Κιάτο: Νέα χρηματοδότηση €1.000.000 από το ΕΣΠΑ για ανάπλαση πεζοδρομίων

0Τα έργα εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο ανάπλασης του αστικού ιστού

Σε συνέχεια αντίστοιχων έργων ανάπλασης στην πλατεία Φιλλύρα και στην παραλιακή ζώνη, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Δήμος Σικυωνίων εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου.
Ο προϋπολογισμός του νέου χρηματοδοτούμενου έργου που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ, αφορά στην ανάπλαση των πεζοδρομίων στις οδούς: Αστέρη Κοββατζή, Λυκούργου, οδού Ελ. Βενιζέλου από την οδό Πετμεζά έως τη γέφυρα του ποταμού Κυρίλλου και των καθέτων οδών Πετιμεζά και Παπαφλέσσα.

Τα νέα πεζοδρόμια θα γίνουν με όλες τις σύγχρονες βιοκλιματικά και ενεργειακά ορθές προδιαγραφές. Θα χρησιμοποιηθούν υλικά που ανακλούν το ηλιακό φως και έτσι προστατεύουν τον αστικό ιστό από το φαινόμενο της θερμικής νησίδας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων, σε μια περιοχή που αποτελεί την καρδιά του Κιάτου και η οποία αποτελεί ζωτικό χώρο κίνησης των πεζών.
Επιπλέον στην ανάπλαση προβλέπεται η κατασκευή όδευσης τυφλών και ραμπών για την κίνηση ΑμεΑ, η εγκατάσταση φωτιστικών τύπου LED, αλλά και διακοσμητικών κολωνακίων, πρακτική που έχει ακολουθηθεί και σε άλλα σημεία της πόλης και λειτουργεί αποτρεπτικά στη στάθμευση αυτοκινήτων πάνω στα πεζοδρόμια. Τέλος, θα γίνει υπογειοποίηση των καλωδίων και απομάκρυνση των στύλων ηλεκτροδότησης έτσι ώστε να ενισχυθεί η καλαισθησία της περιοχής.
Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος και από τη νέα χρηματοδότηση που στοχεύει στην ανάπλαση του αστικού ιστού και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά όλου του δήμου.
Δημοσίευση: Μαρτίου 10, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κιάτο: Νέα χρηματοδότηση €1.000.000 από το ΕΣΠΑ για ανάπλαση πεζοδρομίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator