ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΛΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

0Στις 5/9 ζήτησα ενημέρωση από το Δήμαρχο με το εξής email:
"Το 2012 είχαμε λάβει αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου (αν ενθυμούμαι καλώς ομόφωνες) για δικαστική προσφυγή κατά της απόφασης της τότε Κυβέρνησης μετατροπής του 6ου Συντάγματος Πεζικού σε Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών, με δεδομένο ότι δεν πληρούσε τις αναγκαίες προϋποθέσεις. Παρόμοια απόφαση είχατε λάβει και εσείς ως Επιμελητήριο.
Παρακαλώ να μου γνωρίσετε αν υλοποιήθηκαν οι σχετικές αποφάσεις με ασφαλιστικά, προσφυγές κλπ και ποιο το αποτέλεσμά τους".
Αναμένεται απάντηση.
Απ' όσο γνωρίζω βέβαια η Ομοσπονδία Εμποροεπαγγελματοβιοτεχνών Κορινθίας επί προεδρίας Μαρίνας Ταουξίδη έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και έχουν κληθεί μάρτυρες να καταθέσουν, εδώ και μερικά χρόνια, χωρίς να γνωρίζω το τελικό αποτέλεσμα.
-Σήμερα φιλοξενούνται περίπου 600 μετανάστες έγκλειστοι σε τρία κτίρια του πρώην στρατοπέδου. Υπάρχουν άλλα 5 κτίρια στον ίδιο χώρο, τα οποία έχουν επισκευαστεί και ανακαινιστεί από ΑΚΤΟΡΑ ή ΤΕΡΝΑ πριν 3-4 χρόνια. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχθούν και άλλους έγκλειστους μετανάστες , δηλαδή ακόμα 1.000 άτομα, χωρίς να ερωτηθεί καν ο Δήμος. Εξασφάλιση καμία για τους δημότες και το Δήμο.
-Σήμερα κατασκευάζονται από τη ΤΕΡΝΑ έργα σημαντικού προϋπολογισμού για υποδομές στο χώρο του γηπέδου του στρατοπέδου για τη φιλοξενία άλλων 600 ατόμων, ως ανοικτή δομή φιλοξενίας, δίπλα ακριβώς στα σπίτια της Αγίας Άννας (μιλάμε για απόσταση 10 μέτρων από το μανδρότοιχο). Εκεί, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου, θα έλθουν από μέρα σε μέρα 600 μετανάστες , με οικογένειες, αφγανικής καταγωγής φυλής azari.
Οι μετανάστες αυτοί αναμένεται μετά την χορήγηση ασύλου να αποχωρήσουν και να έλθουν άλλοι και ούτω καθεξής. Δηλαδή ο χώρος θα χρησιμοποιείται ως transit.
Συνολικά σε όλο το χώρο του πρώην στρατοπέδου μπορεί να φιλοξενούνται πάνω από 2.200 άτομα.
Τόσα άτομα (φαντάρους) δεν είχε ούτε το στρατόπεδο όταν λειτουργούσε στις δόξες του. Κινδυνεύουμε να γίνουμε μία ΜΟΡΙΑ Μυτιλήνης.
-Η Κόρινθος και οι Κορίνθιοι ζητούν από τη Κυβέρνηση ισοπολιτεία, ισονομία, ίση μεταχείριση βαρών με όλους τους νομούς της Πελοποννήσου. Δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα όλοι και να την πληρώνει η Κόρινθος για πάντα. Οι 4 βουλευτές πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους.
-Δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε ούτε το γήπεδο ποδοσφαίρου του στρατοπέδου, που παραχωρήθηκε στο Δήμο με το Μνημόνιο Συνεργασίας που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο και υπέγραψαν ο πρώην Δήμαρχος και ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκης λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές. Μας έπιασαν στον ύπνο. Ο καταυλισμός με τις σκηνές θα μπορούσε κάλλιστα να κατασκευαστεί στο χώρο πίσω από τη κερκίδα με απλούστατη διαμόρφωση με γκρέιντερ (επίπεδος χώρος είναι) και το γήπεδο να χρησιμοποιείτο άμεσα από τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Δήμου που στενάζουν από αθλητικούς χώρους.
-Δεν καταφέραμε να μην χρησιμοποιείται ο χώρος ως transit, να μην έλθουν άλλοι μετανάστες μετά τους πρώτους αρχικούς 600 Αφγανούς, οι οποίοι ούτως ή άλλως θα αποχωρήσουν σε 2-3 μήνες, όπως μας ενημέρωσαν

Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ - ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Κόρινθος 12/09/2019
Επικεφαλής Συνδυασμού - Πνοή Δημιουργίας
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 12, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΛΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator