Φύγε εσύ, έλα εσύ

0Ποιο το νόημα των εκλογών; Απλό. Θα σας το περιγράψω σαν ανέκδοτο κανονικό

Είπε ο πάνσοφος λαός. Ελα εσύ. Ποιος, εγώ; Να εσύ. Ο Κυριάκος ο γνωστός. Ελα εσύ για να κάνεις τη δουλειά που δεν μπόρεσε να κάνει ο Αλέξης ο πρώην πρωθυπουργός. Να περιορίσεις την γραφειοκρατία, να ανοίξεις την αγορά για επενδύσεις, να αυξηθεί ο πλούτος της χώρας, να βρεθούν πολλές δουλειές, να μεγαλώσουν τα μεροκάματα και να προστατευθούν οι συνταξιούχοι, Μπορείς; Για να δούμε. Ανοχή μηδενική. Προχώρα με συνοπτικές διαδικασίες.

Και είπε ο πάνσοφος λαός. Φύγε εσύ. Ποιος εγώ; Ναι εσύ. Ο Αλέξης ο αριστερός. Φύγε από την εξουσία και βλέπουμε εν καιρώ. Γι αυτό σου δίνω 31 με 32%. Για να σε φοβάται ο Κυριάκος ο σημερινός πρωθυπουργός. Το αντίπαλο δέος. Οχι τι δηλαδή; Θα αφήναμε ποτέ τη Νέα Δημοκρατία χωρίς λουρί; Για χαζούς μας πέρασες.

Να δούμε λοιπόν αν μπορέσεις να γίνεις κανονικός. Να δούμε αν θα μαζέψεις το κόμμα σου. Να δούμε αν θα συμμορφωθείς. Γι αυτό σου δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Μπας και βάλεις μυαλό. Οπως και ο Κυριάκος έτσι κι εσύ. Αμφότεροι θα περάσετε από κόσκινο κανονικό. Και κάθε μέρα θα κρίνουμε τα έργα σας. Από παραμύθια μπαφιάσαμε. Από υποσχέσεις χορτάσαμε. Και από κωλοτούμπες βαρεθήκαμε. Τώρα τα κεφάλια μέσα. Τώρα εργασία και χαρά. Και όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, θα καταλήξει στα σκουπίδια.


Και η Φώφη; Α η Φώφη. Προς το παρόν ας την βάλουμε στην κατάψυξη. Βλέποντας και κάνοντας. Και ο Βαρουφάκης; Και ο Βελόπουλος; Τι να κάνουμε; Ανάμεσά μας υπάρχουν ακόμα αρκετοί «ψεκασμένοι». Μ αυτούς θα κάνουμε πλάκα και θα πέφτουμε χάμω από τα γέλια. Πάντως τώρα είναι καλύτερα από πριν Αφού η Χρυσή Αυγή είδε πόρτα. Και αντί για τη Βουλή άλλοι θα καταλήξουν τρόφιμοι ψυχιατρικής κλινικής και άλλοι πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Αυτό το νόημα της εκλογικής ετυμηγορίας του πάνσοφου λαού. Τα περισσότερα κόμματα συγκλίνουν προς το κέντρο, Η πολιτική είναι μία και είναι μονόδρομος. Ανταλλαγή επιχειρημάτων επί συγκεκριμένων προγραμμάτων. Και περισσότερα έργα, λιγότερα λόγια.

Και κάτι ακόμα, Οπως το είχα προβλέψει μετά το τέλος των ευρωεκλογών. Ολοι, σχεδόν όλοι, έχουν κάθε λόγο να θεωρούν πως είναι κερδισμένοι Ο Κυριάκος με τον πρωτοφανή, των τελευταίων ετών, θρίαμβο του 40%. Αυτοδύναμος και ισχυρός. Ο Αλέξης που κατάφερε να συγκεντρώσει τον κύριο όγκο των δυνάμεών του και να χάσει μόλις τέσσερις μονάδες από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 Η Φώφη που παραμένει «ζωντανή» από τις μυλόπετρες του διπολισμού. Η κοινοβουλευτική εξαφάνιση της Χρυσής Αυγής. Και φυσικά ο Βαρουφάκης με το εθνικό νόμισμα και τις χίλιες δραχμές γα μια φρατζόλα ψωμί. Και ο Βελόπουλος με τα χειρόγραφα του Ιησού εις την Ελληνική.

Πως να το κάνουμε; Ουδείς αλάνθαστος. Ούτε ακόμα αυτός ο πάνσοφος ελληνικός λαός!

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
Δημοσίευση: Αυγούστου 05, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Φύγε εσύ, έλα εσύ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator