"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ": ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

0ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΩΝ

Ως παράταξη υποβάλαμε στη Δημοτική Αρχή ερωτήσεις και προτάσεις για την πορεία των κατωτέρω έργων.
Έτσι θα λειτουργούμε στο εξής. Δηλαδή ο σκοπός μας είναι διττός, όπως ανακοίνωσα και στη τελετή ορκωμοσίας Αφενός να συνδράμουμε το έργο της Δημοτικής Αρχής και αφετέρου να ελέγχουμε τις πράξεις της ασκώντας πίεση για τη βελτίωση του έργου και το καλό των δημοτών και του Δήμου ευρύτερα.

ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Σε όλες σχεδόν τις δημοτικές ενότητες είναι διασκορπισμένα διάφορα αντικείμενα ιδιοκτησίας του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, εκτός χρήσης, όπως αυτοκίνητα, μηχανήματα, κάδοι απορριμμάτων , κ.ά. (αμαξοστάσιο πεδίου βολής, στρατόπεδο, κλπ)
Είναι επιτακτική ανάγκη να καταγραφούν και να εκποιηθούν δια πλειοδοτικού διαγωνισμού με δύο βασικούς στόχους:
-Την αναβάθμιση του περιβάλλοντος
-Την είσπραξη σεβαστού χρηματικού ποσού από το προϊόν του πλειοδοτικού διαγωνισμού.
Μάλιστα προτείνουμε το όποιο ποσόν εισπραχθεί να δοθεί στη Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή για την αισθητική αναβάθμιση των σχολείων, όπως πολύ πρόσφατα έκανε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου δημοτικού σχολείου Αγίας Άννας, δημιουργώντας ένα πραγματικό στολίδι.

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Το έργο "Κατασκευή Πολυδύναμου Νηπιαγωγείου πόλης Κορίνθου" προϋπολογισμού 1.200.000 € στην περιοχή της Αγίας Άννας έχει σταματήσει η κατασκευαστική δραστηριότητα από 10/4/2019.
Η Υπηρεσία με είχε ενημερώσει ότι ένα μέρος της καθυστέρησης οφειλόταν στον έλεγχο της ΕΣΠΕΛ για τα μπετά. Αυτό έγινε.
Ήδη έχουν παρέλθει 5 μήνες από τότε και οι εργασίες δεν έχουν ξαναρχίσει.
Γιατί τόση καθυστέρηση;
Πότε θα επανεκκινήσουν οι εργασίες;

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ Ε.Ο. ΙΣΘΜΟΥ- ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΗ
Στην περιοχή των Λουτρών Ωραίας Ελένης εκτελέστηκε το έργο "Συντήρηση Ε.Ο. Ισθμού-Επιδαύρου" προϋπολογισμού 350.000 € με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών.
Ήδη κατασκευάστηκαν πεζοδρόμια και ασφαλτοτάπητας. Πρόσφατα έγινε και η διαγράμμιση.
Επειδή υπάρχει άμεση ανάγκη για την κατασκευή διαγράμμισης 6 διαβάσεων πεζών στην περιοχή και η συνέχεια της διπλής διαγράμμισης του δρόμου μέχρι το τέλος του οικισμού της Αλμυρής, προς αποφυγήν ατυχημάτων ερωτώ αν υπάρχει πρόβλεψη να κατασκευαστούν οι επισημανθείσες παραλείψεις με την υπάρχουσα εργολαβία ή με τυχόν άμεση μελλοντική

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ
Στις 22/8/19 υπεγράφη σύμβαση προμήθειας οργάνων παιδικών χαρών προϋπολογισμού 468.581 € με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και Ι.Π. για 7 νέες χαρές και αναβάθμιση άλλων 7 παλαιών.
Επίσης στις 7/6/19 έγινε διαγωνισμός για προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών κλπ προϋπολογισμού 206.533 € με χρηματοδότηση από το Πράσινο ταμείο, που αφορά 2 νέες παιδικές χαρές Ο διαγωνισμός είναι σε φάση αξιολόγησης.
Σε όλα τα πιο πάνω δεν περιλαμβάνεται κατασκευή παιδικής χαράς στην περιοχή της Αγίας Άννας (δεν υπάρχει καμία άλλη στην περιοχή και ακριβέστερα υπήρχε και αποξηλώθηκε όταν κατασκευάστηκε η πλατεία το 2010).
Επίσης στην περιοχή του Συνοικισμού (Ιωνίας) με 10.000 κατοίκους και πλέον, υπάρχει μόλις μία μικρή παιδική χαρά που κατασκευάστηκε φέτος και δεν καλύπτει τις ανάγκες όλων των παιδιών.
Παρακαλώ γνωρίστε μου αν προτίθεται η νέα Δημοτική Αρχή να κατασκευάσει παιδικές χαρές στην Αγία Άννα και το Συνοικισμό (πλατεία Χρυστ. Σμύρνης, πάρκο Πρόνοιας) με τις δύο υπάρχουσες εργολαβίες ή αν θα προγραμματιστεί σε άλλη μελέτη.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος ΚΟΡΙΝΘΟΣ 12/09/2019
Επικεφαλής Συνδυασμού - Πνοή Δημιουργίας
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 12, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ": ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator