ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΑΒΗΣ: Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΩΝΙ

0ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ
Η «Νεα Πνοή», τόσο με την τοποθέτηση του επικεφαλής της Θανάση Μανάβη, όσο και με τις τοποθετήσεις στελεχών της ιδιαίτερα του Μιχάλη Λιάκου,είχε ξεκάθαρη και διαυγή θέση στο θέμα των μεταναστών-προσφύγων χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βέλου-Βόχας.
Πιο καθαρή δεν γίνεται.
Απορούμε με την προσπάθεια παραχάραξης της θέσης μας και μάλιστα χωρίς εμφανή αιτία.
Η «Νέα Πνοή» δεν διακατέχεται από κανένα σύνδρομο, προσφυγο-λαγνείας, πολύ περισσότερο δεν διακατέχεται από ρατσιστικές και τοπικιστικές θέσεις και απόψεις.
Η πολυκομματική σύνθεση της παράταξης διασφαλίζει και την ανεκτικότητα της απέναντι στην διαφορετικότητα.
Ζητήσαμε και εξουσιοδοτήσαμε τον δήμαρχο, να διασφαλίσει την ειρηνική συνύπαρξη των κατοίκων του Κοκκωνίου και της περιοχής και των μεταναστών και προσφύγων, με επαρκέστερη αστυνόμευση και με την επέκταση των υποδομών.
Ζητήσαμε να ακουσθεί η θέση των κατοίκων του Κοκκωνίου και να πάψει η κεντρική εξουσία να αποφασίζει ερήμην των τοπικών κοινωνιών.
ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Και για λόγους ουσίας αλλά και για λόγους ευαισθησίας.Εξάλλου κάθε κινητοποίηση είναι μάταιη.
Η προσπάθεια διαστρέβλωσης της δημόσιας θέσης μας, αποσκοπεί στην δημιουργία μίας πλασματικής εικόνας ηρωοποίησης που αφορά μόνο όσους την επιχειρούν και κανέναν άλλο.
Για εμάς η έλευση των προσφύγων και μεταναστών στο Κοκκώνι είναι ένα σημαντικό θέμα και το αντιμετωπίζουμε με την ανάλογη σοβαρότητα και με τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την πατροπαράδοτη Βοχαϊτικη φιλοξενία.
Όσοι ονειρεύονται ότι θα φορέσουμε παραδοσιακές στολές και με τοπικά γλυκά στο χέρι θα σταθούμε έξω από το ξενοδοχείο, για το Καλώς ήλθατε, ζούν την προσωπική τους ψευδαίσθηση.
Το ίδιο όμως ισχύει και για όσους στο μυαλό τους έχουν σκέψεις που προσβάλουν τον άνθρωπο, την δημοκρατία και την φιλόξενη τοπική μας κοινωνία,θα μας βρουν απέναντι.
Αυτή είναι η θέση μας και αυτήν εκφράσαμε στο δημοτικό συμβούλιο.

Τελεία και Παύλα.!

ΝΕΑ ΠΝΟΗ
Γραφείο Τύπου
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 01, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΑΒΗΣ: Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΩΝΙ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator