ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ανακοινώσεις του συνδυασμού "Πνοή Δημιουργίας"

0


  • ME EKΠΛΗΞΕΙΣ Η ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Εκλογές με μυστική ψηφοφορία έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάδειξη 10 εκπροσώπων του Δήμου Κορινθίων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

Επί των 33 παρόντων δημοτικών συμβούλων προέκυψε το εξής αποτέλεσμα:

Η παράταξη Σταυρέλη «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» έλαβε 10 ψήφους.

Η παράταξη Νανόπουλου «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» έλαβε 9 ψήφους

Η παράταξη Πνευματικού «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» έλαβε 8 ψήφους

Η παράταξη Καλλίρη «ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ» έλαβε 5 ψήφους.

Η παράταξη Τζέκου «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έλαβε 1 ψήφο.

Έτσι εκλέγονται :

3 δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Σταυρέλη

3 δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Νανόπουλου

2 δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Πνευματικού

2 δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Καλλίρη

  • ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Οκτωβρίου ζήτησα ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών για το έργο της επέκτασης του υπάρχοντος κλειστού γυμναστηρίου.

Συγκεκριμένα ανέφερα ότι το έργο προσθήκης κατ΄ επέκταση προϋπολογισμού 618.000 € που δημοπρατήθηκε στις 15/10/2018 και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού (53,09%) , παρότι κατακυρώθηκε στο πρώτο ανάδοχο με δύο αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής 6/11/2018 και 21/12/2018 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και φυσικά δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο.

Για ποιο λόγο;

Η απάντηση ήλθε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Πούρο. Δεν υπεγράφη σύμβαση διότι δεν έχει εκδοθεί η αναγκαία εκ του νόμου οικοδομική άδεια από την Πολεοδομία και ούτε μπορεί να εκδοθεί διότι δεν έχει εγκριθεί ακόμα το σχέδιο της περιοχής Βοσέϊκα-Φυλακές. Κακώς δημοπρατήθηκε το έργο χωρίς αυτά τα στοιχεία από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Δεν έχω κανένα σχόλιο.

Απλά , όταν ερώτησα την απελθούσα Δημοτική Αρχή κατά τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος του 2019 (τον Δεκέμβριο του 2018) δέχθηκα την ειρωνική αντιμετώπιση. Τώρα ποιος έχει δίκιο ας το κρίνουν οι δημότες.

  • Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Οκτωβρίου έθεσα των θέμα στέγασης των συλλόγων ΑΜΕΑ, Νεφροπαθών, Μεσογειακής Αναιμίας, Καρκινοπαθών κ.ά.

Ζήτησα από τη Δημοτική Αρχή να εξετάσει τη δυνατότητα επισκευής, συντήρησης, ανακαίνισης του δημοτικού διόροφου κτιρίου στην οδό Πυλαρινού, πρώην κληροδότημα Μιχαήλ Θεοδώρου, το οποίο στέγαζε μέχρι πρόσφατα τη ΔΕΥΑΚ και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί είτε από τις υπηρεσίες της δομής ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ είτε από τους ανωτέρω συλλόγους.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γκερζελής απάντησε ότι κτίριο δεν είναι κατάλληλο για τη Δομή Κοινότητας για τεχνικούς λόγους.

Ο Δήμαρχος πρότεινε ο Δήμος να βάλει σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2020 για να μισθώσει ιδιωτικό χώρο και στη συνέχεια να παραχωρηθεί έναντι ανταλλάγματος στους συλλόγους.

Αντέτεινα ότι υπάρχουν και δύο διαμερίσματα του Δήμου αχρησιμοποίητα στις οδούς Δαμασκηνού και Πυλαρινού τέρμα τα οποία μπορούν να στεγάσουν δύο συλλόγους.

Οι προτάσεις μας δεν έγιναν δεκτές.

Τελικά προκειμένου να ληφθεί απόφαση συμφωνήσαμε ο Δήμος να μισθώσει αναγκαίο χώρο το 2020 (γι αυτό θα μπει σχετικό κονδύλι στο νέο προϋπολογισμό), θα έλθει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο εκ νέου και στ συνέχεια να παραχωρηθεί στους συλλόγους.

Στην πρόταση του πρώην Δημάρχου ότι δεν μπορεί να γίνει παραχώρηση σε συλλόγους ο συνάδελφος Παναγιώτης Λαμπρινός εύστοχα απάντησε ότι δεκάδες δημοτικοί χώροι έχουν παραχωρηθεί σε πολιτιστικούς συλλόγους, είτε με απόφαση είτε χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία.

  • ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΜΕΙΩΣΗ 50% ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Οκτωβρίου και στο ανάλογο θέμα περί καθορισμού δημοτικών τελών , ως παράταξη, ζητήσαμε την μείωση των δημοτικών τελών και δικαιωμάτων νεκροταφείων σε όλο το Δήμο σε ποσοστό 50%, όπως είχαμε προτείνει προεκλογικά.

Ο λόγος απλός.

Πέραν του γεγονότος ότι τα δημοτικά τέλη του Δήμου Κορινθίων είναι από τα πιο υψηλά, στο ταμειακό απόθεμα των ανταποδοτικών τελών νεκροταφείου για το έτος 2020, σύμφωνα με την Οικονομική Υπηρεσία, υπάρχει ποσόν 1.231.000 € επί συνόλου εσόδων 1.965.000 € (δηλαδή 62%). Το ποσόν αυτό αποδεικνύει ότι ο Δήμος αδυνατεί να απορροφήσει πιστώσεις από τα χρήματα των δημοτών.

Η πρότασή μας αυτή ψηφίστηκε μόνο από την παράταξή μας.

Οι λοιπές παρατάξεις ενέκριναν την εισήγηση της Υπηρεσίας για καθορισμό τελών στα ίδια επίπεδα με τη περσινή σαιζόν.

  • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 30 Οκτώβρη έθεσα το θέμα της έλευσης του Φυσικού Αερίου στην πόλη της Κορίνθου.

Με την υπ’ αριθμ. 1318/21-12-2018 απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΦΕΚ 5905/Τ.Β./31-12-2018) δόθηκε άδεια 25ετούς διάρκειας στη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ Α.Ε.) για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου μεταξύ άλλων και στην πόλη της Κορίνθου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2020 πρώτα από την πόλη μας και θα επεκταθούν και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου και θα ολοκληρωθούν σε τρία έτη. Προβλέπεται σε βάθος τριετίας να συνδεθούν 70 οικιακοί καταναλωτές και 20 εμπορικοί, ενώ το κόστος προβλέπεται σε 1.600.000 € για το δίκτυο χαμηλής πίεσης και σε 2.400.000 € για το δίκτυο μέσης πίεσης.

Ζήτησα από τη Δημοτική Αρχή να ενημερωθεί το Συμβούλιο αν έχουν υποβληθεί σχετικά διαγράμματα από τη ΔΕΔΑ στη Τεχνική Υπηρεσία και ποιο το χρονοδιάγραμμα.

Το κυριότερο όμως που ζήτησα είναι να γίνει πρόβλεψη να μην ξανασκαφτούν οι δρόμοι της Κορίνθου για δεύτερη φορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μία από το Δήμο και μία από τη ΔΕΔΑ.

Ειδικότερα μάλιστα εν όψει

Α)της ανάπλασης στις αρχές του 2020 των οδών Ερμού (από το Δημαρχείο μέχρι την οδό Δαμασκηνού (πεζόδρομος), Κύπρου και Εθνικής Αντίστασης που προβλέπεται να ανακατασκευαστούν σύμφωνα με τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια)

Β)της ανάπλασης πεζόδρομου με δρόμο ήπιας κυκλοφορίας στις οδούς Κύπρου και Κολοκοτρώνη (γύρω από το δικαστήριο) που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες έγκρισης της κυκλοφοριακής ρύθμισης και δημοσίευσής της στο ΦΕΚ πρόσφατα

Γ)ασφαλτόστρωσης δημοτικών οδών μέσα στην πόλη στα πλαίσια της εν εξελίξει εργολαβίας δημοτικής οδοποιίας.

Ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι είχε επαφή με τους αρμόδιους της ΔΕΔΑ και η απάντηση είναι ότι τα έργα δεν θα ξεκινήσουν το 2020, όπως αναφέρει το ΦΕΚ. Επίσης στην οδό Ερμού που θα αναπλαστεί και θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι, ο Δήμος θα περιλάβει στην κατασκευή του έργου και τη τοποθέτηση αγωγών πολυαιθυλενίου για να μην ξανασκαφτεί ο πεζόδρομος.

Για τα υπόλοιπα αναμονή.

  • ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΜΕΙΩΣΗ 40% ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Οκτωβρίου και στο ανάλογο θέμα περί καθορισμού δημοτικών τελών , ως παράταξη, ζητήσαμε την μείωση των δημοτικών τελών για τους πωλητές λαϊκών αγορών σε όλο το Δήμο σε ποσοστό 40%, όπως είχαμε προτείνει προεκλογικά.

Ο λόγος απλός.

Τα δημοτικά τέλη είναι πλεονασματικά.

Επιπλέον ζητήσαμε η είσπραξη των αναλογούντων τελών να γίνεται από υπάλληλο του Δήμου σε ημερήσια βάση, για την διευκόλυνση των πωλητών αγροτών και εμπόρων, αλλά και για να μη δημιουργούνται οφειλές στο Δήμο από την αδυναμία καταβολής των συγκεντρωτικών ποσών μηνός ή τριμήνου.

Η πρότασή μας αυτή ψηφίστηκε μόνο από την παράταξή μας.

Οι λοιπές παρατάξεις ενέκριναν την εισήγηση της Υπηρεσίας για καθορισμό τελών στα ίδια επίπεδα με τη περσινή σαιζόν.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 31/10/2019
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 01, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ανακοινώσεις του συνδυασμού "Πνοή Δημιουργίας" "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator