Τριτοκοσμικές συνθήκες στον Άνω Ταρσό, το χωριό δε διαθέτει ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο !!!

0


Εν έτει 2020 χωρίς ασφαλτοστρωμένο δρόμο παραμένει το χωριό Άνω Ταρσός ,στη Δ.Ε Φενεού του Δήμου Σικυωνίων.

Έτσι, οι κάτοικοι του χωριού απέστειλαν επιστολή – αίτημα στην εφημερίδα μας, ζητώντας μας να μεσολαβήσουμε ώστε να δοθεί μέριμνα για το δρόμο και να πράξουμε τα δέοντα.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, είναι κρίμα ένα χωριό το 2020 να μένει χωρίς άσφαλτο στον κεντρικό δρόμο του, όταν μάλιστα η απόσταση από το προηγούμενο χωριό που έχει φτιαχτεί ο δρόμος , τον Κάτω Ταρσό, είναι 1 χιλιόμετρο...

Ο δρόμος είναι με χώμα και ειδικά το χειμώνα γίνεται αδιάβατος ενώ όπως τονίζουν οι κάτοικοι αν δεν πέσει άσφαλτος το χωριό θα ερημώσει.

Ενώ αν γίνει το έργο θα μπορέσει να αποκτήσει εκ νέου ζωή αφού πολλοί καταγόμενοι από το χωριό έχουν επισκευάσει τα σπίτια τους και επιθυμούν να επιστρέψουν είτε μόνιμα είτε εκ περιτροπής. Κάτι βέβαια που θα βοηθήσει και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Οι κάτοικοι θεωρούν πως εκείνο που απαιτείται είναι μέριμνα και πολιτική διάθεση για την υλοποίηση του έργου αφού το κόστος δεν είναι υπερβολικά μεγάλο..

Επίσης διαμαρτύρονται έντονα οι κάτοικοι του άνω Ταρσού Φενεού, αφού, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις που έχουν λάβει για την ασφαλτόστρωση του ενός χιλιομέτρου δρόμου , από την διασταύρωση του κάτω Ταρσού, συνεχίζει να παραμένει εδώ και χρόνια χωματόδρομος.

Ο χρόνος φαίνεται ότι έχει σταματήσει δεκαετίες πίσω, στο ακριτικό χωριό του Φενεού και κατ’ επέκταση του δήμου Σικυωνίων, αφού οι κάτοικοι καλούνται να πάρουν έναν κακοτράχαλο, χωμάτινο δρόμο για να οδηγηθούν στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!!!

«Στο πέρασμα των χρονών πολλές υποσχέσεις δόθηκαν αλλά ουδέποτε μπήκε άσφαλτος σε αντίθεση με τις νομοθεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζουν χαρακτηριστικά.

«Η πορεία του ταρσού τα τελευταία χρόνια είναι δεδομένη. Όλοι αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν ορεινό οικισμό με αισθητική και γούστο, ένα ορεινό τοπίο με ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές, πράσινο και νερά, αλλά και κατοίκους , με αγάπη για το χωριό τους, με εθελοντισμό και προσφορά, οι οποίοι δραστηριοποιούνται μαζί με τον τοπικό δραστήριο σύλλογο. Οτιδήποτε αναιρεί αυτή την πορεία, μας βρίσκει αντίθετους, ενώ αποτελεί παράλληλα δημοφιλή τουριστικό προορισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.»

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΦΕΝΕΟΥ
Δημοσίευση: Μαρτίου 11, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τριτοκοσμικές συνθήκες στον Άνω Ταρσό, το χωριό δε διαθέτει ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator