Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη: «Αποτελεί θεσμικό μας καθήκον να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος»

0


Δελτίο Τύπου

«Αποτελεί θεσμικό μας καθήκον να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος»

Ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κατέθεσε η βουλευτής Κορινθίας κυρία Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη, αναφορικά με την Βαθμολογική εξέλιξη του χαμηλόβαθμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κυρία Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη «αποτελεί θεσμικό μας καθήκον να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει ότι οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος δίνουν με αυταπάρνηση τον αγώνα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στο Τόπο μας. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να τους παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας και διαβίωσης ως ελάχιστη θεσμική ανταπόδοση στο τιτάνιο έργο που επιτελούν για την Πατρίδα μας. Προσωπικά θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να αναγνωριστούν τα δίκαια αιτήματα τους. Τώρα είναι η Ώρα»

Η Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη

Βαθμολογική εξέλιξη χαμηλόβαθμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος – Αποκατάσταση ίσης μεταχείρισης»

Το χαμηλόβαθμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, παρά τις συνεχείς και τεκμηριωμένες επισημάνσεις, οι οποίες, συνοδεύονται και από λεπτομερή και μελετημένη πρόταση, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., υφίσταται δυστυχώς διαχρονικά τις συνέπειες μιας άνισης μεταχείρισης ως προς την βαθμολογική και κατ’ επέκταση την μισθολογική του εξέλιξη.

Σύμφωνα με το ειδικό μισθολόγιο που ισχύει από 1-1-2017 (Ν.4472/2017 ΦΕΚ Α’74), οι Πυροσβέστες μη Παραγωγικής Σχολής με την συμπλήρωση του 29ου έτους υπηρεσίας τους και για τα υπόλοιπα 11 χρόνια μέχρι την συμπλήρωση του 40ου, δεν έχουν καμία βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη. Το ίδιο ισχύει και για του Πυρονόμους, την μεσαία βαθμίδα του προσωπικού, οι οποίοι μετά την συμπλήρωση 32 χρόνων υπηρεσίας και για τα υπόλοιπα 8 έτη, στερούνται οποιασδήποτε εξέλιξης.

Η θεσμοθέτηση Βαθμολογίου του χαμηλόβαθμου προσωπικού, το οποίο αν και τελεί ως ρύθμιση στο άρθρο 69 του Ν.4249/2014, δεν εφαρμόστηκε ποτέ εξαιτίας της μη έκδοσης σχετικής εγκυκλίου.

Συνέπεια όλων των παραπάνω, οι μεγάλες οικονομικές απώλειες της μεγάλης πλειοψηφίας του πυροσβεστικού προσωπικού, το οποίο στην ουσία συνιστά μια ειδική κατηγορία σε πλήρη αντίθεση με τους ομοιόβαθμους στα άλλα Σώματα Ασφαλείας.

Βάσει όλων αυτών ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. προτίθεστε να προχωρήσετε σε θεσμική παρέμβαση αποκατάστασης της παραπάνω άνισης μεταχείρισης, με την δημιουργία ενός δίκαιου Βαθμολογίου του χαμηλόβαθμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, δεδομένης και της μικρής επιπρόσθετης προκαλούμενης δαπάνης που προκύπτει από σχετικές εκθέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 18, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη: «Αποτελεί θεσμικό μας καθήκον να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator