Πεζοδρόμιο λαχτάρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλο ξέρει;

0



Του Γιώργου Κράλογλου

Αξιοπιστία, παιδεία, ασφάλεια, ανάπτυξη, είναι ο "πήχης" που δεν αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στους δρόμους πάλι. Να γκρεμίσουν ό,τι μπορούν. Και ας δούμε πώς.

Θα βάλουν τον λαό (όποιον θεωρούν πως ελέγχουν, ως λαό…) να σαμποτάρει τη νέα κυβέρνηση αν εφαρμόσει σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ.

Θα κρύψουν όμως το δικό τους πλάνο να πουλήσουν τη ΔΕΗ κομμάτι-κομμάτι, αρχίζοντας από τους λιγνίτες, με δεύτερη φάση τη ΛΑΡΚΟ (όσο-όσο) και τα νερά, που τα είχαν τάξει στους Γάλλους. Γιατί δεν τα πούλησαν πριν πέσουν; Έχασαν πολύ χρόνο λόγω ανικανότητας...

Θα βάλουν τους κρατικούς υπαλλήλους να κατέβουν στους δρόμους για την αξιολόγηση και τον εκσυγχρονισμό του κρατικού τομέα. Ποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται στην κορυφή του συλλαλητηρίου; Οι συντάκτες των μέτρων κατάργησης επιδομάτων, ειδικών αμοιβών και υπηρεσιών όπως είχαν συμφωνήσει με τις Βρυξέλλες!!!

Θα μιλάνε στη Βουλή για διαπλοκή της δεξιάς και της Ν.Δ. Θα σκεπάζουν όμως έτσι τις 5-6 μεγάλες αναθέσεις που είχαν συμφωνήσει με κρατικοδίαιτους και μεσάζοντες για δουλειές διασυνδέσεων στον ηλεκτρισμό, στην αποθήκευση φυσικού αερίου σε αγωγούς και γεωτρήσεις, συγκεκριμένου αμερικάνικου ενδιαφέροντος. Δουλειές που επίσης δεν τελείωσαν και πάλι εξαιτίας του ερασιτεχνισμού τους (όχι πως δεν ήθελαν…).

Αλλά που είναι η άξια αναφοράς σε όλα αυτά τα φυσικότατα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, έτσι και αλλιώς δεν ξέρει να κάνει τίποτε άλλο εκτός από καταλήψεις, μπάχαλο και χαβαλέ. Θυμηθείτε εικόνες στη Βουλή με τις παντόφλες και τα ρούχα παραλίας... Μας αρκούν.


Τα εντοπίζουμε ως κινήσεις (ίσως και πολιτικής σημασίας) γιατί πριν Αλέξιος λαλήσει τρις... (στην Πολιτική Γραμματεία χθες, στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο και στο Συνέδριο το Φθινόπωρο), για το πώς βλέπει τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν σύντροφοι και συντρόφισσες με δικά τους.. αριστεριλίκια. Και υπό το βλέμμα και το αυτί...της (όποιας) Κουμουνδούρου.

Πρώτος απ' όλους ο σύντροφος Νίκος Παππάς. "Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ για κοινοβουλευτική συμπόρευση σε σειρά φιλολαϊκών πρωτοβουλιών απέναντι στην κυβέρνηση…." προανήγγειλε ο σύντροφος.

Τι κάλεσμα σκέφτεται και για ποιους εννοεί δεν βγάζεις συμπέρασμα. Πώς θα βολέψει το ΚΚΕ, να συμπορευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ένας Στάλιν ξέρει…. Με ποιόν τρόπο θα συμμαζέψει τον σύντροφο Γιάνη (με το ένα Ν) να του μάθει να μιλάει με τον λαό, είναι άλλο ζήτημα... Και γιατί η Φώφη να περιμένει τον σύντροφο Παππά να την σώσει..., μόνο μεταφράζοντας τα Συριζαϊκά βγάζεις άκρη...

"Θα κατέβει ο λαός στους δρόμους" (σε ερώτηση για τη ΔΕΗ), (πρόλαβε τον ξάδελφο…) ο σύντροφος εξάδελφος Γιώργος Τσίπρας. Τώρα, πότε πρόλαβε και μίλησε με τον λαό, τι κατάλαβε από αυτά που άκουσε (έστω και από το 3-4%). Και πώς το έβαλε στο μυαλό του πριν συνεννοηθεί με τον πρόεδρο... ούτε και ο Αλέξης θα κατάλαβε.

" Έπρεπε και εμείς ως κυβέρνηση να φροντίσουμε για την ασφάλεια των πολιτικών", είπε περίπου η συντρόφισσα Τζάκρη, προτείνοντας να ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο της Ν.Δ. για το άσυλο.

Τι ήταν να το πει η συντρόφισσα Θεοδώρα... Τα μάτια πήγαν να της βγάλουν αυτοί που περιμένουν πώς και πώς να κάψουν την Αθήνα έτσι και καταργηθεί το άσυλο.

"Οι κοινωνικές ομάδες θα αντιδράσουν σε αυτά που πάει να κάνει ο Μητσοτάκης στο κράτος" έτρεξαν να πουν κάποιες δευτεροκλασάτες συντρόφισσες που πηγαινοέρχονται στα κανάλια .

Έδειξαν όμως πως δεν έχουν ιδέα για το τι πραγματικά πιστεύει σήμερα ο λαός. Και κυρίως πόσο έχει βαρεθεί όλα αυτά τα κονσερβαρισμένα ιδεολογήματα που ψηφίζει από αντίδραση. Έστω και αν στη συνέχεια χλευάζει την ίδια του την απόφαση.

Τα "χρωματίζουμε" αυτά, στο σημερινό μας σημείωμα, γιατί οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν ό,τι λένε. Δεν θα πουν αλήθεια στον λαό όταν τον παρασύρουν σε κινητοποιήσεις, χτίζοντας (έτσι πιστεύουν) προοπτική δεύτερης φοράς αριστερά... Ποια αλήθεια; Πως αν είχαν ικανότητες, ως κυβέρνηση, η Ελλάδα δεν θα βρισκόταν, σήμερα, σε υπερεπείγουσα ανάγκη (!!!) να ανατρέψει τη δομή όχι μόνο της οικονομικής της πολιτικής αλλά και της οικονομίας της. Και εμείς, ως λαός, θα γνωρίζαμε αφενός τα όρια της κρατικής μας περιουσίας και αφετέρου τα πραγματικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, εντός και εκτός Ευρώπης. Οι εξελίξεις και στο Αιγαίο θα δείξουν πολύ καλά που βρισκόμαστε...

Capital
Δημοσίευση: Αυγούστου 18, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πεζοδρόμιο λαχτάρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλο ξέρει;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator