Νωρίς ξεκίνησε το καρναβάλι στο Κιάτο φέτος !!!

0


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ.
Αύξηση 400% και 1100% των έργων για το Δήμο Σικυωνίων και τη ΔΕΥΑΣ αντίστοιχα την τελευταία δεκαετία!

Ο Σπύρος Σταματόπουλος στη συνέντευξή του παρουσίασε συνοπτικά στοιχεία για την οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται ο δήμος Σικυωνίων αλλά και τα έργα τα οποία εκτελούνται ή προγραμματίζονται.


Σημείωσε ότι σε σχέση με τις αρχές του 2011 όταν παρέλαβε το δήμο έχουν επιτευχθεί: Αύξηση πάνω από 400% στο Τεχνικό πρόγραμμα (από €3.047.125 σε €16.207.693) και πάνω από 50% αύξηση στον προϋπολογισμό του δήμου (από €20.855.700 σε €31.283.297).

Αντίστοιχα για τη ΔΕΥΑ Σικυωνίων έχει καταγραφεί ιλιγγιώδης αύξηση του Τεχνικού προγράμματος κατά 1100% (από το €901.813 σε €10.959.375) και πάνω από 430% αύξηση του Προϋπολογισμού της (από €2.579.913 σε €13.738.225).

Σήμερα ο δήμος Σικυωνίων έχει Τεχνικό Πρόγραμμα που υπερβαίνει τα 16 εκατ. ευρώ και αναμένεται με τις νέες εντάξεις έργων και τις τροποποιήσεις που θα γίνουν μέσα στο έτος να εκτιναχθεί στα 24 εκατ. ευρώ. Η ΔΕΥΑΣ έχει προγραμματίσει για το 2020 έργα ύψους 11 εκατ. ευρώ, τα οποία θα φτάσουν τα 17 εκατ. ευρώ με την ένταξη νέων έργων μέσα στο έτος.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό για το δήμο υπερβαίνει τα 31 εκατ. ευρώ με προοπτική να αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ μέσα στη χρονιά και στην ΔΕΥΑΣ αντίστοιχα ο προϋπολογισμός που σήμερα προσεγγίζει τα 14 εκατ. ευρώ θα περάσει τα 20 εκατ ευρώ λόγω εντάξεως νέων έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι όλες αυτές οι αυξήσεις βασίζονται σε χρηματοδοτήσεις που προέκυψαν από ευρωπαϊκά προγράμματα και βέβαια έγιναν σε ένα δημοσιονομικά δυσμενές περιβάλλον, το οποίο τα τελευταία 10 χρόνια περιελάμβανε μειώσεις της τάξεως του 66% στη ΣΑΤΑ, 46% στους ΚΑΠ και 95% στα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τη συγκράτηση των δαπανών και τη μείωση των λειτουργικών εσόδων σε καμία περίπτωση δεν απεμπολήθηκε από το δήμο Σικυωνίων και  κυρίως τη ΔΕΥΑΣ η ευημερία των πολιτών για την ευημερία των αριθμών.

Έτσι όπως τόνισε ο Σπύρος Σταματόπουλος οι αυξήσεις σε Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό έγιναν με παράλληλες μειώσεις για τη ΔΕΥΑ των τελών ύδρευσης μέχρι και 40%, απαλλαγή τελών ύδρευσης στη Δ.Ε. Στυμφαλίας και χρέωση μόνο παγίου στην Δ.Ε. Φενεού. Επίσης μειώσεις έγιναν στα δημοτικά τέλη, κατά περίπτωση μέχρι και 20%.

Σε ερώτημα που τέθηκε για το κατά πόσον ο προϋπολογισμός είναι πραγματικός ή πλασματικός, δηλαδή αν περιλαμβάνονται τα ανείσπρακτα βεβαιωθέντα έσοδα του δήμου στα νούμερα που παρατίθενται, ο δήμαρχος Σικυωνίων εξήγησε ότι μέχρι το 2010 οι προϋπολογισμοί που καταρτίζονταν ήταν πλασματικοί σε μεγάλο βαθμό γιατί περιλάμβαναν τα βεβαιωθέντα ποσά προς είσπραξη και όχι τα εισπραχθέντα. Από το 2011 που ανέλαβε το τιμόνι του δήμου και εφεξής οι προϋπολογισμοί καταρτίζονται με την παραδοχή και χρήση του ποσού των εισπραχθέντων γεγονός που τους καθιστά απολύτως ρεαλιστικούς και 100% πραγματικούς.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 07, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νωρίς ξεκίνησε το καρναβάλι στο Κιάτο φέτος !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator