"Πνοή Δημιουργίας": ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ !!!

0Εδώ και ένα χρόνο σχεδόν στοχοποιηθήκαμε από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή ότι δήθεν δε θέλαμε τη στέγαση των κειμηλίων της Μικρασιατικής Στέγης στο νέο κτίριο της Συνεταιριστικής Τράπεζας, που αγόρασε η ΔΕΥΑΚ για τη στέγαση των υπηρεσιών της.

Θυμήθηκε το Συνοικισμό λίγο πριν τις εκλογές έχοντας ως έμβλημα τη στέγαση του Μουσείου Μικρασιατών και Προσφυγικών Κειμηλίων στο κτίριο της Συνεταιριστικής επί της οδού Λεωφόρου Αθηνών. Μάλιστα έφτιαξαν και πανό για να ενημερώνουν τους κατοίκους.

Στις εκλογές οι υπερήφανοι κάτοικοι του Συνοικισμού τους γύρισαν την πλάτη. Με συντριπτική διαφορά τίμησαν πρώτο το συνδυασμό μας.

Τη Παρασκευή 19/7/19 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της ΔΕΥΑΚ. Και ενώ όλοι περίμεναν την τήρηση της προεκλογικής δέσμευσης για στέγαση της Μικρασιατικής σε χώρους του κτιρίου, τούτο όχι μόνο δεν έγινε, αλλά δεν υπήρχε ούτε η ευθιξία να καλέσουν την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να παραστούν στα εγκαίνια του κτιρίου.

Μάλιστα λίγο πριν τα εγκαίνια αφαίρεσαν και το προεκλογικό πανό για τη στέγαση του Μουσείου Μικρασιατών.

Τελικά όχι μόνο στο ισόγειο δε δόθηκε χώρος, αλλά ούτε στο υπόγειο του κτιρίου.

Βέβαια στην ομιλία του ο κ. Δήμαρχος ανέφερε πάλι για στόχο μόνιμης στέγασης. Δεν θυμάται ότι από το 2010 το έχει υποσχεθεί στους πρόσφυγες του Συνοικισμού, αλλά το μόνο που έγινε είναι μία αρχιτεκτονική πρόταση από το 2013. Τίποτα άλλο. Και μην μας πει ότι δεν υπήρχε χρηματοδότηση. 30.000.000 € στο ταμείο του Δήμου.

Να γιατί δε χώρεσε στις καρδιές των κατοίκων του Συνοικισμού. Οι Συνοικισμιώτες έχουν και μνήμη και κρίση.

Εμείς εμμένουμε στη θέση μας, όπως την εκφράσαμε και προεκλογικά με πλήρη οδικό χάρτη, για κατασκευή ενός διώροφου, μετά υπογείου, Δημοτικού Κτιριακού Συγκροτήματος - ΜΟΥΣΕΙΟΥ στη συμβολή των δημοτικών οδών Λεωφ. Ιωνίας και Λουτρακίου, με πρόσοψη επί της οδού Ιωνίας, προϋπολογισμού 1.000.000 €, σε χώρο 487 τ.μ. που κατά το πλείστον ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το οποίο θα παραχωρηθεί στο Δήμο με προγραμματική σύμβαση, όπως εγκρίθηκε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου το 2013.

Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα ζητήσουμε να ενταχθεί στο νέο τεχνικό πρόγραμμα τον Οκτώβριο. Πιστεύουμε ότι θα γίνει αποδεκτή η πρόταση από τη νέα Δημοτική Αρχή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 25/7/2019
Δημοσίευση: Ιουλίου 25, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Πνοή Δημιουργίας": ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator