η εταιρεία γνωμοδότησε ΘΕΤΙΚΑ στο να μου δοθούν ανωνυμοποιημένα τα στοιχεία καθ’ εκάστη περίπτωση διαγραφής ή μειώσεως ποσών. Οπότε θα διαβάσετε καλύτερα τη γνωμοδότηση, που επικαλείστε, και αναμένω με ενδιαφέρον το σύνολο των διαγραφών ή μειώσεων αυτών ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ και ανωνυμοποιημένα. Ένα συνολικό ποσό που βγάζετε στη Διαύγεια ως πιστωτικό ΔΕΝ ΛΕΕΙ απολύτως τίποτα ως απάντηση στα ερωτήματά μου και είναι προσβλητικό της νοημοσύνης του μέσου ανθρώπου ως απάντηση. Ενδεχομένως δεν σας έχω πείσει ότι αυτή την νοημοσύνη τη διαθέτω, με τις γνώσεις σας όμως και τα στοιχεία που θα μου δώσετε ελπίζω να με βοηθήσετε να την αποκτήσω το αμεσότερο δυνατό.   

Β) Σας ρώτησα εάν έχουν ασκηθεί νομικά μέτρα εναντίον οφειλετών. Μου απαντήσατε ότι κόβετε την υδροδότηση, πράγμα αφενός απαράδεκτο ως τακτική να αφήνετε ανθρώπους χωρίς νερό αν πιστεύετε, όπως ανωτέρω ο ίδιος μου γράφετε ότι η απίστευτη οφειλή των 3.000.000 ευρώ περίπου οφείλεται σε οικονομική αδυναμία λόγω οικονομικής κρίσης, δεν μου είπατε όμως αν ασκείτε νομικά μέτρα για την είσπραξη των οφειλόμενων ποσών και δη από ένα ύψος και πάνω. Θα μου το πείτε τώρα.
Επίσης, εάν εσείς προσωπικά εκ του ιδίου καθήκοντος απέναντι στην επιχείρηση, που διοικητικά είστε ο ανώτερος υπάλληλός της, έχετε αποστείλει εγγράφως στη Διοίκηση αντιρρήσεις ως προς αυτή την τακτική, με βάση την οποία ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ νόμιμες απαιτήσεις ζημιώνοντας κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την επιχείρηση και πλήττοντας καίρια τα ζωτικά της συμφέροντα.
Επιπροσθέτως, θα μου δώσετε με βάση τη θετική προς τούτο γνωμοδότηση της εταιρείας περί διαφύλαξης προσωπικών δεδομένων, που εσείς ζητήσατε και επισυνάπτετε στην απάντησή σας, ΑΝΩΝΥΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ όλες τις οφειλές άνω των 1500€ πλέον και όχι των 3000€ που αρχικώς σας ζητούσα, από πότε είναι ληξιπρόθεσμη εκάστη εξ αυτών και ποια είναι τα νομικά μέτρα που έχουν ληφθεί για καθεμία από αυτές.
Επιπλέον, στην απάντησή σας μου αναφέρετε ότι υπογράφθηκαν μόνο το 2019, 620 διακανονισμοί. Συμπληρωματικά σε αυτό το νέο στοιχείο, που εσείς μου γνωστοποιήσατε, θα μου απαντήσετε εγγράφως πόσοι διακανονισμοί γίνονταν τα προηγούμενα εννέα έτη κατ’ έτος και επίσης ανωνυμοποιημένα σε αυτούς τους 620 διακανονισμούς πόσοι είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των οφειλόμενων ποσών και πόσοι απλώς τη δοσοποίηση των οφειλόμενων ποσών, τα κριτήρια με τα οποία έγιναν δεκτές τυχόν μειώσεις και αν σήμερα τηρούνται αυτοί οι διακανονισμοί.
Επιφυλλάσσομαι δε ρητώς αμέσως μετά την απάντησή σας να σας ζητήσω ανωνυμοποιημένα –σε πρώτη φάση- και τους 620 αυτούς διακανονισμούς σε επικυρωμένα αντίγραφα προς πάσα νόμιμη χρήση.

Γ) Σας ρώτησα εάν υπάρχουν σήμερα τμήματα του δικτύου με ΑΜΙΑΝΤΟ. Δεν μου απαντήσατε. Θα μου απαντήσετε τώρα με τις διευκρινίσεις που σας ζητώ εκ νέου.

Δ) Σας ζήτησα αναλυτικά ποιες πηγές ή γεωτρήσεις στέλνουν -κατά το πρακτικότερο- νερό στην πόλη του Κιάτου και τα όμορα χωριά. Πόσα κυβικά ανά κάθε πηγή ή γεώτρηση. Δεν μου απαντήσατε σε αυτό αλλά απλά συνολικά τα κυβικά ανά ώρα. Επίσης, μου απαντήσατε ότι χάνονται πολλά κυβικά, από το Σεπτέμβρη που ανέλαβε η τρέχουσα δημοτική Αρχή μέχρι και σήμερα, ανάμεσα στις άλλες αιτίες λόγω της μεγάλης χρήσης από πυροσβεστικούς κρουνούς. Επαναλαμβάνω την ερώτηση: πόσα κυβικά νερού και από ποιες προελεύσεις (πηγές ή γεωτρήσεις) τροφοδοτούν την πεδινή ζώνη και πόσα τιμολογούνται. Σας εφιστώ δε την προσοχή, διότι μπορεί ανθρωπίνως να μην έχει υποπέσει στην αντίληψή σας, ρωτώντας εκ νέου το κάτωθι : Είστε σίγουρος ότι νερό έρχεται μόνο από τις πηγές της Δρίζας και επικουρικά τη γεώτρηση Κεφαλαρίου και όχι και από τις δύο γεωτρήσεις της Βελίνας – Κλημεντίου; Θα ήθελα πολύ συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό.
Θέτετε επίσης στην απάντησή σας ως αιτίες απώλειας νερού ανάμεσα σε άλλες τις κρυφές παροχές και την ποιότητα του νερού. Θέλω αποσαφηνίσεις πάνω σε αυτά, τι εννοείτε, ποιος είναι αρμόδιος να ελέγξει την ύπαρξη κρυφών παροχών, αν έχετε βρει κρυφές παροχές στο παρελθόν και το επικαλείστε στο έγγραφό σας και τι έγινε σε τέτοιες περιπτώσεις καθώς και τι σημαίνει ότι επηρεάζει τις απώλειες στις μετρήσεις του νερού η «ποιότητά του».
Εκτός αν η επίκληση για απώλειες λόγω ποιότητας ή κρυφών παροχών έχει την ίδια αξία με τις απώλειες το καταχείμωνο λόγω χρήσης από πυροσβεστικούς κρουνούς.

Ε) Δεν σας ρώτησα τι καταναλώνει το έργο της υδροδότησης σε ΔΕΗ. Σας ρώτησα και το επαναλαμβάνω τι χρωστάει η επιχείρηση στη ΔΕΗ συγκεκριμένα.

Στ) Με παραπέμψατε στη Διαύγεια για ορισμένα από τα ερωτήματά μου, ήτοι σε κάπου 7.000 δημοσιεύσεις, παρά το γεγονός πως ότι έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια το έχετε σε φυσικό αρχείο. ΔΕΝ θέλατε επομένως να διευκολύνετε την άσκηση ελέγχου και την δυνατότητα έρευνας από τη μειοψηφία, και αυτό είναι κάτι που με λυπεί ιδιαιτέρως.
Προκειμένου λοιπόν να υπηρετήσω την δημόσια διαφάνεια σας δηλώνω ότι, μόλις μου αποστείλετε την απάντησή σας, την οποία περιμένω και άμεσα καθότι τα περισσότερα ερωτήματα είναι μέχρι και μονολεκτικής απαντήσεως (πχ αμίαντος υπάρχει; Ναι/ όχι, χρέος σε ΔΕΗ: τόσο ή καθόλου, διακανονισμοί προηγούμενων ετών: τόσοι, αυτοί τηρούνται από το 2019, τόσοι είχαν μείωση ποσών, ανείσπρακτα τέλος του 2010, τόσα ανείσπρακτα σήμερα κτλ) θα προσέλθω στα γραφεία σας με τους δημοτικούς μου συμβούλους την επομένη ημέρα της παραλαβής αυτής από ώρα 09:00 έως ότου τελειώσουμε, προκειμένου να μου επιδείξετε τα έγγραφα που θα σας ζητήσω στη φυσική τους μορφή για όλα όσα έχω ρωτήσει και η επισυναπτόμενη στην απάντησή σας γνωμοδότηση είναι θετική,  καθώς και θα λάβω ανωνυμοποιημένα από όλα αυτά που θα σας ζητήσω επικυρωμένα αντίγραφα.            
Θλίβομαι διότι διαπιστώνω ότι κάποιοι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν έχουν συνηθίσει στην παροχή συνδρομής στο αντιπολιτευτικό έργο στο Δήμο μας, ενώ το ιερό καθήκον τους είναι η προστασία του Δήμου και όχι των πολιτικών επιλογών των διοικήσεων αυτού. Ενδεχομένως, οι μειοψηφίες άλλων ετών δεν βοήθησαν και σε αυτήν την κατεύθυνση.

Σας καλώ να συνεργαστούμε προς τούτο, διότι η άσκηση ελέγχου τα προσεχή τρία έτη θα είναι συνεχής και επίπονη διαδικασία για όλους. Αλλά αναγκαία για τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια. Και σε αυτό θα είμαι προσωπικά αλλά και παραταξιακά ανυποχώρητος.

Κιάτο, 10 Ιουνίου 2020
Ο επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»
Δημήτριος Φ.Παπαγεωργίου
Δημοτικός Σύμβουλος-Δικηγόρος

Εξουσιοδοτώ την πρώτη επιλαχούσα δημοτική σύμβουλο του συνδυασμού μας κα.Έλενα Αθανασούλη, όπως καταθέσει την αίτησή μου αυτή στο πρωτόκολλο της Υπηρεσίας σας και να λάβει τον αντίστοιχο αριθμό πρωτοκόλλου.

Δημήτριος Φ. Παπαγεωργίου
Δημοσίευση: Ιουνίου 10, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε" η απάντηση Νίκα στην ερώτηση για τη Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων - Νέα ερώτηση Παπαγεωργίου για διευκρινίσεις επί του θέματος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator