ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αποφασισμένος να κερδίσει το στοίχημα της καθαριότητας ο Μπίτζιος

0



Καθαριότητα. Ένας σημαντικός τομέας για ένα δήμο. Μπορεί να εξελιχθεί και στον σημαντικότερο όταν την προηγούμενη περίοδο ο δήμος αυτός βίωνε την απόλυτη εγκατάλειψη απο μέρους δημοτικής αρχής και της άνευ όρων παράδοσης των πολιτών.
Όλοι είχαμε γίνει μάρτυρες ξέχειλων κάδων, βρωμερών πεζοδρομίων, παρτεριών που είχαν την μορφή ζούγκλας και αποτελούσαν πλέον εστία μόλυνσης ..Την Κόρινθο η αλήθεια είναι δεν την είχαμε ποτέ πιο εγκαταλελειμένη. Και όλο αυτό το σκηνικό αποτελεί πρόκληση για το νέο δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο .
Το ιδιαίτερα θετικό είναι πως η επιλογή Νανόπουλου να δώσει στον Δ.Μπίτζιο τον συγκεκριμένο τομέα ήταν ένα στοίχημα , που φαίνεται να κερδίζει καθημερινά.
Το πρώτο διάστημα κρίνεται απόλυτα θετικό και κυρίως συντονισμένο.
Ο Μπίτζιος φαίνεται να κάνει δουλειά και αυτή φαίνεται. Του αρέσει, είναι φιλόδοξος και θέλει να παραδώσει έναν καθαρό δήμο. Επίσης θέλει ο δήμαρχος να καμαρώνει για την επιλογή του, αφού ο ίδιος γνωρίζει πως έχει επενδύσει στο θέμα της καθαριότητας.
Έχει εξάλλου πεδίο δόξης λαμπρό και το αντιλήφθηκε απο την πρώτη ημέρα που ανέλαβε , απο τις σπασμένες σκούπες που αντίκρισε!!
‘Όταν άρχισαν οι πρώτες δράσεις ,στον Αγιο Νικόλα και στο Δέλτα οι Κορίνθιοι άρχισαν να ανακουφίζονται. Οι κάδοι που αποτελούσαν εστίες μόλυνσης μέσα στο κέντρο αποσύρθηκαν .
Έγινε ο καθαρισμός του αυλακιού της ΔΕΥΑΚ …Τραγική η διαπίστωση πως είχε τουλάχιστον 10 χρόνια να καθαριστεί. Συνεχίζεται η δράση στην περιοχή Κανταρέ..
Η πόλη αρχίζει και νοικοκυρεύεται. Θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η καθαριότητα του δημου , αφού θα αγοραστούν και μηχανήματα ειδικά που θα καθαρίσουν τα πεζοδρόμια της πόλης.
Επίσης πρόκειται να αγοραστούν 1500 κάδοι Μπλε και καφέ, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος και έξω απο τα εμπορικά καταστήματα.Όπως αντιλαμβάνεται κανείς εαν αυτά ξεκινήσουν να εφαρμόζονται τότε σίγουρα θα δούμε την πόλη μας επιτέλους ανθρώπινη. Σίγουρα όμως χρειάζεται και η συνεργασία των πολιτών .Εαν όλοι συντονιστούμε, τότε μπορούμε να πετύχουμε θαύματα..Επίσης εαν ανταποκριθούμε στην ανακύκλωση και φυσικά εαν οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου συντονιστούν απόλυτα, τότε ανοίγεται μια νέα εποχή.
Όλα αυτά συμπεραίνω απο την συνέντευξη που είχα με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπίτζιο και σε αυτά προστεθεί μια επιτυχημένη αξιοποίηση του πράσινου σημείου απο τον δήμαρχο , και του εργοστασίου απορριμμάτων τότε μπορούμε να μιλάμε πλέον για έναν δήμο του μέλλοντος.

Τζ. Σουκαρά
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 10, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αποφασισμένος να κερδίσει το στοίχημα της καθαριότητας ο Μπίτζιος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator