Γ. Κοντός - Χ. Τερχίνογλου: Αποκατάσταση της αλήθειας για την Καρναβαλική Επιτροπή Κορίνθου

06 Φεβρουαρίου 2020

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τους ισχυρισμούς του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλου, σχετικά με την Επιτροπή καρναβαλιού της Κορίνθου που σύμφωνα με τον ίδιο, "ουδέποτε υπήρξε".

Επειδή τα όσα ισχυρίζεται ο Δήμαρχος, μας θίγουν και μας μειώνουν σε πολιτικό, προσωπικό και ηθικό επίπεδο και κυρίως λόγω της πολυετούς και επιτυχημένης ενασχόλησής μας με τα Πολιτιστικά του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και όχι μόνο, θεωρούμε απαραίτητο να αποκαταστήσουμε δημοσίως την αλήθεια.

Στις 20 Ιανουαρίου 2020, ο κ. Κοντός δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Τουρισμού κ. Τιμολέων Πιέτρη, εκ μέρους του κ. Νεκτάριου Σπηλιόπουλου, στο οποίο του ζητήθηκε να βοηθήσει με την εμπειρία του στην διοργάνωση του καρναβαλιού της Κορίνθου.

Στις 21 Ιανουαρίου 2020, ο κ. Κοντός, συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Τουρισμού κ. Τιμολέων Πιέτρη, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κορίνθου. Στη συνάντηση, συμμετείχαν η κ. Μαρία Ανδρουλιδάκη, ο κ. Θέμης Κουτσογκίλας, ο κ. Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, η κ. Χριστίνα Τσιορωτά καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, στην πρώτη ευρεία σύσκεψη για το καρναβάλι του 2020.

Αφού τους παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του κ. Κοντού και υπήρξε η σύμφωνη γνώμη όλων των παρευρισκομένων, στη συνέχεια ο κ. Κοντός, τις παρουσίασε ενώπιον της ίδιας επιτροπής, στον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο, ο οποίος τις αποδέχθηκε όλες με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό. Μεταξύ άλλων, του ζητήθηκε τα άτομα που συμμετέχουν στην Επιτροπή, να έχουν εμπειρία από Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κοντός, πρότεινε τη συμμετοχή στην Επιτροπή της κ. Τερχίνογλου, ως προσωπικότητα που χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης και εκτίμησής του.

Σε ερώτησή του Δημάρχου για το κόστος αυτής της συνεργασίας, ο κ. Κοντός τόνισε ότι "Είναι χαρά μου να βοηθάω σε τέτοιες εκδηλώσεις και δεν θέλω χρήματα. Αποζημίωσή μου, θα είναι η επιτυχία του Καρναβαλιού, το οποίο άλλωστε αποτελεί και προσωπικό μου στοίχημα". Ο κ. Νανόπουλος, αποδέχθηκε όλες τις προτάσεις του κ. Κοντού και στη συνέχεια, έδωσε εντολή στον κ. Τιμολέων Πιέτρη να παραδώσει στον κ. Κοντό τα κλειδιά του ΤΕΒΑ (Κολιάτσου 30 - 1ος όροφος) για να στεγαστεί εκεί η Επιτροπή του Καρναβαλιού.

Σε επόμενη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου, στο γραφείο του Αντιδημάρχου κ. Πιέτρη, παρουσία πλήθους υπηρεσιακών παραγόντων και μελών της επιτροπής, ο κ. Τιμολέων Πιέτρης, όρισε τον κ. Κοντό, Πρόεδρο της Καρναβαλικής Επιτροπής και εν συνεχεία, όρισε μέλος την κ. Τερχίνογλου. Η πρότασή του αυτή, έγινε αποδεκτή από όλα τα μέλη της Επιτροπής. Παράλληλα, δόθηκαν αρμοδιότητες για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, ενώ ορίστηκαν οι ημερομηνίες που αυτές θα πραγματοποιηθούν. Κατόπιν τούτου, εστάλη σε όλα τα μέλη της Επιτροπής και στο Δήμαρχο Κορινθίων, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την Σύνθεση της Επιτροπής Καρναβαλιού και τις αρμοδιότητες που θα έχει το κάθε μέλος.

Από τότε και μέχρι την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, σχεδόν καθημερινά υπήρχαν συναντήσεις με το Δήμαρχο και τα μέλη της Επιτροπής για να συζητηθούν διάφορα διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Σε μία από αυτές, μάλιστα, "εξαναγκάσθηκε" σε παραίτηση μέλος της Επιτροπής λόγω άσχημης συμπεριφοράς από τρίτο πρόσωπο, γνωστό του Δημάρχου που ουδεμία σχέση έχει τόσο με το Δήμο όσο και με την καρναβαλική επιτροπή. Σε συνέχεια αυτής της παραίτησης, ο κ. Κοντός υπέβαλε και αυτός με τη σειρά του την παραίτησή του, ενώπιον όλων. Ο Δήμαρχος Κορινθίων, δεν έκανε δεκτές τις δύο παραιτήσεις και τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Κοντό, ότι "Δεν σε αφήνω να παραιτηθείς, θα μείνεις εδώ, μαζί μου".

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, μετά από συγκεκριμένα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στη σύνθεση της Επιτροπής δυσμενώς και για τα οποία επιφυλασσόμεθα, ο κ. Κοντος και η κ. Τερχίνογλου έθεσαν στη διάθεση του κ. Νανόπουλου την παραίτησή τους, προκειμένου να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στη νέα Δημοτική Αρχή. Ο κ. Νανόπουλος, αφού επανέλαβε τη στήριξή του στην Επιτροπή, ζήτησε από τα μέλη της να "κλείσουν τα αυτιά τους στα δημοσιεύματα", τόνισε ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει Συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει τη σύνθεση της επιτροπής, αλλά και το γεγονός ότι τόσο ο κ. Κοντός όσο και η κ. Τερχίνογλου, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς και όπως υπογράμμισε "σας θέλω δίπλα μου σε αυτή τη Συνέντευξη Τύπου για να περάσουμε το μήνυμα της ενότητας".

Την ίδια ημέρα, ο κ. Νανόπουλος αποδέχθηκε μεταξύ άλλων την πρόταση της κ. Τερχίνογλου για ένα δωρεάν άρμα 8 μέτρων από το Δήμο Πατρέων, εξουσιοδότησε την κ. Τσιορωτά να αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή, ενώ όρισε τον κ. Κοντό και την κ. Τερχίνογλου ως αποκλειστικούς συνομιλητές του για οτιδήποτε αφορά στο Καρναβάλι.

Παράλληλα, ως Πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής, ο κ. Κοντός ξεκίνησε τις επαφές του με πλήθος επιχειρηματιών της περιοχής, προκειμένου να αναλάβουν χορηγοί των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου. Μάλιστα, δύο επιφανείς επιχειρηματίες της Κορίνθου, οι οποίοι διατηρούν άριστη σχέση με τον κ. Κοντό, εξέφρασαν ενδιαφέρον για την πλήρη οικονομική κάλυψη δύο εκδηλώσεων.

Την 1η Φεβρουαρίου, ο κ. Σπηλιόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς εκ μέρους του Δημάρχου με τον κ. Κοντό και τον ενημέρωσε για την λήξη της συνεργασίας τους.

Κατόπιν όλων αυτών, εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για τις δηλώσεις του κ. Νανόπουλου ο οποίος ως άλλος Πόντιος Πιλάτος "νίπτει τας χείρας του" και ενώ είχε ενεργό συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις, δηλώνει πλέον πως "δεν ξέρει", "δεν άκουσε", "δεν είδε". Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις του, "αδειάζουν" επί της ουσίας τον Αντιδήμαρχό του, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κορινθίων αλλά και τα μέλη της Επιτροπής. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συμπεριφορά του αυτή, οφείλεται στην έλλειψη Αυτοδιοικητικής εμπειρίας και όχι σε πιέσεις εξωθεσμικών και θεσμικών παραγόντων.

Ευχόμαστε τέλος, κάθε επιτυχία στο Καρναβάλι της Κορίνθου.

Υ.Γ. Λυπούμαστε που δεν πραγματοποιήσαμε την επιθυμία του Δημάρχου, την ημέρα του Καρναβαλιού να φοράμε όλα τα μέλη της Επιτροπής μάσκες, ώστε να μην μας αναγνωρίζουν οι πολίτες της Κορινθίας.

Γιώργος Κοντός
Δημοτικός Σύμβουλος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Χριστίνα Τερχίνογλου - Μπούνια
Δημότης Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 06, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γ. Κοντός - Χ. Τερχίνογλου: Αποκατάσταση της αλήθειας για την Καρναβαλική Επιτροπή Κορίνθου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator