Με πλακέτα «Ποτέ πια» στο κτήριο της Marfin, ο Μητσοτάκης τιμά την μνήμη των θυμάτων - ΒΙΝΤΕΟ

0



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την σημερινή του ομιλία στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέρθηκε στα θύματα της Marfin.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του, τονίζοντας «Ακριβώς 10 χρόνια μετά τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Marin. Αθώοι συμπολίτες μας που τους στέρησε τη ζωή τη τυφλή βία και ο διχασμός, οι μολότοφ των κουκουλοφόρων που πλήγωσε την Ελλάδα ολόκληρη. Τις επόμενες ημέρες, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Μια ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη και θα καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της ημέρας. Ποτέ πια».

Υπενθυμίζεται ότι στην τραγωδία της Marfin τρεις υπάλληλοι έχασαν την ζωή τους, εκ των οποίων η μία υπάλληλος, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών) ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί. Ανάμεσα στα θύματα ήταν η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών) και ο Επαμεινώνδας Τσακάλης (36 ετών).

Ο θάνατος των τριών θυμάτων επήλθε μετά από φωτιά που ξέσπασε στο κτήριο, μετά από επίθεση με μολότοφ από ομάδα 23 κουκουλοφόφων, σύμφωνα με το βούλευμα.

Δημοσίευση: Μαΐου 05, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Με πλακέτα «Ποτέ πια» στο κτήριο της Marfin, ο Μητσοτάκης τιμά την μνήμη των θυμάτων - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator