Στα χέρια του Κυριάκου η (πρόωρη) συνταξιοδότηση του Τσίπρα

0



ΕΙΝΑΙ και λίγο «άδικο» αυτό που συμβαίνει. Από την μια ο Κ. Μητσοτάκης παίζει Champions League. Κι «απέναντι» ο Α. Τσίπρας να βολοδέρνει στην Δ’ Ερασιτεχνική. Ο μεν δημιουργεί ήδη τον οδικό χάρτη της επόμενης μέρας. Ο δε μετά από 33 μέρες καραντίνας ανακάλυψε την μάσκα και πήγε στο «Αττικό» συνοδευόμενος από τον Π. Πολάκη.

Γράφει ο ΦΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Ο Τσίπρας παραμένει παράδειγμα προς αποφυγή. Ο μεν έχει την παγκόσμια αναγνώριση. Ο δε είναι ακόμα case study για το Χάρβαρντ-και όχι μόνο-πριν το γ@μ@σ@ ο Θανάσης Καρτερός, για την πιο αποτυχημένη διαπραγμάτευση ever.

Ο Κυριάκος με όπλο την γνώση, την σοβαρότητα, την αξιοκρατία, την ικανότητα και κυρίως την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, κέρδισε την εμπιστοσύνη μιας φύσει απείθαρχης κοινωνίας και κατάφερε να την εντάξει στην πειθαρχία της πειθούς. Ο “άχαστος” της Κουμουνδούρου παλεύει ακόμα με τις εμμονές και τις ερινύες του. Αδυνατεί να καταλάβει πόσο εύκολα έχασε. Ο Μητσοτάκης μέσα σε λίγες εβδομάδες έφτιαξε ένα ΕΣΥ που δεν φτιάχτηκε επί δεκαετίες κι ένα ψηφιακό κράτος, που δεν υπήρχε ούτε στα όνειρα του πιο φιλόδοξου «φιλελέ». Ο λαϊκιστής Τσίπρας, παραμένει δέσμιος των εμμονών και της αποδεδειγμένης ανεπάρκειας των «κολλητών» του.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη ήρθε να φωτίσει την ήδη εμφανή διαφορά του σοβαρού νοικοκύρη με τον τυχοδιώκτη του «όσα έρθουν κι όσα πάνε». Του υπεύθυνου ηγέτη που κρατάει εφεδρείες, ενώ έχει δώσει ρεσιτάλ σοβαρότητας και αποτελεσματικότητας, με τον αποτυχημένο λαϊκιστή του «Τσοβόλα δώστα όλα». Γι αυτό και πανικοβλήθηκαν στην Κουμουνδούρου. Κι έσπευσαν να μετατρέψουν τον φόβο τους σε «πολιτική εκτίμηση»: «Το σημερινό διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν για την πανδημία, αλλά για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν μίλησε ως ηγέτης μιας χώρας σε κρίση, αλλά ως πονηρός πολιτευτής σε προεκλογική περίοδο, που διαστρεβλώνει και υπόσχεται»! Πιο κραυγαλέα ομολογία του φόβου, δεν έχει υπάρξει ξανά.

ΠΙΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ, στα όρια της πολιτικής απελπισίας, ομολογία, ότι αν ο Κ. Μητσοτάκης κάνει εκλογές, θα τις πάρει «αέρα πατέρα» δεν μπορούσε να υπάρξει. Ο Α. Τσίπρας που ενώ δεν είναι έξυπνος, αλλά είναι πονηρός, το κατάλαβε αμέσως κι έσπευσε να το ξορκίσει: «Μη με συνταξιοδοτήσεις στα 45 μου»!

ΑΥΤΟ που δεν έχει καταλάβει ακόμα ο Α. Τσίπρας, είναι, ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Δεν σκέπτονται όλοι με τον ακραία ιδιοτελή τρόπο που σκέπτεται ο ίδιος. Δεν τζογάρουν όλοι με την χώρα. Δεν ρίχνουν όλοι ζαριές για να μπορούν να απολαμβάνουν προνόμια οι Καρανίκες. Δεν «δεσμεύονται» όλοι στις κλειστές συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, ότι δεν θα κάνουν εκλογές-προκειμένου να του ψηφίσουν το «μνημόνιο του»- και μετά από λίγες μέρες να προκηρύσσουν εκλογές.

Αυτό είναι που δεν μπορεί να χωνέψει και τρέμει ο “άχαστος”: Ότι η πολιτική συνταξιοδότηση του εξαρτάται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη…
Δημοσίευση: Απριλίου 14, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στα χέρια του Κυριάκου η (πρόωρη) συνταξιοδότηση του Τσίπρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator