Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου "ΤΟ ΠΑΓΟΥΡΙΝΙ": Η σχέση του με τον πολιτισμό ανάλογη των διοικούντων του !!! - ΦΩΤΟ

0



Στο Δήμο μας έχουμε εκλέξει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη Δημοτική αρχή όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο (δείτε εδώ). 
Γράφαμε λοιπόν ότι "επί της οδού Κλεισθένους υπάρχει το αυτοκαλούμενο πολιτιστικό κέντρο. Είναι ένα στολίδι της πόλης, σύγχρονο, ασφαλές..." 
Σε δεύτερη επίσκεψή μας εντοπίσαμε και άλλα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του κτηρίου που προάγουν τον πολιτισμό μας σε συνδυασμό μάλιστα με την ασφάλεια που απαραίτητα ένα τέτοιο κτήριο πρέπει να παρέχει στους επισκέπτες του που στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι και παιδιά. 
Πέραν των όσων γράψαμε αξιοπρόσεκτα είναι και τα ακόλουθα που φωτογραφίσαμε ώστε να υπάρχει τεκμήριο των γραφομένων μας. 
Δεξιά της εισόδου βλέπουμε τοποθετημένους κώνους σήμανσης δρόμων συνδιασμένους με ένα περίτεχνο πλαστικό τύπου κολόνας που χρησιμεύουν αφ'ενός οι κώνοι ώστε να σηματοδοτηθεί η είσοδος σε πολιτιστικό κέντρο και από την άλλη κοντά στο πολιτιστικό του κτηρίου να φανεί και οικολογική μας ευαισθησία.




Κοιτάζοντας αριστερά βλέπουμε πίνακα ανακοινώσεων που ταιριάζει με το περιβάλλον του χώρου και τονίζεται ιδιαίτερα από την τοποθέτηση ενός έντεχνου καλύμματος πάνω στο οποίο είναι αφημένο ανέμελα και διακριτικά ένα τασάκι με αποτσίγαρα που είναι τρόπον τινά, το τασάκι, είδος υπενθύμισης ότι το κάπνισμα απαγορεύεται όπως τονίζει και η σχετική ειδοποίηση. 


Οι ευχάριστες παρεμβάσεις όμως δεν σταματούν εδώ αφού στον χώρο έχει τοποθετηθεί ένα παγκάκι εξωτερικού χώρου και μια σκαλωσιά τύπου έργο τέχνης καθώς και ένα παλαιό παραθυρόφυλλο που κάνει συντροφιά στο ποδήλατο και στην μετόπη που είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο επαινετικό για την δημοτική αρχή πόνημά μας. 





Ο συνδυασμός της πολιτιστικής σηματοδότησης συνδυάζεται όμως και με την ασφάλεια των επισκεπτών που σε αρκετές περιπτώσεις τις απογευματινές ώρες ο αριθμός τους φτάνει τους πενήντα και είναι παιδιά και γονείς... 
Ανεβαίνοντας την στενή αλλά μαρμάρινη σκάλα θα βρούμε έναν πίνακα ηλεκτρικής εγκατάστασης που ως εικαστική παρέμβαση μια που βρίσκεται στον χώρο των εικαστικών τεχνών, δεν έχει κάλυμμα και οι ασφάλειες είναι στην διάθεση όποιου θέλει να τις αγγίξει προκειμένου να κατανοήσει τις συνέπειες μας ηλεκτρικής εκκένωσης. 



Συνεχίζοντας στις σκάλες θα βρούμε άλλη μια παρέμβαση στην κορυφή τους, η οποία έχει σκοπό να αυξήσει τον βαθμό δυσκολίας στην πιθανότητα απόπειρας διάσωσης από πιθανή φωτιά στο κτήριο. Διάφορα εύφλεκτα αντικείμενα κλείνουν την πρόσβαση προς την οροφή ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα θυμάτων σε μια υποτιθέμενη πυρκαγιά στο κτήριο που είναι φυσικά γεμάτο από εύφλεκτα υλικά. 



Την καλύτερη πολιτιστική πάντα παρέμβαση θα την δει κάποιος στον δεύτερο όροφο. Εκεί, με προσεκτική όμως παρατήρηση και διάθεση εξερεύνησης, θα ανακαλύψει έναν από τους δύο πυροσβεστήρες του ορόφου. Βρίσκεται τοποθετημένος άψογα σε μια εσοχή του τοίχου προστατευμένος τέλεια μεταξύ τοίχου και ραφιών του περασμένου αιώνα και η περιπέτεια που θα ζήσει κάποιος αν θελήσει να τον χρησιμοποιήσει θα είναι αντάξια πολιτισμένου και υπεύθυνου Δήμου που έχει βάλει υψηλούς στόχους, σέβεται τον δημότη, και φροντίζει άοκνα ώστε να απολαμβάνουμε όλοι πολιτισμό, ασφάλεια και ευμάρεια. 



Ευχαριστούμε τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο μας και πίνουμε στην υγεία τους ένα παγουρίνι νερό Στυμφαλίας να πάνε τα φαρμάκια μας κάτω.

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 22, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου "ΤΟ ΠΑΓΟΥΡΙΝΙ": Η σχέση του με τον πολιτισμό ανάλογη των διοικούντων του !!! - ΦΩΤΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator