Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗN ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΤΟΥ ΚΥΤ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΘΙΚΙΩΝ (ΓΚΑ)

0Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται το τελευταίο 6μηνο οι εργασίες κατασκευής του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κορίνθου 400 KV από τη ΔΕΗ στη θέση «Ποταμιά» Αθικίων, πλησίον του λατομείου στο Γκα, σε έκταση 75 στρεμμάτων.

Παρά τις επανειλημμένες ομόφωνες αντίθετες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (190/16-5-2011, 560/28-12-2011, 46/29-1-2013, 255/5-6-2013) φαίνεται τελικά ότι την άποψη του Δήμου και κατά συνέπεια των δημοτών δεν την έλαβαν υπόψη τους οι αρμόδιες Αρχές.

Θεωρούν προφανώς ότι δεν θα έχουν επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον τα δίκτυα, οι πυλώνες και οι αγωγοί σε μία περιοχή καθαρά γεωργική με αγρότες αλλά και μία περιοχή με πολύ κοντινούς οικισμούς του Αλαμάνου, του Σολομού, των Αθικίων, του Χιλιομοδίου.

Ο συγκεκριμένος χώρος γίνεται πλέον το κέντρο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για όλη την Πελοπόννησο και την Αττική:

-Γραμμή ΚΥΤ Κορίνθου-Κουμουνδούρου για την Αττική

-Γραμμή Κορίνθου-Μεθάνων

-Γραμμή Κορίνθου-Άργους

-Γραμμή Κορίνθου-Πάτρας και Δυτικής Ελλάδος

-Γραμμή Κορίνθου-ΚΥΤ Μεγαλόπολης από την οποία θα τροφοδοτείται το ΚΥΤ Κορίνθου.

Το έργο που αφορά το ΚΥΤ Κορίνθου , θα ολοκληρωθεί το Α΄ εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με την 1097/2019/22-11-2019 απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) (ΦΕΚ 1048Β/27-03-2020), ενώ η γραμμή Κορίνθου-Μεγαλόπολης προβλέπεται το Β΄ εξάμηνο 2021.

Ουσιαστικά η Κόρινθος και ο Δήμος Κορινθίων κατ’ επέκταση επιφορτίζεται όλο το ενεργειακό βάρος της Πελοποννήσου και της Αττικής. Η επιβάρυνση προφανώς και είναι μεγάλη. Ο Δήμος Κορινθίων θα πρέπει να λάβει αντισταθμιστικά οφέλη από αυτή της μεγάλη μονάδα. Έτσι γίνεται και με την περιοχή της Μεγαλόπολης, η οποία λαμβάνει ειδικό τέλος από τη λειτουργία της μονάδας της ΔΕΗ, αλλά και με τις μονάδες αιολικής ενέργειας, όπως της μονάδας στο Στεφάνι Τενέας.

Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να διεκδικήσουμε:

►Την καταβολή ειδικού τέλους από τη ΔΕΗ στο Δήμο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για περιβαλλοντικά αναπτυξιακά έργα στην περιοχή.

►Την απαλλαγή ή τη μειωμένη χρέωση από την αξία του καταναλισκόμενου ρεύματος για τις κατοικίες των όμορων κοινοτήτων Αθικίων, Αλαμάνου, Σολομού, Χιλιομοδίου.

►Την δωρεάν υπογειοποίηση όλων των δικτύων φωτισμού της Κορίνθου και των κοινοτήτων, καθώς και την μη καταβολή δαπάνης μετατόπισης δικτύων δημοτικού φωτισμού,

► Την δωρεάν παροχή ρεύματος για δημοτικό φωτισμό.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 28/04/2020
Δημοσίευση: Απριλίου 28, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗN ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΤΟΥ ΚΥΤ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΘΙΚΙΩΝ (ΓΚΑ) "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator