Το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ συγχαίρει την Δρα ΕΛΕΝΑ ΚΟΡΚΑ για την ανακάλυψη της Αρχαίας Τενέας!

0Το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ συγχαίρει την Αρχαιολόγο & προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ, Δρα ΕΛΕΝΑ ΚΟΡΚΑ για την μεγάλη ανακάλυψη της Αρχαίας Τενέας, αλλά και για την επιτυχία του Διεθνούς Αρχαιολογικού Συνεδρίου «Τροία – Τενέα – Ρώμη»!

Το σχολείο μας, το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, συγχαίρει την Διευθύντρια της Συστηματικής Αρχαιολογικής Έρευνας της Αρχαίας Τενέας, & προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ, Δρα Έλενα Κόρκα, καθώς και την επιστημονική της ομάδα, για την μεγάλη Ανακάλυψη της Αρχαίας Τενέας, γεγονός που προκάλεσε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ και έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας των ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης όπως BBC, CNN κλπ, στον αρχαιολογικό χώρο της Τενέας!! Η κ. Έλενα Κόρκα είναι «από τα παλιά» γνώριμος του σχολείου μας και ένθερμος υποστηρικτής των δράσεων, που κατά διαστήματα έχει πραγματοποιήσει το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ στο εξωτερικό, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Επιπλέον στο μαθητικό δυναμικό του σχολείου μας υπάρχει μαθητής- γιός μιας από τις σημαντικότερες συνεργάτιδες της κ. Κόρκα στην ανασκαφική ομάδα της Αρχαίας Τενέας, της Αρχαιολόγου κ. Ευαγγέλογλου Βιβής. Η ανακάλυψη λοιπόν της Αρχαίας Τενέας, εξαιρετικό και με παγκόσμιο ενδιαφέρον γεγονός, καθώς και οι δεσμοί της επιστημονικής αρχαιολογικής ομάδας με το σχολείο μας, παλιοί και δυνατοί, και ιδιαιτέρως με την κ. Κόρκα Έλενα, δεν ήταν δυνατόν να μην ωθήσουν το σχολείο μας να συμμετάσχει,( ίσως θα έπρεπε, λόγω της σημασίας του γεγονότος της Ανακάλυψης της Τενέας, όλα τα σχολεία να παρευρίσκονται με αντιπροσωπείες τους στο Διεθνές αυτό Συνέδριο!), στο Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο με θέμα: «Τροία – Τενέα – Ρώμη» που έλαβε χώρα, με απόλυτη επιτυχία στην Κόρινθο! Τους 25 περίπου μαθητές συνόδευσαν στο Δημοτικό θέατρο «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ» οι καθηγητές κ. Γκέλλης Γεώργιος (Φιλόλογος) και Ρουμελιώτης Χρήστος (Θεολόγος).

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ λοιπόν στην κ. ΚΟΡΚΑ ΕΛΕΝΑ , στην κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ ΒΙΒΗ και στους υπόλοιπους της ομάδος τους!!!

Για το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Χρήστος Ρουμελιώτης
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 15, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ συγχαίρει την Δρα ΕΛΕΝΑ ΚΟΡΚΑ για την ανακάλυψη της Αρχαίας Τενέας! "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator