Κάποιες παρατηρήσεις στη φωτογραφία του κυρίου Πολάκη από έναν χειρούργο !!!

0



Ως χειρουργός, οφείλω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις στη φωτογραφία του κυρίου Πολάκη που είδε το φως της δημοσιότητας, προφανέστατα με την έγκρισή του εάν κρίνει κανείς από την πόζα που παίρνει.

  • ΠΡΩΤΟΝ, δεν τηρείται κανένας κανονισμός αποστειρώσεως.
-Ο ασθενής δεν καλύπτεται από αποστειρωμένο πεδίο. Αποτέλεσμα τα εργαλεία να λερώνονται και τα ράμματα να κάνουν βόλτα πάνω στα ρούχα του, ενώ σε μία αιμορραγία το αίμα θα φθάσει μέχρι το σώβρακο...
-Το τραπεζάκι των εργαλείων δεν καλύπτεται πλήρως με αποστειρωμένο πεδίο, με αποτέλεσμα τα εργαλεία και οι γάζες να είναι εκτεθειμένα. Συγκεκριμένα οι γάζες είναι ήδη λερωμένες, αφού ακουμπούν στο μέταλλο που φυσικά δεν είναι αποστειρωμένο!
-Ο βοηθός ακουμπάει τα αποστειρωμένα γάντια στην κοιλιά του!!!
-Ο βοηθός δεν φοράει σκούφο (τι λέω τώρα...).
-Ο χειρουργός δεν φοράει ποδονάρια.
-Ο προβολέας δεν έχει αποστειρωμένη λαβή, ώστε να μετακινηθεί με ασφάλεια από τον χειρουργό (να μην λερωθούν τα γάντια του) εάν χρειαστεί.
-Η μύτη του χειρουργού είναι έξω (!), με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μολύνσεως του χειρουργικού τραύματος.

  • ΔΕΥΤΕΡΟΝ δεν τηρείται κανένας κανονισμός ασφαλείας.
-Ο ασθενής δεν έχει φλεβοκαθετήρα και ορρό. Πώς θα γίνει ταχεία αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης αλλεργικής αντιδράσεως στο τοπικό αναισθητικό;
-Ο ασθενής δεν έχει ορθή θέση, με το ένα πόδι κεκαμμένο (το κάτω) και το άλλο ευθύ, ώστε να περιορισθεί ο κίνδυνος να πέσει από την χειρουργική τράπεζα εάν χάσει τις αισθήσεις του.
-Ο ασθενής δεν φέρει πιεσόμετρο, ώστε να αντιληφθεί ο χειρουργός ενδεχόμενη πτώση της αρτηριακής πιέσεως, πολύ συχνή σε χρήση ξυλοκαΐνης.
-Δεν υπάρχει διαθερμία.

  • ΤΡΙΤΟΝ, δεν τηρείται κανένας κανονισμός ορθής χειρουργικής πρακτικής.
-Το τραπεζακι βρίσκεται σε λάθος θέση, απέναντι από τον βοηθό. Πώς θα φθάσει ο βοηθός τις γάζες και τα εργαλεία;
-Δεν βλέπω ψαλίδι και χειρουργική λαβίδα. Πώς παρασκεύασε ο χειρουργός το ογκίδιο που έχει ήδη βγάλει και τοποθετήσει στο δοχείο;
-Το δοχείο είναι ήδη κλειστό. Άρα το έκλεισε ο χειρουργός, ο οποίος συνεχίζει την επέμβαση. Ελπίζω να ήταν urobox, άρα αποστειρωμένο...

Συμπέρασμα: Πολύ θαρραλέος ασθενής!

Δημοσίευση: Απριλίου 09, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κάποιες παρατηρήσεις στη φωτογραφία του κυρίου Πολάκη από έναν χειρούργο !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator