Βάστα Μιχάλη

0



Του Σάκη Μουμτζή

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι μύστης στην πολιτική για να αντιληφθεί πως όλες αυτές οι τσιρίδες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της θολής κουλτούρας για τα γεγονότα του Κουκακίου, έναν έχουν σκοπό.

Να ακυρωθεί η πολιτική της επιβολής του νόμου και της τάξης που εξήγγειλε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία και που εφαρμόζει με επιτυχία ο αρμόδιος υπουργός.

Η επιτυχία τεκμαίρεται τόσο από τις επιδόσεις της ΕΛΑΣ όσο—κυρίως—από την αποδοχή που έχει αυτή η πολιτική από την πλειοψηφία των πολιτών.

Αυτό είναι που τρελαίνει τους υπερασπιστές του μπάχαλου. Ο κόσμος, μετά από πολλές δεκαετίες, αγκαλιάζει την Ελληνική Αστυνομία.

Οφείλω να το ομολογήσω πως είναι έργον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές οι κραυγές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων είναι υποκριτικές, καθώς είναι επιλεκτικές. Να υπενθυμίσω τις προληπτικές συλλήψεις σε πόλεις της Β.Ελλάδος για να μιλήσουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να θυμίσω τον άγριο ξυλοδαρμό γυναικοπαίδων στο Πισοδέρι και να θυμίσω την παράνομη παρακολούθηση του Π.Λαφαζάνη. Όλα αυτά επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ουδείς θολοκουλτουριάρης τότε διαμαρτυρήθηκε. Σήμερα, χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά έγινε, δηλώνουν την συμπαράσταση τους στον συνάδελφο τους.

Συναδελφική αλληλεγγύη; Μίσος για την αστυνομία; Λατρεία του μπάχαλου; Κάτι απ΄όλα αυτά, μπορεί και όλα αυτά.

Είναι αλήθεια πως για πολλούς διανοούμενους—με ή χωρίς εισαγωγικά—οι αντιεξουσιαστές είναι κάτι παιδιά που απλώς διαμαρτύρονται. Τα όσα διαπράττουν είναι ένα παιχνίδι. Μια χαριτωμενιά.


Βέβαια, καλό θα ήταν να ρωτούσαν και τους μικροεπιχειρηματίες που είδαν τις περιουσίες τους και τις ζωές τους να καταστρέφονται τον Δεκέμβρη του 2008, από τα «παιχνίδια» των παιδιών.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός και ο Μ. Χρυσοχοΐδης οφείλουν να συνεχίσουν να ασκούν, χωρίς δισταγμούς, την πολιτική που υποσχέθηκαν στους πολίτες. Οι τσιρίδες των επαγγελματιών της ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν θα πρέπει να ανακόψουν τις δρομολογημένες επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ.

Σήμερα, το δίλημμα είναι ή με τον νόμο ή με την ανομία. Και ο καθένας θα πρέπει να πάρει θέση.

Προφανώς σε κάποιους, για ιδεολογικούς λόγους ή λόγω διαφόρων συμπλεγμάτων, αρέσει το μπάχαλο, οι κατεστραμμένες περιουσίες, το άβατο. Μισούν την Αστυνομία και την ιδιοκτησία.

Από την άλλη μεριά, οι ενστάσεις στην δράση της ΕΛΑΣ είναι γνωστές. Και αναφέρομαι σε αυτούς που, όντως, ενδιαφέρονται ανυπόκριτα, για την τήρηση των νομίμων διαδικασιών. Μιλούν συνεχώς για αστυνομική αυθαιρεσία.

Όμως, όλοι αυτοί –μεταξύ των οποίων και πολύ αξιόλογα άτομα - αδυνατούν να απαντήσουν, πώς θα πρέπει να αντιδράσουν τα όργανα της τάξεως όταν δέχονται επιθέσεις ή όταν αυτοί που θα πρέπει να συλληφθούν, αντιστέκονται.

Πώς ορίζουν την αστυνομική αυθαιρεσία; Πότε η αστυνομική βία είναι νόμιμη και με ποιο κριτήριο θεωρείται υπερβάλλουσα;

Και το κυριότερο ποιοι το κρίνουν; Οι θολοκουλτουριάρηδες; οι αριστερούληδες; ή τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας;

Αυτά τα ζητήματα τα έχουν λύσει, εδώ και δεκαετίες, ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες η αντίσταση κατά των αστυνομικών οργάνων τιμωρείται βαρύτατα.

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης έχει την στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών. Ακόμα και ένα 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνει την πολιτική του.

Ας προχωρήσει χωρίς ταλαντεύσεις στην υλοποίηση όσων υποσχέθηκε, πριν τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία στους πολίτες.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 22, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βάστα Μιχάλη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator