Συνάντηση Δημάρχου Κορινθίων με τους επιχειρηματίες της παραλίας και του κέντρου

0
Με σημαντικές ανακοινώσεις ανακούφισης και στήριξης υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος του επιχειρηματίες της παραλίας «Καλάμια» αλλά και του κέντρου χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου.

Οικονομικά μέτρα

· Απαλοιφή δημοτικών τελών για το διάστημα αναστολής λειτουργίας

· Σημαντική μείωση επί του συνόλου των δημοτικών τελών για το 2020

· Μείωση τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων στην παραλία από 27 ευρώ.τμ σε 7! (Η πρόταση του Δημάρχου θα έρθει προς ψήφιση στο Δ.Σ )

· Απόδοση επιπλέον τ.μ χρήσης σε όσες περιπτώσεις είναι εφικτό και αφού διασφαλίζεται η διέλευση των πεζών

· Ωφέλεια έως και 60% από την μείωση τελών χρήσης αιγιαλού και παραλίας

· Δυνατότητα δράσεων και εντός θαλάσσης (παιχνίδια κτλ)

Υποστηρικτικά μέτρα

· Αναβάθμιση παραλιακού μετώπου με δράσεις καθαριότητας και διαμόρφωσης από την μεγαλύτερη εταιρία του χώρου στην Ελλάδα, τοποθέτησης νέων υποδομών (ομπρέλες – ντουζιέρες – αποδυτήρια ), αποκαταστάσεις πρόσβασης (π.χ Ποσειδωνία), ασφάλειας στην χαρακτηρισμένη ως πολυσύχναστη

· Διεξαγωγή εκδηλώσεων για την προσέλκυση κοινού / Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ήδη την συναυλία των ΟΝΙΡΑΜΑ για τις 25 Ιουλίου και ζήτησε τις προτάσεις των επιχειρηματιών ώστε από κοινού να καταρτιστεί το πρόγραμμα των λοιπών εκδηλώσεων

· Διαφημιστική καμπάνια στα Αθηναϊκά ΜΜΕ για την μετατροπή του Δήμου σε προορισμό ειδικά αυτό το δύσκολο καλοκαίρι

· Έναρξη των εργασιών του Open mall το οποίο θα αναβαθμίσει το εμπορικό κέντρο και θα το καταστήσει ελκυστικό για τις αγορές ντόπιων, επισκεπτών και φυσικά τουριστών.

· Δημιουργία υποδομών για την ένταξη του Δήμου Κορινθίων στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» για το οποίο έχει ήδη υποβληθεί αίτηση για το 2021

Οι επιχειρηματίες έλαβαν την διαβεβαίωση από τον Δήμαρχο πως οι διαδικασίες που αφορούν τα μέτρα ανακούφισης θα επιταχυνθούν ενώ δεσμεύτηκε πως, εάν γίνουν κυβερνητικές ανακοινώσεις και εφόσον καταστεί αναγκαίο, ο Δήμος θα επανέλθει με αποφάσεις λήψης επιπλέον μέτρων. «Αξιοποιήστε την παραλιακή ζώνη στο έπακρον» κατέληξε ο Δήμαρχος, ο Δήμος είναι σε αυτήν την προσπάθεια μαζί σας, θα τα λέμε συχνά για να μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε!»

Οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να αυξήσουν την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων καλούνται να κάνουν την αίτησης τους στις υπηρεσίες του δήμου. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από «σκαρίφιμα» στο οποίο θα αποτυπώνεται το αίτημα.
Δημοσίευση: Μαΐου 27, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συνάντηση Δημάρχου Κορινθίων με τους επιχειρηματίες της παραλίας και του κέντρου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator