Στο πλευρό των ευάλωτων ομάδων ο Δήμος Κορινθίων - ΒΙΝΤΕΟ

0

Στο πλευρό των ευάλωτων ομάδων, των ανθρώπων που, σε αυτό το δύσκολο διάστημα, χρειάζονται στήριξη και συμπαράσταση στέκεται ο Δήμος Κορινθίων επιλέγοντας να βοηθήσει, να ανακουφίσει και όχι να διαφημίσει!

Οι ενέργειες έχουν γίνει και γίνονται με σεμνότητα, σοβαρότητα και διακριτικότητα ως αρμόζει!

Με επιμέλεια και προσωπική φροντίδα του Δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου συγκεντρώθηκαν και αποδόθηκαν ποσότητες τροφίμων πολλαπλάσιες εκείνων που δίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Ενισχύθηκαν με προσωπικό από δομές που ανέστειλαν την λειτουργία τους οι δομές της Πρόνοιας ώστε να ανταποκριθούν στην ευθύνη που αυξήθηκε έναντι αδυνάτων, ηλικιωμένων και ευπαθών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού. Εξασφαλίστηκαν παροχές από επιχειρήσεις και φορείς για πρώτη φορά ώστε η βοήθεια να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας έχει λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει την μέριμνα και φροντίδα του δήμου και της κοινωνικής υπηρεσίας, είτε σε επίπεδο τροφίμων με διανομή έτοιμων γευμάτων και προϊόντων, απόδοση επιταγών αγοράς ή προπληρωμένων κουπονιών, είτε σε επίπεδο υπηρεσιών που εκπορεύονται από τις ιδιαίτερες συνθήκες του κορωνοιού.

«Είμαστε κοντά σε όσους συμπολίτες μας χρειάζονται. Σκύβουμε στις ανάγκες τους με σεβασμό. Προσφέρουμε ανακούφιση κυρίως όμως αίσθημα ασφάλειας πως κανένας δεν είναι μόνος του στις δύσκολες στιγμές που περνά. Τα τρόφιμα που διανέμουμε, θέλω να το διευκρινίσω, προμηθεύτηκαν και πληρώθηκαν από το Δήμο Κορινθίων και από το υπουργείο Εσωτερικών . Η στήριξη μας αυτή θέλω να σας πω δεν αφορά μόνο της Άγιες Ημέρες του Πάσχα! Η ανάγκη δεν περαιώνεται το διάστημα αυτό! Είναι διαρκής… Γι αυτό και διαρκής είναι η φροντίδα του Δήμου» θα σημειώσει ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Νανόπουλος ευχόμενος σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από τον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης για την διανομή στους Δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Διανομή τροφίμων πρέπει να σημειωθεί έγινε σε 4 διαφορετικά σημεία και κατ΄ οίκον .

Ειδικότερα, για τις Ημέρες του Πάσχα και αμέσως μετά διατίθενται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε 900 οικογένειες (2.300 ωφελούμενοι) πλέον των 50 τόνων σε τρόφιμα, είδη που πληρώθηκαν από το Δήμο Κορινθίων και το υπουργείο Εσωτερικών και δεν αποτελούν χορηγίες ή παροχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.. Τα είδη που διανέμονται από το δήμο μεταφράζονται σε: 3,5 τόνους αρνί, 2 τόνους κοτόπουλο ,12,5 τόνους πατάτα, 5 τόνους όσπρια , 5 τόνους ζάχαρη, 1 τόνο αλάτι, 5 τόνους ζυμαρικά, 10.000 λίτρα γάλα, 5 τόνους αλεύρι, 3 τόνους χυμού ντομάτας, 7.000 λίτρα λάδι. Επιπλέον διατίθενται 15.000 τεμάχια ειδών υγιεινής .

Η περιφέρεια Πελοποννήσου πιστώνει τους λογαριασμούς δικαιούχων ΤΕΒΑ και θα χορηγήσει τη δεύτερη φάση διανομής ετοίμων γευμάτων από το δήμο μας

Επιπλέον από τον Δήμαρχο αποδόθηκαν το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης δωροεπιταγές και κουπόνια για αγορά τροφίμων σε πλέον των 150 συμπολιτών μας .

Από το πασχαλινό τραπέζι των απόρων δε θα λείψει το παραδοσιακό με αρνί και σαλάτα .Η διανομή των ειδών αυτών θα γίνει το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου .

Η παράθεση των παραπάνω υπήρξε επιβεβλημένη ανάγκη ως ουσιαστική απάντηση σε όλους εκείνους ( fake news ) που μανιωδώς προσπαθούν το κρίσιμο και ευαίσθητο αυτό διάστημα είτε να απαλείψουν ενέργειες του δήμου, είτε να τις οικειοποιηθούν είτε να παραμορφώσουν την πραγματικότητα λέγοντας πως ο Δήμαρχος άφησε χωρίς βοήθεια τους πολίτες που είχαν ανάγκη. Οι πράξεις του κ. Δημάρχου διαψεύδουν με τρόπο ηχηρό τα λόγια τους!

Ο κ.Δήμαρχος ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στο να έρθει εις πέρας το μεγάλο και δύσκολο αυτό έργο, τους εργαζομένους στην Κοινωνική Πρόνοια, τους εργαζομένους από άλλες δομές που συνέβαλαν στην συσκευασία και διανομή και θα το κάνουν μέχρι και την Κυριακή, τους αστυνομικούς που με την παρουσία τους στους χώρους διανομής βοήθησαν στην τήρηση των μέτρων, τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του και προσέφεραν δωροεπιταγές και κουπόνια αγοράς τροφίμων.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!

Δημοσίευση: Απριλίου 16, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στο πλευρό των ευάλωτων ομάδων ο Δήμος Κορινθίων - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator