ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

0



Του Παναγιώτη Πανταζή
Δικηγόρου-Δημοτικού Συμβούλου
Βέλου-Βόχας

Το έχω πει πολλές φορές και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω, υπενθυμίζοντας στην δημοτική αρχή Παπακυριάκου το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης του δήμου μας, όπως αυτός κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και τον εκλογικό νομοθέτη με το νομοθέτημα του Κλεισθένη, το οποίο αδυνατεί να κατανοήσει ο δήμαρχος : η αντιπολίτευση επιτελεί τρεις βασικούς ρόλους, ελέγχει την δημοτική αρχή, προβάλλει τις προτάσεις της για τα προβλήματα του δήμου και διεκδικεί την ανάληψη της εξουσίας.
Στο χέρι της υφιστάμενης διοίκησης του Δήμου και του Δημάρχου, είναι να καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος και των άλλων δημοτικών παρατάξεων στην διοίκηση του δήμου και να μην αρκεστεί σε μία μονόπλευρη, καθεστωτικού τύπου διοίκηση μιας παρέας «φίλων και κολλητών του» όπως είχε μάθει να διοικεί την δεκαετία που πέρασε, καταντώντας το δήμο μας τελευταίο σε όλα του, με την μίζερη καθημερινότητα που προσφέρει στο δημότη μας.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, στο συνταγματικό κράτος δικαίου, δεν είναι μαριονέτα και χειραγωγήσιμη μειοψηφία, όπως νομίζει ο δήμαρχος, αλλά θεσμός. Αυτό επιβάλλει ο εκλογικός νομοθέτης και το δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης του δήμου, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στον κ. Παπακυριάκο.
Ο έλεγχος της εξουσίας (και σε επίπεδο Δήμων) πιστεύω ότι προκρίνεται σήμερα από πολίτες- δημότες (και ιδιαίτερα από τους νέους) ως απαράβατη αρχή της χρηστής διοίκησης. Η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση των χρημάτων του δημότη αποτελούν τις βασικότερες επιδιώξεις μας.
Δεν έχουμε καμμία εμμονή και καμμία λαϊκίστικη αντίληψη για την αντιπολίτευση, όπως μας χρεώνει ο δήμαρχος και οι «λιβανίζουσες» αυτόν, που τον στηρίζουν. Κάνουμε αντιπολίτευση στη βάση μίας πολιτικής αντίληψης που έχουμε για την διαχείριση του δήμου.
Στο πνεύμα αυτό, όποιες προτάσεις της δημοτικής αρχής και λύσεις που προτείνει, συμφωνούν με την αντίληψη που εμείς έχουμε, όχι απλώς θα συμφωνήσουμε, αλλά θα υπερθεματίσουμε.
Αν διαπιστώνουμε όμως, ότι οι προτάσεις δεν εξυπηρετούν τη χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια στο δήμο μας, αλλά εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και άλλες καταστάσεις «φίλων και κολλητών του», εκεί θα βρεθούμε απέναντι.
Η σύσταση θέσης Γενικού Γραμματέα του δήμου, δεν πρέπει να είναι μία ακόμα θέση για να βολέψει προεκλογικούς φίλους, συνεργάτες, υποψηφίους και ψηφοφόρους του, διεκπεραιώνοντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
Το 2019 τελείωσε και μαζί με αυτό τελείωσαν και οι όποιες ελπίδες του δημότη μας για βελτίωση της ποιότητας ζωής του, για βελτίωση της καθημερινότητας του.
Το 2019 σημαδεύτηκε από την λαϊκίστικη ρητορική, την προχειρότητα και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής Παπακυριάκου να διαχειριστεί το μέλλον του Δήμου μας.
Ο δημότης Βέλου – Βόχας για μία ακόμα φορά έπεσε θύμα αυτής της ρητορικής Παπακυριάκου , τον εμπιστεύτηκε και μόλις 7 μήνες μετά τις εκλογές πληρώνει τις επιλογές του.
Ο κ. Παπακυριάκος επενδύοντας στο ψέμα και το λαϊκισμό, στην κυριολεξία υφάρπαξε την ψήφο του δημότη, τάζοντας προγράμματα εκατομμύριων ευρώ, τα οποία δήθεν είχε έτοιμα, τα οποία δήθεν είχαν εγκριθεί , στα οποία δήθεν έλλειπε μια υπογραφή για να υλοποιηθούν.
Από την αρχή του έτους έταξε τα πάντα στο δημότη, προκειμένου να εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση και να παραμείνει στην καρέκλα του αυτός και η παρέα του.
Και τι δεν έταξε:
Δημαρχείο έτοιμο με 3 εκατομμύρια ευρώ,
Αγροτική οδοποιία με 700.000 ευρώ, την οποία θα ενίσχυε με 600.000 ευρώ , σύνολο 1.300.000 ευρώ,
Δημοτική οδοποιία με 1.800.000 ευρώ,
Ενοποίηση δικτύων ύδρευσης Ζευγολατιού –Βραχατίου με 2.200.000 ευρώ,
Αντιπλημμυρικά έργα 15.000.000. ευρώ,
Έταξε εκατομμύρια ευρώ και σήμερα ομολογεί ότι δεν έχει τίποτα!
Ο κ.Παπακυριάκος και η παρέα του σήμερα είναι μειοψηφία στο Δήμο μας.
Το πολιτικό μήνυμα του τελευταίου δημοτικού συμβούλιου στις επιλογές Παπακυριάκου είναι η απώλεια της δεδηλωμένης.
Την πλάτη στις επιλογές Παπακυριάκου δεν την γύρισε η αντιπολίτευση, την γύρισε το 1/3 των δημοτικών συμβούλων της δικής του παράταξης που προτίμησαν να απουσιάσουν, καταψηφίζοντας με αυτό τον τρόπο την επιλογή του δημάρχου.
Αυτό που δεν έχει καταλάβει η δημοτική αρχή Παπακυριάκου, είναι ότι αποτελεί μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, δεν διαθέτει την δεδηλωμένη εμπιστοσύνη του συμβουλίου αλλά το κυριότερο δεν διαθέτει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας του Δήμου μας.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 09, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator