Κ.Κ. Κίνας: Ο μεγάλος ένοχος

0



Από την αρχή της πανδημίας οι επικριτές του καπιταλισμού και του δυτικού τρόπου ζωής άρχισαν να μιλάνε πολύ έντονα για χρεοκοπία του καπιταλισμού και εξευτελισμό του νεοφιλελευθερισμού από έναν ιό που έχει προκαλέσει χιλιάδες νεκρούς. Θα μπορούσαμε να το δεχτούμε αυτό αν ο COVID-19 είχε προέλθει από την εγκληματική αμέλεια ενός καπιταλιστικού ή νεοφιλελεύθερου δημοκρατικού καθεστώτος. Ξεχνάνε ή δεν θέλουν να παραδεχτούν οι επικριτές της δύσης το από πού προήλθε ο κορονοϊός και ποιές πρακτικές και πολιτικές οδήγησαν στην εξάπλωση του.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστήμιου του Σαουθάμπτον, εάν η Κίνα είχε ανταποκριθεί στην έξαρση του ιού τρεις εβδομάδες νωρίτερα από ότι έκανε, τα κρούσματα θα μπορούσαν να είχαν μειωθεί κατά 95%. Στις τρεις αυτές εβδομάδες η Κίνα ήταν απασχολημένη με το να αποκρύπτει την αλήθεια. Γράφει ο Steve Tsang, διευθυντής του ινστιτούτου Κίνας SOAS του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου: « Η συγκάλυψη από το ΚΚΚ τους πρώτους δύο μήνες περίπου ευθύνεται για την δημιουργία συνθηκών που προκάλεσαν παγκόσμια πανδημία».

Τα γεγονότα μας δείχνουν ότι οι Κινέζοι ηγέτες είχαν εμμονή μόνο με την βιωσιμότητα του ολοκληρωτικού τους καθεστώτος και για αυτό συγκάλυπταν οτιδήποτε το δυσάρεστο. Έτσι από τον Ιανουάριο του 2020 το κομμουνιστικό καθεστώς επιδόθηκε σε έναν αγώνα συγκάλυψης των κρουσμάτων COVID-19 στην πόλη Γουχάν. Η Κινεζική κυβέρνηση λογόκρινε και έθεσε υπό κράτηση γενναίους γιατρούς και άλλους επιστήμονες που προσπάθησαν να σημάνουν συναγερμό. Υπάρχουν δε οι υπόνοιες ότι η Κίνα απέκρυψε τουλάχιστον το ένα τρίτο των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Αυτή είναι η φύση του τελευταίου μεγάλου Κομμουνιστικού καθεστώτος στον πλανήτη. Αποκρύπτει τα πάντα που μπορεί να επικρίνει το καθεστώς. Το κυνήγι και η λογοκρισία έφεραν την πανδημία και η πανδημία εξαπλώθηκε κατακτώντας την Ευρώπη και την υπόλοιπη Δύση. Την εξαγωγή αυτή εκμεταλλεύεται στο έπακρο το ΚΚΚ για να βγάλει την Κίνα από την ιδιότυπη διεθνή πολιτική και οικονομική απομόνωση που είχε βρεθεί τους προηγούμενους μήνες εξάγοντας ( με το αζημίωτο ασφαλώς) βοήθεια και τεχνογνωσία και μαζί με αυτά και προπαγάνδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ιταλία μια χώρα που χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού. Η γειτονική χώρα βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο μιας Κινεζικής προπαγανδιστικής εκστρατείας με στρατηγική σημασία. Το Πεκίνο έχει στείλει γιατρούς και προμήθειες στην Ιταλία και κάνει το ίδιο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στο Μιλάνο, την Ρώμη, την Φλωρεντία και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας υπάρχουν αφίσες που γράφουν «Εμπρός Κίνα!». Η Κίνα προσπαθεί να αγοράσει την σιωπή και την συνενοχή μας και ταυτόχρονα να επιβληθεί και να εκβιάσει τους χειμαζόμενους λαούς. Προς απόδειξη αυτού γράφει στις 4 Μαρτίου 2020 το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua (ένα από τα φερέφωνα του ΚΚ Κίνας) το οποίο αναφέρει ότι το Πεκίνο απείλησε να σταματήσει της εξαγωγές φαρμάκων ώστε η ΗΠΑ να «βυθιστεί στην δίνη του κορονοϊού».

Η Ευρώπη μαζί με την υπόλοιπη Δύση περνά την μεγαλύτερη κρίση από το τέλος του Β? ΠΠ και παράλληλα δέχεται και αυτήν την ηγεμονική – προπαγανδιστική επίθεση της Κίνας. Η ΕΕ πρέπει ΤΩΡΑ να δείξει σημάδια αλληλεγγύης και ενότητας για να δημιουργήσει στους χειμαζόμενους λαούς αίσθημα ασφαλείας και εμπιστοσύνης προς αυτήν. Αν συνεχιστεί η πολιτική της Γερμανίας και των δορυφόρων της να αρνούνται την έκδοση ευρωομολόγου τότε η επόμενη ημέρα μετά την μάστιγα του COVID-19 θα βρει την Ευρώπη διαιρεμένη και τα κράτη μέλη όπως η Ιταλία και η Ισπανία έρμαια μεγάλων ξένων δυνάμεων. Αν επιβεβαιωθούν όλα αυτά αργά ή γρήγορα δεν θα μπορέσει να ξεφύγει ούτε η Γερμανία από αυτήν την μοίρα.

Δημοσίευση: Απριλίου 09, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κ.Κ. Κίνας: Ο μεγάλος ένοχος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator