ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΓΓΑΣ: "Καραγκιόζ μπερντέ" οι είσοδοι του Κιάτου και οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης μας

0



Αισθητική στους δρόμους; Άγνωστη λέξη μάλλον για το Δήμο Σικυωνίων, καθώς κάθε χρόνο και χειρότερη καταντάει η κατάσταση με τα μπάνερ, τα πανό, τις αφίσες και όλα αυτά τα "όμορφα" που επιχειρηματίες, σύλλογοι και άλλοι τοποθετούν πλέον όπου τους αρέσει, δημιουργώντας μια εικόνα χάους ενώ η δημοτική αρχή δυστυχώς αδιαφορεί για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Αυτό που ζούμε δεν μας αξίζει! Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει! Ας πάρουμε παράδειγμα τους γείτονες μας. Η φουτουριστική πρόταση της αρχιτεκτονικής ομάδας της Ζάχα Χαντίντ για το Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης! Είναι στην Ελλάδα του 2019, όχι κάπου μακρυά μας. Το μουσείο αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της πόλης της Σπάρτης, αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου. Το πρότζεκτ αυτό φέρνει νέο αέρα στην οικονομική και πολιτιστική ζωή στην Σπάρτη, καθώς σε συνδυασμό με άλλους μουσειακούς χώρους της περιφέρειας, πρόκειται να αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο για το ευρύ κοινό, αλλά και για ανθρώπους από τον χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Οι συνΔημότες τον Απρίλιο του 2919 δημοσίευσαν το Αναπτυξιακό Πλάνο του Δήμου Σικυωνίων που συμπεριλαμβάνει παρόμοια πρότζεκτ. (Μπορείτε να το διαβάσετε στο www.sindimotes.gr).

Ένα από αυτά τα πρόζεκτ είναι και η Είσοδος της πόλης του Κιάτου, με διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό!

Αντιπολίτευση δεν είναι μόνο κριτική και έλεγχος (δηλ. τα αυτονόητα), είναι και προτάσεις. Σε λιγότερο από μήνα ξεκινάμε!

Μάρκος Λέγγας

Για το θέμα έχουμε γράψει εδώ

Δημοσίευση: Αυγούστου 04, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΓΓΑΣ: "Καραγκιόζ μπερντέ" οι είσοδοι του Κιάτου και οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης μας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator