ΚΙΑΤΟ: Τρία εκατ. ευρώ ανείσπρακτες οφειλές στη ΔΕΥΑΣ – Μεγαλοοφειλέτης της εταιρείας ο Δήμος Σικυωνίων !!!

0



Με το σταγονόμετρο βγήκαν οι ειδήσεις από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σικυωνίων, καθώς η δημοτική πλειοψηφία (μειοψηφία εν προκειμένω, αφού απέναντι στους 13 συμβούλους της τέθηκαν οι 14 σύμβουλοι της μειοψηφίας) αποφάσισε να πραγματοποιήσει εσπευσμένα την συνεδρίαση, ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί “κεκλεισμένων των θυρών” και να μην μπορέσει τοπική κοινωνία και Μέσα Ενημέρωσης να μάθουν τι συμβαίνει στην πολύπαθη ΔΕΥΑΣ.

Για όσα προέκυψαν, πάντως, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην ανάρτηση του Δημήτρη Παπαγεωργίου στα social media, ο οποίος έδωσε το βασικό περίγραμμα.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο μάθαμε τα ακόλουθα ενδιαφέροντα”, λέει ο κ. Παπαγεωργίου στην ανάρτησή του.
“Α) Η ΔΕΥΑΣ έχει ανείσπρακτες οφειλές περίπου 3.000.000 ευρώ. Μάλιστα τώρα θα ιδρυθεί τμήμα εισπράξεων μετά από τόσα χρόνια.
Β) Ο “πανίσχυρος” οικονομικά Δήμος μας είναι μεγαλοοφειλέτης της ΔΕΥΑΣ. Αυτό είπε υπάλληλος της ΔΕΥΑΣ
αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο, γιατί (μετά από 10 χρόνια, αυτό το ξέχασε) δέχθηκε συζήτηση με τους υπαλλήλους της επιχείρησης στο δημοτικό συμβούλιο, αντί να απαιτήσει τα χρήματα άμεσα και δυναμικά με τη συνδρομή όλων μας.
Γ) Η επιχείρηση στερείται Τεχνικής Υπηρεσίας (το ξέραμε αυτό). Όλη η αντιπολίτευση -και αυτό είναι το νέο στοιχείο- ζήτησε την στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους-μηχανικούς, κατόπιν διαγωνισμού, προκειμένου να εκτελούνται μελέτες και έργα με επίβλεψη υπαλλήλων και όχι με χορό εργολάβων και αναθέσεων. Προφανώς δεν έγινε δεκτό, γιατί είναι καλύτερες οι προσλήψεις με συμβάσεις, με αντάλλαγμα την ψήφο και την υποψηφιότητα στις εκλογές.
Δ) Δεν υπάρχει τρόπος υπολογισμού της περιουσίας της επιχείρησης, ούτε δυνατότητα ρευστοποίησης αυτών (λογικότατο, βέβαια, οι ισολογισμοί βγαίνουν ισοσκελισμένοι, με βάση “κάποιους” υπολογισμούς αξιών συν τα 3 εκατομμύρια που ΔΕΝ έχουν εισπραχθεί).
Ε) Η επιχείρηση χρωστάει ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΕΗ 350.000 ευρώ (είπε ο Δήμαρχος), 550.000 ευρώ είπε δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, 750.000 ευρώ είπε Αντιδήμαρχος -κάνοντας χαβαλέ, βεβαίως. Αφού δεν είναι δικά του τα λεφτά, χαβαλέ κάνει ο άνθρωπος!
Αυτά είναι ολίγα από τα χθεσινά.
Ασφαλώς πολλοί μην ταράζεστε είναι ευτυχής κάποιος που πιστεύει στα όνειρα.
Εμείς θα επιχειρήσουμε άοκνα να αφυπνίσουμε τους πολλούς, με πίστη στον ενδιαφερόμενο πολίτη και τη δημοκρατία
“, καταλήγει στην ανάρτησή του.
Δημοσίευση: Ιουνίου 17, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: Τρία εκατ. ευρώ ανείσπρακτες οφειλές στη ΔΕΥΑΣ – Μεγαλοοφειλέτης της εταιρείας ο Δήμος Σικυωνίων !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator