Ο ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ “ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ”, ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

0


Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στην Κόρινθο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, το βιβλιοπωλείο ΚΙΒΩΤΟΣ, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟ Ίδρυμα, συνδιοργάνωσαν την παρουσίαση του βιβλίου, “ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ”, του διακεκριμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Κίμωνας Τρουπής.

Ο Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γεώργιος Σαμώνης παρουσίασε διεξοδικά το ταξίδι της Κορίνθου μέσα στον χρόνο, η αρχιτέκτονας Δέσποινα Δεληγιάννη παρουσίασε στοιχεία της αρχιτεκτονικής των κτιρίων της Κορίνθου μετά το σεισμό του 1928 και η Τίφανυ Δανιήλ διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο.

Ο Νίκος Βατόπουλος μίλησε για το βιβλίο του, που, όπως είπε ο ίδιος, γεννήθηκε από προσωπική ανάγκη και επιθυμία να περιεργαστεί το αστικό απόθεμα, που ένιωθε ότι ήταν παραμελημένο, αγνοημένο, υποτιμημένο και σε απόσυρση.

Μέσα από τα κείμενα και τις φωτογραφίες του, για 24 πόλεις αποτυπώνει τον αστικό χώρο στην Ελλάδα με μια άλλη ματιά, μιλώντας για την αστική αναγέννηση της Ελλάδας.

Η Κόρινθος είναι μία από τις 24 πόλεις για τις οποίες συγγραφέας μιλά στο βιβλίο του, αποτυπώνοντας κτίρια, δρόμους και γωνιές, που έχουν πολλά να πουν για το παρελθόν και το παρόν του τόπου και των ανθρώπων του και που μπορούν με την κατάλληλη αξιοποίηση να ζωντανέψουν την πόλη και να την κάνουν πιο ελκυστική και ενδιαφέρουσα για όλους.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi





























Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 16, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ “ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ”, ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator