Ομιλία και τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο δημότη Δήμου Κορινθίων του Καθηγητή του HARVARD, κ.Χρήστου Μαντζώρου

0ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Κόρινθος, Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης , Ώρα έναρξης: 09:30

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ

από τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

από τον Διευθυντή της Καρδιολογικής του Γ.Ν. Κορίνθου και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρίας Διευθυντών Καρδιολογίας, γιατρό κ.Χρήστο Χασικίδη

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

από τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου κ. Κων/νο Παρασκευόπουλο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

από τον καθηγητή του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου κ. Χρήστο Ρουμελιώτη

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ

σε ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ του Δήμου Κορινθίων, του Καθηγητή κ. Χρήστου Μαντζώρου.

ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ

από τον καθηγητή κ. Chris Mantzoros με θέμα: "Ο μαθητής μπροστά στις προκλήσεις μιας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας»

Ερωτήσεις από το ακροατήριο / Προσφορά Δώρων

ΛΗΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ο Χρήστος Μαντζώρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο, η καταγωγή του ωστόσο είναι Κορινθιακή αφού και οι δυο γονείς του γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις Αρχαίες Κλεωνές! Η Κορινθία, υπερήφανη για το άξιο τέκνο της, τιμά στις 20 Δεκεμβρίου 2019 - ο Δήμος Κορινθίων και το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου- τον πολυβραβευμένο, πρωτοπόρο στην ανακάλυψη του λιπώδους ιστού ως ενδοκρινούς αδένα και διεθνώς αναγνωρισμένο για την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία του στον τομέα της Παθολογίας και της Ενδοκρινολογίας- Διαβήτη- Μεταβολισμού, Καθηγητή Ιατρικής Χρήστο Μαντζώρο.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

· Τακτικός Καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ

· Τακτικός Καθηγητής της Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

· Διευθυντής στο Τμήμα / Κλινική της Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού των τριών Νοσοκομείων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Boston VA Healthcare System,

· Διευθυντής στη Μονάδα Διατροφής του Τμήματος Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού του νοσοκομείου Beth Israel DeaconessMedical Center και του κέντρου Joslin Diabetes Center στη Βοστώνη Μασαχουσέτης, όπου ως Καθηγητής είναι υπεύθυνος για το κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο της Κλινικής.

· Συνιδρυτής και πρόεδρος της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής της εταιρίας «InteKrin Metabolic Therapeutics», για το κύριο σκεύασμά / νέο φάρμακο για τον διαβήτη

· Εκδότης του περιοδικού «Metabolism, Clinical and Experimental», στο οποίο έχουν δημοσιευθεί κλασσικές επιστημονικές εργασίες οι οποίες έχουν ανοίξει νέους δρόμους στη θεραπεία πολλών νόσων

· Επιβλέπων Καθηγητής στην εκπόνηση Διδακτορικών Διατριβών από φοιτητές, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη

Έχει υπηρετήσει ως

· Τακτικός Καθηγητής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ

Έχει διατελέσει

· Σύμβουλος σε φαρμακευτικές εταιρίες και εταιρίες διαγνωστικών τεχνολογιών.

Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων στα αγγλικά με τίτλους «Παχυσαρκία και Διαβήτης» και «Διατροφή και Μεταβολισμός» με περισσότερες από 2 εκδόσεις το καθένα.

Ο Χρήστος Μαντζώρος καταγράφει περισσότερα από 550 επιστημονικά δημοσιεύματα, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί πάνω από 34.000 φορές ως παραπομπές από άλλους ερευνητές, με Η – index 99.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 16, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ομιλία και τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο δημότη Δήμου Κορινθίων του Καθηγητή του HARVARD, κ.Χρήστου Μαντζώρου "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator