ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΓΙΑ "ΑΝΔΡΕΑΣ" ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ "ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ" !!!

0



…Η Μικρασιατική εκστρατεία δεν χτυπούσε μόνο τη νέα Τουρκία, μα στρεφότανε και ενάντια στα ζωτικότατα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Γι αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία ΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ…» Νίκος Ζαχαριάδης, άρθρο με τίτλο «ΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ» που δημοσιεύθηκε στο Ριζοσπάστη στις 12 Ιουλίου 1935.

«Η παραποίησις της αληθείας και της πραγμαπκότητος και η επί μακρόν μετά πειστικότητος επίμονος επανάληψις συνθημάτων, προς ίδιον κομμαπκόν όφελος μιας πολιτικής ομάδος, αποτελεί την έννοιαν της πολιτικής προπαγάνδας, την οποίαν ο Κομμουνισμός και ο Ναζισμός ανήγαγον εις επιστήμην, στηριζομένην υπ’ αμφοτέρων εις τας ιδίας ψυχολογικάς αρχάς. Μία εκ των αρχών της μαρξιστικής και ναζιστικής ή της σταλινικής και χιτλερικής επιστημονικής πολιτικής προπαγάνδας, είναι και η τοιαύτη της “ανεντιμότητος” ή της “αντεστραμμένης επιθέσεως”, συμφώνως προς την οποίαν: “Τα δικά σου ελαττώματα ή ό,τι αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει η βεβαιότης να λεχθή δι’ εσένα, θα πρέπη να το προλαμβάνης και να το προσάπτης εσύ πρώτος εις τον αντίπαλόν σου”. Ούτω, αισθανομένη η ηγεσία του ΚΚΕ, ως σοβαρώς εκτεθειμένη ενώπιον της κοινής γνώμης ως δωσίλογος, συνεπεία των ανθελληνικών πράξεών της και της συνεργασίας της μετά των στρατευμάτων κατοχής, έσπευσε να συκοφαντήσει, καταγγέλλουσα ψευδώς, όλους όσους ηρνούντο να αποδεχθούν την κομμουνιστικήν ιδεολογίαν και να συνεργαστούν μετ’ αυτής, ως “φασίστας”, ως “δωσιλόγους”, ως ”εχθρούς και εκμεταλλευτάς του λαού” και ως “συνεργάτας και πράκτορας των Γερμανών”…». (Αριστομένης Αντωνακέας, υποστράτηγος – Περιοδικό «Ιστοριογνωσία»)

Σας προκαλεί ακόμη λοιπόν έκπληξη η μη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ στην εκδήλωση μνήμης για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία τριών ανθρώπων στην τράπεζα Marfin επί της Σταδίου;

Αποτελεί ιερό χρέος τους έναντι των ιδεολογικών προγόνων τους η συνεχής προσθήκη νερού στο μύλο της διχόνοιας και του σπαραγμού. 10 χρόνια μετά το γεγονός που αποτέλεσε καμπή στη μεταπολιτευτική πορεία του τόπου μας, οι επικεφαλής των αριστερών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου επέλεξαν να συνεχίσουν την άοκνη προσπάθεια τόνωσης του εμφυλιοπολεμικού κλίματος. Χωρίς κανείς να προσπαθήσει να ηρωοποιήσει την Παρασκευή Ζούλια, τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη, την Αγγελική Παπαθανασοπούλου και το αγέννητο παιδί της, είναι τουλάχιστον κατάπτυστη η στάση τους απέναντι στο γεγονός.

Ας εξετάσουμε όμως τις αιτίες της συγκεκριμένης πράξης. Πώς είναι δυνατόν να συμμετέχεις σε μία εκδήλωση μνήμης για 3 δολοφονίες, υπαίτιοι των οποίων είναι κάποιοι σύντροφοί σου; Εξάλλου, ο Γιώργος Κυρίτσης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στις 13 Μαρτίου 2019 στην ΕΡΤ πως δεν θυμάται κανείς να έχει σκοτωθεί στη χώρα από ρίψη μολότοφ. Απεναντίας, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε το δολοφονικό χαρακτήρα της μολότοφ. Το μοναδικό χαρακτηριστικό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει είναι αν βρίσκεσαι στη μεριά που τη ρίχνει ή σε αυτή που τη δέχεται.

Αν εμβαθύνουμε όμως στις αιτίες της στάσης των πρώην εξουσιαζόντων, στην προκειμένη χρονική περίοδο αυτοί είναι καθαρά πολιτικοί. Καταννοούν πως η πορεία τους είναι ξεκάθαρα πτωτική. Η αντίδραση της κυβέρνησης τόσο στην κρίση του Έβρου το Μάρτιο όσο και στο θανατηφόρο πέρασμα του κορωνοϊού στέλνει δημοσκοπικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε προ κρίσης ποσοστά. Το brand που ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας έχει πάψει προ πολλού να πείθει και όλα δείχνουν πως δεν θα καταφέρει να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου στην επιστροφή στον κυβερνητικό θώκο του 1993. Όταν μάλιστα, το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές δηλώνει στη δημοσκόπηση της Pulse ικανοποιημένο από τις πολιτικές της κυβέρνησης, είναι σαφές πως οι χειρότερες μέρες στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτές που δεν έχουν έρθει ακόμα.

Από την άλλη πλευρά, το κλίμα στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου είναι σε άσχημη φάση, με τους συντρόφους να αναπολούν ημέρες 1968 ή 1991, διάσπασης δηλαδή. Ξεκάθαρο παράδειγμα εσωκομματικού πολέμου αποτελεί η μη υπογραφή κορυφαίων στελεχών στην ερώτηση που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τη μη χρηματοδότηση του Documento. Οι Σκουρλέτης, Βούτσης, Τσακαλώτος και Φίλης αντέδρασαν στην εξέλιξη του Κώστα Βαξεβάνη σε ιδεολογικό καθοδηγητή του κόμματος μέσω της εφημερίδας του, με τον τελευταίο να εξαπολύει ιερό πόλεμο εναντίον τους. Δεν θα πρέπει να παραλειφθεί φυσικά και η προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού να καλύψει το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο περίφημος Ρασπούτιν του παραδικαστικού κυκλώματος βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην παραπομπή με τους υποστηρικτές του να προσπαθούν να μπλοκάρουν μέχρι και τα θερινά τμήματα της Βουλής για να επιτύχουν την παραγραφή του αδικήματος.

Εν κατακλείδι, η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ από την εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Marfin αποτελεί τη συνέχεια μιας διχαστικής ρητορείας της κομμουνιστικής παράταξης στη χώρα μας εδώ και έναν αιώνα. Στις μέρες μας, η στάση αυτή αποτελεί την ύστατη προσπάθειά τους να αποδείξουν πως διαφέρουν. Δυστυχώς όμως αποδεικνύουν καθημερινά πως απέχουν παρασάγγας από το πρότυπο του πολιτικού πολιτισμού και του εκδημοκρατισμού των ηθών στον τόπο μας. Εάν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ανάπτυξη 7,9% του ΑΕΠ το 2021 μετά το δύσκολο 2020 χάρη στις προσπάθειες και την υπεύθυνη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των μελών της κυβέρνησης, οι ζουρνάδες θα αρχίσουν να ακούγονται ξανά μετά το 2015. Αυτή τη φορά όμως κατά Κουμουνδούρου μεριά...

Κωνσταντίνος Αν. Ταγαράς
Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΟΝΝΕΔ
Δήμου Κορινθίων
Δημοσίευση: Μαΐου 13, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΓΙΑ "ΑΝΔΡΕΑΣ" ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ "ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ" !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator