Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

0Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης σε πρόσφατη ημερίδα εξήγγειλε την κυβερνητική πολιτική για τα λιμάνια της χώρας.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι εντός του 2020 τα λιμάνια που σήμερα διαχειρίζονται από τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία θα περιέλθουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας. Όπως ήταν παλιά δηλαδή μέχρι το 2012.
Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική αυτή.
Ο χαρακτήρας του λιμανιού της Κορίνθου είναι και πρέπει να είναι δημοτικός.
Σειρά σημαντικών λιμενικών έργων που έχουν σχεδιαστεί από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από το 2013 μέχρι το 2020, αλλά ελπίζω και από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, όπως προβλέπονται στο ισχύον master plan όπως:
-Η επέκταση του λιμανιού
-Η κατασκευή μαρίνας τουριστικών σκαφών
-Το αλιευτικό καταφύγιο
-Η αξιοποίηση της χερσαίας ζώνης και η παραχώρησή της στο Δήμο για αναπλάσεις
-Η βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου στον Κάτω Άσσο
-Η τουριστική αξιοποίηση του Κόρφου
και πολλά άλλα που σήμερα είναι σε φάση εκπόνησης μελετών
θα σταματήσουν.
Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αντιδράσει δυναμικά στα σχέδια αυτά , τα οποία σε τίποτα δεν ωφελούν τη τοπική κοινωνία. Αντίθετα θα φέρουν οπισθοδρόμηση. Και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτούμε ιδιωτικοποίηση του λιμανιού , αν το έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους.
Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδοθεί ψήφισμα στο οποίο να τονίζονται
-Η αντίθεση του Δήμου Κορινθίων στη σχεδιαζόμενη κατάργηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορινθίων, όπως βεβαίως και άλλων 70 ΔΛΤ σε όλη τη χώρα
-Η περαιτέρω αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στο τομέα της λιμενικής πολιτικής στους Δήμους, με κατάργηση της υπάρχουσας αγκυλωτικής νομοθεσίας, που για οτιδήποτε απλό θέμα που αφορούν την ανάπτυξη των λιμανιών απαιτείται υποχρεωτικά η έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και της ΕΣΑΛ.
-Η στήριξη της προσπάθειάς μας από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, την ΠΕΔ, τα πολιτικά κόμματα.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
Κόρινθος 14/02/2020
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 14, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator